Ako je to s pridávaním hudby na YouTube? Mám kanál pre fantasy music ... musím mať povolenie na hudbu, ktorú používam? Treba mať na tie hudby licenciu? Ako to funguje aby mi videá nezablokovali ak sa niekto vyzná ozvite sa prosím
Zistíš keď ti príde upozornenie. Treba licenciu. Ale niektorý dávajú do popisku vyhlásenie: "Copyright Disclaimer, Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for 'fair use' for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use."
@fatales takže toto treba dať do popisku toho videa? Videl som mnoho videí a nebolo to tam.
Navyše som kontaktoval jedného umelca a povedal, že si môžem kúpiť licenciu alebo to len stiahnuť z netu a použiť ak nechcem zarábať to teda znamená, že kanály ako Pandora Yourney a podobne kupujú licencie na použitie hudby? To by prerobili alebo stačí sa len spýtať autora o povolenie?
@padre557 nedaj tam reklamy, a príde ti copyright notice, a to bude všetko. nič, len oznam že aha, máš copyrightovaný materiál, ale keďže na tom nezarábaš tak máme v paži.
alebo tam daj reklamy, a príde ti copyright notice, a to bude všetko. nič, len oznam, že aha, máš copyrightovaný materiál, a keďže si si naň hodil zarábacie reklamy tak ten zárobok z nich pôjde automaticky vlastníkovi copyrigtu.
čokoľvek iné sa deje len veľmi zriedka, ak sú vlastníci copyrightu nejakí silní assholes, ale to sa v hudobnej oblasti prekvapivo zriedka stáva.
@padre557 Moc to nerieš , fantasy hudba sa asi moc riešiť nebude.
Proste tam nahraj veci a uvidíš ako YT na to zareaguje. V najhoršom budeš mať video bez zvuku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Navyše som kontaktoval jedného umelca a povedal, že si môžem kúpiť licenciu alebo to len stiahnuť z netu a použiť ak nechcem zarábať to teda znamená, že kanály ako Pandora Yourney a podobne kupujú licencie na použitie hudby? To by prerobili alebo stačí sa len spýtať autora o povolenie?
alebo tam daj reklamy, a príde ti copyright notice, a to bude všetko. nič, len oznam, že aha, máš copyrightovaný materiál, a keďže si si naň hodil zarábacie reklamy tak ten zárobok z nich pôjde automaticky vlastníkovi copyrigtu.
čokoľvek iné sa deje len veľmi zriedka, ak sú vlastníci copyrightu nejakí silní assholes, ale to sa v hudobnej oblasti prekvapivo zriedka stáva.
Proste tam nahraj veci a uvidíš ako YT na to zareaguje. V najhoršom budeš mať video bez zvuku