Otravujem debilnou anketou.. ale potrebujem poznať argumenty, prečo nie a prečo áno.
Najlepšie sú názory od Košičanov, ale aj ostatní keď majú skúsenosti všeobecne s gymnáziami a priemyslovkami, tak poprosím o radu.
Ku mne, strašne mi ide fyzika a zvládam matiku v pohode a nezvyknem sa učiť (teda neučil som sa ešte nikdy tak že poriadne, akurát Marínu som sa učil asi pol hodinu)
Jazyky zvládam a všade som prijatý bez prijímačok, nenávidím prírodopis, zemepis a podobné dristy...
@pappkin čo mám? povedz, čo mám? Ja vidím, že mám len väčšie znalosti z odboru na priemyslovke, ale menšie zo všeobecných predmetov ... a ja neviem, či sa mi viac zíde dejepis, chémia, alebo energetika a podobné predmety...
Znalosti zo všeobecnych predmetov zabudneš tak rychlo ako ja po zakladke. Energetika je viac užitočnejšia ktora ti môže niečo dať do života než neake debiliny na ktore časom zabudneš.
@mirabelle166 keď pojdem na vysokú techniku z gymnázia, tak mi to veľmi nepôjde... tí čo idu z priemyslovky sa gymnazistom smejú, že sa musia až toľko učiť.
ja idem na gymnázium, sprvu som chcela ísť k vám do KE na veterinu, ale akosi nevyšlo, tak sa musím uspokojiť aspoň z tým gymplom. A poviem ti, že ja sa doma tiež ani neučím, a predsa idem tam. Takže odporučím ti asi skôr ten gympel, možno nájdeš niečo, čo ťa bude baviť. Aké tam máte napríkald odbory?
@filipkoo Nevedela som že chceš ísť na vysokú študovať techniku v tom prípade áno.Jediná výhoda že možno z gympla by si sa na výšku ľahšie dostal. Ale zas z priemyslovky ťa na ňu lepšie pripravia.Good luck
záleží od toho, na akú vysokú školu by si chcel ísť (ak na nejakú...)... ak by si chcel ísť na vysokú školu priemyselného zamerania, tak choď na priemyslovku, ak však chceš vysokú zameranú na iné, viac teoretické veci typu ekonómia, tak choď na gympel...
@tomice27 ked si spomenul ekonomiu proč si neporadil strednu obchodnu akademiu ale gympel ? na tej obchodnej sa človek dozvie dosť vela veci ohladom ekonomiky a má priamu šancu sa dostať na vysokú školu s ekonomickým zameraním.
@pappkin máš pravdu, neuviedol som práve najvhodnejší príklad myslel som to ale proste tak, že ak chce študovať niečo netechnické (= nie hutníctvo, nie strojárstvo, atď.), tak by mal ísť skôr na gymnázium... a samozrejme, máš pravdu v tom, že ak chce študovať ekonomický smer, tak by mal ísť na OA
@goldenr rád pomôžem, ale len vrámci učiva druhého stupňa základnej školy...
Učí sa na obidvoch rovnako, to som si už zistil...
Na základnej su rovnake predmety ako na gympli, takže si myslím že viem čo nechcem, ne priemyslovke je jeden odbor elektrotechnika a v treťom ročníku až si vyberiem konkrétny odbor, podľa toho, ktorý sa mi páčil najviac (teraz neviem aké sú) ...
jednoznacne priemyslovka (akakolvek)... gympel je dobry, len ak si si na 1 000 000% isty, ze dokoncis vysku.. inak skoncis v nejakej zaprdenej diere s lopatou v ruke a darmo si sa na strednej tvaril, aky si geroj, ked v skutocnosti budes obycajne hovno, o ktore nikto nezakopne...
@filipkoo ale nie, ja len zo srandy ale aj tak nechápem, čo na tom chápeš, proste napríklad tá enegetika či čo to máme teraz v deviatke, to ani len tie vzorce nechápem..
A kam si sa nakoniec rozhodol? Veď po pár rokoch si môžeš sám vybrať voliteľné predmety, my tu máme tak že napríklad štvrtáci si vyberajú tuším 14 hodín..tak by si si dal viac fyziky/matematiky. A potom vysoká škola niečo s tými predmetmi..
@filipkoo prave na tej elektrotechnike maturujem, no a myslim ze nebudes velmi okrateny o klasicke predmety, akruat tusim ze teraz sa uz chemia nevyucuje...
skolu zboznujem kvoli kolektivu hlavne, chybaju mi tam dievcata a na dnesne pomery by som privital aj lepsie pocitacove vybavenie, co bol dovod preco som si skolu vybral kebyze mam na vyber dnes tak pojdem skor na ostrovskeho lebo sa zaujimam o grafiku a su tam aj holky. No ale je to na tebe, ja by som osobne na gympel nesiel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Najlepšie sú názory od Košičanov, ale aj ostatní keď majú skúsenosti všeobecne s gymnáziami a priemyslovkami, tak poprosím o radu.
Ku mne, strašne mi ide fyzika a zvládam matiku v pohode a nezvyknem sa učiť (teda neučil som sa ešte nikdy tak že poriadne, akurát Marínu som sa učil asi pol hodinu)
Jazyky zvládam a všade som prijatý bez prijímačok, nenávidím prírodopis, zemepis a podobné dristy...
Čo si myslíte, že by bolo prospešnejšie?
a mam to blizko
Takže nie, nemám pokoj.
ja idem na gymnázium, sprvu som chcela ísť k vám do KE na veterinu, ale akosi nevyšlo, tak sa musím uspokojiť aspoň z tým gymplom. A poviem ti, že ja sa doma tiež ani neučím, a predsa idem tam. Takže odporučím ti asi skôr ten gympel, možno nájdeš niečo, čo ťa bude baviť. Aké tam máte napríkald odbory?
Učí sa na obidvoch rovnako, to som si už zistil...
Na základnej su rovnake predmety ako na gympli, takže si myslím že viem čo nechcem, ne priemyslovke je jeden odbor elektrotechnika a v treťom ročníku až si vyberiem konkrétny odbor, podľa toho, ktorý sa mi páčil najviac (teraz neviem aké sú) ...
A kam si sa nakoniec rozhodol? Veď po pár rokoch si môžeš sám vybrať voliteľné predmety, my tu máme tak že napríklad štvrtáci si vyberajú tuším 14 hodín..tak by si si dal viac fyziky/matematiky. A potom vysoká škola niečo s tými predmetmi..
50% na 50% .... ale asi elektrotechnika
neviem nič o energetike v deviatom ročníku
skolu zboznujem kvoli kolektivu hlavne, chybaju mi tam dievcata a na dnesne pomery by som privital aj lepsie pocitacove vybavenie, co bol dovod preco som si skolu vybral kebyze mam na vyber dnes tak pojdem skor na ostrovskeho lebo sa zaujimam o grafiku a su tam aj holky. No ale je to na tebe, ja by som osobne na gympel nesiel
no tak kam si sa rozhodol?
kašli na to berieme astronomiu teraz ..