Ak si myslela ako sa ma spravne pit tak to je lahke... zoberes absinth nalejes do poldecaka, zaberes kavovu lyzicku naberes na nu cukor, opatrne lyzicku polozis do absinthu (staci na vrh hladiny nech sa cukor napije), potom lyzicku zapalis a pockas (originalne by sa malo az kym ti nezacne cukor v lyzicke karamelizovat) ked to nastane sfuknes a lyzickou zamiesas absinth, vyberes lyzicku a kopnes do seba.
Da sa spravit obmena a to sice ze si lyzicku nesfuknes ale horiacu ju vlozis do absinthu, tym padom budes pit ohnivy absint
Chavez si mimo, tento pridrbany zvyk priniesli az debilni slovania..
Povodne sa absinth zalieval cez lyzicku cukru ladovou vodou, redukoval sa na silu vina (to bol aj ucel toho silneho chlastu, aby sa uvolnili vsetky bylinne chute)...
v anglicku sme absinth inhalovali, to je ina sajba. poldecak zapalite, prekryjete pollitrakom, ale tak aby to dostavalo vzduch a ostalo horiet. potom so slamkou vycucate tie vypary co sa zachytia do velkeho pohara a bum trva to par sekund, ale je to ako keby vam to v okamihu stuplo z 0 na 5 promile asi na 30 sekund
ja som abs pila len cisty inak som pozerala csi tam nasli v krku jedneho chalana absintovu lizicku a zapotili:"absinth je u nas zakazany pretoze je halucinogenny" nevsimlasom si
@16 nie nie.. zatial najhorsie, co sa mi pri tomto sposobe stalo, bolo, ze som si hodinu nevedel najst stan a myslel som, ze mi ho niekto ukradol a inak absoluuutna spokojnost
ako ja som tiez uz pil cisty absinth (ano desiree tvoj jupik bol special trieda a niekolkokrat ale pravdou je ze ked som ho daval s cukrom tak mi to spalalo rychlejsie a lepsie
Ale zas uz som skusal absinth riedit vodkou a to malo tiez svoje nasledky... (nie nemocnica to nebola tam som este nikdy nebol a ani nebudem )
nikdy som ho neskúšala piť s cukrom,veľa babrania s tým ale čierny,to je ekrazit....to len riande vychladený,trošku vodičky na zriedenie a môže sa piť ešte som sa nestratla s tým,že by niekto z neho mal halušky a dokonca mám pocit,že ani žalúdočné ťažkosti,prípadne hlavybol...ovšem treba s mierou...nazdravie
halucinacie z absithu mat nemozes aspon nie z toho co sa predava v obchodoch... ale v minulsoti myslim ze obsahoval palinu alebo nejaku iny halucinogennu rastlinku a ta robila svoje
Mno absinth je pre mna blivajs, mozem rovno pit ustnu vodu od aquafresh...ale ked som to pil s baileys a cukrom, bolo to nieco uplne ine...doporucam...absinth-baileys tak jedna k jednej + cukor a na ex taky poldecak...mnam
@27 ale tak pochybujem ze sa dostanem do TT na cierny absinth ale mozes napisat kde tam ,mozno do TT behnem dakedy kamosku na skolu kuknut a skocim aj na jeden poldecak cerneho absinthu
bol iny ako ten co kupis tu v obchodoch skus najst nejaky internetovy shop a potom uvidis ze pravy francuzsky absinth ktory pili prekliaty basnici sa stale vyraba ... len sa nedovaza do nasej zabudnutej zemy ... v Cechach su aj specializovane obchody kde predavaju rozne druhy a aj prislusenstvo k pitiu absinthu
a inak aj v cechach sa vyraba absinth s vysokym teda najvyssim moznym v EU a to 35mg/l vola sa absinth 35 a vyraba ho L"or .. kuknite absint.cz
a inak k tym sposobom .. cesky je ten s tym ohnom a kopnut do seba a francuzsky s ladovou vodou .. vtedy sa absinth zacery na mliecnu bielu ... Teda ak obsahuje dostatok anizovej silice, co ceske neobsahuju, pretoze zevraj im to nechuti ...
no, ako vidim, tak vecsina z vas su tu odbornici na absinth, s tymi srackami, co sa u nas predavaju ako absinth, mam aj ja skusenosti a nie najlepsie, fakt nechapem jak to moze niekto pit, ved to je taky humus..., ano, tieto zelene, cervene, cierne a podobne smejdy sa daju pit s uz tu opisanym ohnovim ritualom, ale to nema nic spolocne s absinthom, ten sa pije nariedeny s vodou z dovodu aby sa otvorili chute bylin, ktore obsahuje, ale budete uplne zbytocne liat vodu do toho co sa u nas da kupit ako absinth, lebo nakolko je to chemicka sracka, tak sa tam nemaju chute z akych bylin uvolnit, pravy absinth po zriedeni s vodou sa zakali do biela, a zabudnite vsetko co ste kedy poculi o nejakych halucinaciach z absinthu, nemal ich nikto ani pred dvesto rokmi a nebude ich mat nikto ani dnes, thujon je sice neuroticky jed, ale aby sa vobec prejavili prve priznaky otravy, tak by ste museli vipit toho absinthu tolko, ze by ste minimalne 10X boli mrtvi na otravu alkoholom, a prekliati ,,absinthovi" basnici a umelci boli obycajni alkoholici a zakazany bol z cisto ekonomickych dvovodov, lenze s tym by sa asi verejnost neuspokojila, tak boli vymyslene famy o absinthizme, halucinogennych ucinkoch a podobne picoviny... inak, pokial mate uz dost tych nepitelnych horkych, chemickych breciek, tak u nas je z pravych absinthov asi najdostupnejsi absinthe st. antoine, medzi dalsie prave absinthi patri mansinthe, toulouse lautrec a oliva absinthe, len asi zbytocne budete niektory z nich hladat v supermarketoch, a verte, ze hocico okrem uz spominanych absinthov, vyrabane v cesku alebo u nas na 100% neni absinth, aj napriek oblbovackam, ktore najdete na etikete a je to podobny humus, aky kupite v kazdom pajzli....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Da sa spravit obmena a to sice ze si lyzicku nesfuknes ale horiacu ju vlozis do absinthu, tym padom budes pit ohnivy absint
Povodne sa absinth zalieval cez lyzicku cukru ladovou vodou, redukoval sa na silu vina (to bol aj ucel toho silneho chlastu, aby sa uvolnili vsetky bylinne chute)...
Kazdopadne redukovat 70% na nejakych 7-10% to chce asi hodne vody
zoberies flasu, otvoris, napijes, nebrzdis. to je vsetko, ake proste.
nie vzdy sa chce cloveku hrat s lyzickami a ohnikmi
Ale zas uz som skusal absinth riedit vodkou a to malo tiez svoje nasledky... (nie nemocnica to nebola tam som este nikdy nebol a ani nebudem )
@9 to by som xcela skúsiť len či nezomriem
a inak k tym sposobom .. cesky je ten s tym ohnom a kopnut do seba a francuzsky s ladovou vodou .. vtedy sa absinth zacery na mliecnu bielu ... Teda ak obsahuje dostatok anizovej silice, co ceske neobsahuju, pretoze zevraj im to nechuti ...