Ide o to, že ja som veľmi zasnený typ človeka. Už ako malá som sa hrávala že som postavou z nejakého seriálu či filmu. Časom ma to prestalo baviť, no asi pred dvomi rokmi to začalo znova. Nie ako vtedy že som postavou v rozprávke, ale často fantazírujem o
tak sa venuj čítaniu kníh, veľa veľa čítaj a potom skús napísať nejakú vlastnú knihu, choď do divadla, skús to v herectve...ak nemáš rada učenie ale baví ťa literatúra tak sa jej venuj...toto je totiž problém veľmi veľa ľudí - niečo ich baví, ale keďže sa to vymyká normálu tak to potlačia a snažia sa byť normálny na úkor svojho nazvime to "talentu"...možno máš talent, máš skvelú fantáziu tak to zúroč, rozvíjaj a koriguj, a nie potlačuj...iba ľudia ktorí spoznajú svoju výnimočnosť a budú ju rozvíjať, iba tí sa stanú najlepšími vo svojom obore...
Vsade, kde sa tvoja mysel zatula, ako vyzeras, proste vsetko davaj na papier.... mala som taky isty problem, ak sa to problemom da nazvat... pre mna je to vyhoda... teraz pisem v ja forme... skus to aj ty, da ti to slobodu a dokazes svoju fantaziu dostat pod kontrolu....
ak by som to mal zhodnotit laicky z psychologickeho hladiska -> mozno nejake lahsie poruchy pozornosti a problemy so sustredenim sa... moze to byt aj urcita forma ADHD (hyperaktivita), ale urcite to nie je nic vazne, cim by si sa mala depkovat alebo si o sebe mysliet, ze "nie si normalna"... ak mas urcite pochybnosti alebo by si rada pocula nazor skutocneho odbornika, urcite nevahaj a skontaktuj nejakeho psychologa v tvojom okoli...
ak by som to mal zobrat z takeho "bezneho" pohladu --> mas obrovsku predstavivost a fantaziu a urcite by nebolo na skodu vyskusat to, co ti tu par ludi nadomnou uz navrhlo...daj vsetko na papier...skus pisat...pripadne kreslit... ak si verbalne zdatna a vsetky svoje fantazie dokazes doveryhodne preniest na papier tak, aby si to vedel predstavit aj niekto iny, tak si myslim ze by si mohla realne uvazovat o kariere spisovatelky, maliarky a podobne... bola by skoda v sebe "zabit" takyto talent
@1 je zaujímavý názor. to ale nevylučuje, aby si sa porozprávala s niekým, kto ťa nejako usmerní. lebo hlavne v tej škole, ak z nej ty sama chceš niečo mať, ten "talent" nie je veľmi účelný.
@janehonda vobec sa tym netrap. Aj ja som mal taketo stavy v tvojich rokoch. Co ma v skole na hodine nezaujimalo tak moj mozog automaticky vypol a uz nastavil rezim predstavovania. Je to sice urcita strata koncentracie ale casom to prejde. Hlavna vec ze tvoje predtstavy ta upokojuju a zabudas na starosti okolo teba. (BUD RADA)
inak ked snivas chodis po izbe a pocuvas pri tom hudbu alebo proste je hudba tym spustacom, dokazes snivat o ludom ktorych ani nepoznas ale tvoje predstavy a vizie su velmi jasne?
začni to využívať preboha! píš, kresli, modeľuj, tvor niečo a to okamžite, nenechaj to utopiť sa v mysli. A ja som bola rovnaká v tvojom veku a čo, stále som tu.
@janehonda skús to redukovat ale nevzdavaj sa toho, ja som prestala ani neivem kedy snivat a skor mi to ubralo ako pomohlo :/ takze snivanie je fajn, len odtial potial
haha, ja som to mala v tvojom veku tiež....vlastne až do konca strednej, možno aj trochu dlhšie
neboj, potom príde realita, budeš musieť riešiť z čoho žiť a podobne a ono to prejde, resp. eliminuje sa to
alebo to môže byť spôsobené tým, že nemáš dosť zaujímavý vlastný život a tak si to takto snovo kompenzuješ....čo teda opäť vedie k tomu, že ak začneš riešiť dôležité vlastné problémy, eliminuje sa to
Inak v škole sa mi to našťastie nikdy nestávalo, keďže pri tom potrebujem chodiť.. Ale posledný týždeň chodievam spať po druhej ráno, lebo sa neviem vypnúť. A po dvanásťkilometrovej prechádzke ,,na vybitie energie" som ešte hyperaktívnejšia samozrejme
inak presne som mal na mysli to MD ako sa pise v @18 , ale mozno to ani nemas a mas skutocne len fakt velmi bujnu fantaziu, a casom sa to mozno zmeni, no aj tak by som si pozrel ake su priznaky, spustace a precital nieco o tom maladaptive daydreaming, mozno sa v tom najdes
@lenuska175 ak ti to nebráni vykonávať každodenné činnosti, neovplyvňuje to tvoje vzťahy, spánkový režim, stravovacie návyky, plnenie povinností atď., normálne to je
akoze, jediny problem, ktory realne vidim, je, ze nebudes vediet rozlisovat co sa skutocne stalo a co je len tvoja fantazia. preto si davaj pozor na to, o com snivas, neprikrasluj si udalosti, ktore sa stali. opakuj si ich. nedavaj im nove detaily.
Stále stále stále sa mi to stáva, učiteľky ma na to vkuse upozorňujú a už sa cítim trápne za to... ja ani neviem ako, ale zrazu učiteľka niečo povie, ja si na niečo spomeniem a iba sa hľadím na jedno miesto a nevnímam nič...
chcela som ti sem napisat nieco povzbudzujuce ale bohuzial som pri citani tvojho problemu omylom polozila ruku do pluvanca co ma neskutocne nasralo a demotivovalo odpovedat
@janehonda spriaznená duša úplne rovnaká , vždy keď sa z niekým nerozprávam tak mám hlavu úplne inde vo vlastnom svete - ale nejako nemám potrebu to meniť,tiež veľa čítam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
choď vonku s kamarátmi, možno vo väčšej spoločnosti na fantazírovanie zabudneš
ak by som to mal zhodnotit laicky z psychologickeho hladiska -> mozno nejake lahsie poruchy pozornosti a problemy so sustredenim sa... moze to byt aj urcita forma ADHD (hyperaktivita), ale urcite to nie je nic vazne, cim by si sa mala depkovat alebo si o sebe mysliet, ze "nie si normalna"... ak mas urcite pochybnosti alebo by si rada pocula nazor skutocneho odbornika, urcite nevahaj a skontaktuj nejakeho psychologa v tvojom okoli...
ak by som to mal zobrat z takeho "bezneho" pohladu --> mas obrovsku predstavivost a fantaziu a urcite by nebolo na skodu vyskusat to, co ti tu par ludi nadomnou uz navrhlo...daj vsetko na papier...skus pisat...pripadne kreslit... ak si verbalne zdatna a vsetky svoje fantazie dokazes doveryhodne preniest na papier tak, aby si to vedel predstavit aj niekto iny, tak si myslim ze by si mohla realne uvazovat o kariere spisovatelky, maliarky a podobne... bola by skoda v sebe "zabit" takyto talent
ja som tomu rada, lebo napr. keď sa nudím a nemám čo robiť, tak vymýšľam a potom mi rýchlejšie ujde čas
ale no neviem, skús sa porozprávať so psychológom
akoby existujem v nejakých iných životoch a tie si pomaly rozvíjam, do detailov, podrobností, vraciam sa k udalostiam a upravujem ich a podobne.
príšerne často to robím už viac rokov a ... neviem , či ma to obmedzuje. asi hej.
2. vyhýbaj sa spúšťačom (u mňa napr. niektorá hudba, víkendy, keď nikam nejdem, niektoré filmy, knihy, weby)
3. get a life (znie kruto, ale stopercentne pomáha)
neboj, potom príde realita, budeš musieť riešiť z čoho žiť a podobne a ono to prejde, resp. eliminuje sa to
alebo to môže byť spôsobené tým, že nemáš dosť zaujímavý vlastný život a tak si to takto snovo kompenzuješ....čo teda opäť vedie k tomu, že ak začneš riešiť dôležité vlastné problémy, eliminuje sa to
teraz sa cítim zle