On je nerovnoramenný ak som to dobre prečítala ... takže by mal byť pravouhlý ... a lepší nápad ako to vypočítať než použitie Pytagorovej vety ma nenapadá
By ma zaujímalo ako tú Pytagorovu vetu použiješ v rôznostrannom trojuholníku keď nepoznáš ani jeden uhol/ako použiješ sinusovú/cosinusovú vetu keď nepoznáš uhol.
je zaujimave ked tu da niekto lahku matematicku ulohu, tak ju nikto nevie ale ked tu da niekto ulohu ktora nema rieseniem tak by ju 20 ludi aj vedelo vyriesit
@schizoofrenik to čo za jebnutý príklad? ako môže byť trojuholník NErovnoramenný a mať základňu?
možno sa to myslí tak, že pokiaľ jedna strana má dĺžku A (ktorú vieme), druhá dĺžku B (ktorú tiež vieme) a posledná dĺžku C (ktorú nevieme), potom má platiť, že:
podla mna len treba vyjadrit funkciu zakladne od uhla a dlzky strany...to je jedine mozne riesenie, konkretne nevypocitas nic. A nepovies nic ani o pomere
ale joj ....veď kedže nie je pravouhlý ,nevieš ani jeden uhol ,nemáš nič ,tak čo chceš počítať ? z dvoch nevypočítaš ani ň ...nie ešte tretiu stranu ja neviem ,...matike sa veľmi nerozumiem .....
@27@ao@schizoofrenik - vypočítaj dĺžku tretej strany pre najostrejší možný trojuholník (tzn. troj. kde dve známe strany zvierajú najostrejší možný uhol, tzn. v praxi [prvé najmenšie číslo väčšie ako nula], potom vypočítaj dĺžku tretej strany pre najtupší, čiže [prvé najväčšie číslo menšie ako 180], a z výsledkov sprav interval.
pekne si pozri ako to vyzera so stranami, a vypocitaj sin/cos/tan na zaklade toho, nemusi byt pravouhly. No a potom mozes dopocitat treti uhol a ostatne strany
Pytagorova veta: A na druhú + B na druhú = C na druhú... C je základňa takže len hentie dve strany čo poznáš daj obe na druhú, zrátaj ich a potom odmocni a to čo ti víde je C
@bloodsuckingvampire omg prosím ťa nekecaj mi keď sme zrovna na matike prešli na opakovacie učivo s pytagorovou vetou, a s matiky mám jednotky tak asi viem ne?
@hysteric jasné, teraz na mňa útoč s tým, že ste na matike preberali pytagorovu vetu a ty máš jednotky. Boha, čo ja viem, čo vy teraz preberáte na matike? Čo keby si napríklad prestala nervovať a napísala sem, ako by sa to vypočítalo?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
nepravidelný trojuholník..
dobre že viem...
ja som z toho fakt kokot...
@spomienky9 @bmxlares
By ma zaujímalo ako tú Pytagorovu vetu použiješ v rôznostrannom trojuholníku keď nepoznáš ani jeden uhol/ako použiješ sinusovú/cosinusovú vetu keď nepoznáš uhol.
Ked mas urcene tie strany oznacene bodkami, tak ta tretia sa moze lisit v zavislosti na uhle ktory zvieraju.
Jednoduche
možno sa to myslí tak, že pokiaľ jedna strana má dĺžku A (ktorú vieme), druhá dĺžku B (ktorú tiež vieme) a posledná dĺžku C (ktorú nevieme), potom má platiť, že:
(a+b)>c
(a+c)>b
(c+b)>a
takže
(a-b)
ak ab, potom:
(b-a)
(alebo @41 )
daj si facku a napíš to celé ešte raz bez chyby
OK TAK SORRY
@zamidari @32
To sa nedaaa vypocitat maximalne mozes napisat interval v akom sa moze 3tia strana pohybovat
@smichi podla teba to ide?
Ale zasmiali sme sa .
Inak @drilo tangens, sínus, kosínus a takého blbosti sú tiež iba v pravouhlých trojuholníkoch. nie?