Ale druhu moznost si mohla viac definovat. Ak sa jedna o akykolvek mimozemsky zivot, aj rozne bakterie etc tak verim. Ak sa jedna o inteligentny zivot, tak skor nie.
A v prvej moznosti mi tiez chyba konkretny pripad, ci krestanskeho boha alebo vyssiu metafyzicku entitu vseobecne.
Verím v to že niekde vo vesmíre sú ešte iné tvory (nemusia byť inteligentné ako my ľudia).. a zase aj verím že existuje niečo ako Boh len si ho nepredstavujem v ľudskej podobe a tiež si nemyslím že by Boh za to že sa dakto rozhodne sa nemodliť by ho poslal do pekla alebo čo.. proste verim aj na Boha ale takého akého si ho predstavujem ja...
inak nerozumiem odpovediam ... na jednej strane máme zmapovaný dosť velký kus známeho a viditelného vesmíru kam by nám cesta trvala niekolko rokov, aj viac ... a pravdepodobne je velmi nepravdepodobné že by sme v tak obrovskom priestore kde už objavili aj planéty dosť podobné podmienkami našej (aj podobné slnečné sústavy) a ludia zastávajú myšlienku že to že tu žijeme je jediná možná varianta v celom vesmíre a uprednostňujú skôr teóriu o bohu, ktorá je omnoho kontrovérznejšia ako mimozemský život ... veď to je fuck logic úplne seriózne ale tak no dobre ... som ochotný privrieť oči, pokriviť ústa, stiahnuť brada a pokývať súhlasne zopár krát hlavou hh
@melancholik ani z daleka nemame zmapovany "dost velky kus" viditelneho vesmiru. To, ze vieme povedat, ze sa tam a tam nachadza taka a taka hviezda este neznamena, ze mame nieco zmapovane. Nevieme o tych castiach vesmiru dokopy nic.
@myschka potom verím v obidve. ak však je aj nejaká inteligentná forma života niekde, verím, že má vzťah s Bohom ako človek. zároveň však nevidím dôvod, prečo by v nekonečnom vesmíre také niečo nemohlo existovať
@tommyhot no pozeral som konkrétne mapu vesmíru ktorú zmapovbanú máme ...zmapované znamená že vieme v akej vzdialenosti sa aký objekt nachádza ... existuje dokonca soft ktorý obsahuje všetky údaje a vytvára teda 3D model toho vesmíru ... no podla mňa je to dosť velký kus keď zachádza za našu galaxiu ... za touto hranicou to je už pomerne dosť ďaleko ... tie teleskopy čo máme vedia dnes už urobiť dosť ... o tej ,,zmapovanej časti,, vieme pomerne už dosť ... (mám aj zopár kníh doma) ale o to nejde, ide o to že je ešte velká časť ukrytá prednami a aj napriek tomu veríme/veria niektorí že sme tu ,,sami,, živí
@melancholik pre mna je boh priroda, vesmir, fyzika.. to, ako vsetko krasne funguje a zapada
ked sa chcem "pomodlit", tak nerozpravam na bradateho dedka, ale na mesiac. a nemyslim si, ze su nejake pravidla, ako by si mal zit, nemyslim si, ze je nejake nebo a peklo, myslim si, ze su to skorej stavy mysle.. a tak, tazko sa mi o tom rozprava, neviem to velmi dobre podat
veriť, že niekde nad nami niečo existuje, to ešte OK, ale veriť, že ma to miluje, celý deň sleduje a potom trestá za moje skutky a všetko mi zakazuje, mi príde pritiahnuté za vlasy
@tangerina takže niečo ako panteizmus ? Teda úctivý ateizmus
Neexistuje jeden rozumný dôvod veriť v Boha (teda toho osobného) a sú to nezmysli, na túto tému som diskutoval viac než dosť a veriaci sa zamotávajú do logických sporov. Ďaľšia vec, veda dokázala, že mnohé veci sú iné, než hlásali náboženstvá.
Mimozemský život je veľmi pravdepodobný, diskutovať môžeme maximálne o jeho forme.
logickejsie je verit v mimozemstanov kedze tych pozorovani a kadejakych pripadov bolo uz fakt viac nez dost ale inak verim v oboje rovnako ale zasa je nutna definicia toho co je boh... pretoze pre niekoho je boh univerzum a neverit vo vesmir je hovadina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Snáď až sa sem večer vrátim, táto diskusia tu stále bude, výsledný graf ma totiž celkom zaujíma.
avsak nehovorim, ze neverim v (svojho) boha
A v prvej moznosti mi tiez chyba konkretny pripad, ci krestanskeho boha alebo vyssiu metafyzicku entitu vseobecne.
tak potom ak mimozemsky zivot myslela ako inteligentny zivot, ostavam pri tom ze ani jedno
inak nerozumiem odpovediam ... na jednej strane máme zmapovaný dosť velký kus známeho a viditelného vesmíru kam by nám cesta trvala niekolko rokov, aj viac ... a pravdepodobne je velmi nepravdepodobné že by sme v tak obrovskom priestore kde už objavili aj planéty dosť podobné podmienkami našej (aj podobné slnečné sústavy) a ludia zastávajú myšlienku že to že tu žijeme je jediná možná varianta v celom vesmíre a uprednostňujú skôr teóriu o bohu, ktorá je omnoho kontrovérznejšia ako mimozemský život ... veď to je fuck logic úplne seriózne ale tak no dobre ... som ochotný privrieť oči, pokriviť ústa, stiahnuť brada a pokývať súhlasne zopár krát hlavou hh
čo sa týka mimozemského života, je jedno, či baktérie alebo niečo vyvinutejšie, jednoducho živé organizmy mimo našej planéty
ked sa chcem "pomodlit", tak nerozpravam na bradateho dedka, ale na mesiac. a nemyslim si, ze su nejake pravidla, ako by si mal zit, nemyslim si, ze je nejake nebo a peklo, myslim si, ze su to skorej stavy mysle.. a tak, tazko sa mi o tom rozprava, neviem to velmi dobre podat
tiež sa občas ,,modlím,, hh ale všeobecne k priestoru, nie je to ani tak modlenie ako obyčajná konverzácia a prosba o pomoc keď si neviem dať rady ...
chápem to
hej prídeš mi taká
Neexistuje jeden rozumný dôvod veriť v Boha (teda toho osobného) a sú to nezmysli, na túto tému som diskutoval viac než dosť a veriaci sa zamotávajú do logických sporov. Ďaľšia vec, veda dokázala, že mnohé veci sú iné, než hlásali náboženstvá.
Mimozemský život je veľmi pravdepodobný, diskutovať môžeme maximálne o jeho forme.
aj tých niekto musel stvoriť
ale inak Doctor Who to všetko parádne objasňuje
môze tu byt boh aj mimozemstania
alebo aj viac bohov
alebo aj mimozemstania co veria v boha
alebo dokonca mimozemstania co bohmi su
a môze tu byť aj velke nic