Ahojte takže mohol by som vám veľa rozprávať o tom ako som sa dostal do tejto zlej finančnej situácii (celá rodina) ale to by bolo nadlho... skrátim to
Mamu vyhodili z práce a nevie si nájsť prácu (alebo nechce sa jej) a žijeme štyria z otcovh
Priateľka, ak je normálna, určite Tvoju situáciu pochopí a nebude obdarúvavanie darčekmi stavať na vyšší stupeň priorít než toto.
A neviem, nevieš niečo špeciálne? Akože by si mohol ísť žonglovať alebo hrať na ulici.. OK, zabije to veľa času a dostaneš pár centov . Ale aspoň sa zabavíš. Alebo niečo vyrábať a predávať na internete. Zabije to veľa času a nezarobíš nič, ale netreba strácať nádej ).
"alebo keď už tie zlé veci, tak aspoň mi poraďte ako by som niekoho mohol oklamať alebo okradnúť iným spôsobom ako kradnúť kabelky starým babkám"......................................................wau
@flussica aj by to pochopila ale je mi to trápn :/ na Vianoce mi kúpila voňavku, ja som jej dal pekný náhrdelník čo vyzerá ako fakt luxus a stál iba pár eur voňavku bola drahšia ako ten náhrdelník
@frodo2 jej niečo vyrob, hocičo .. ak vieš pekne kresliť nejakú milú kartičku s venovaním, hoc len kvety z lúky, ak nie je povrchná pizda, tak ju to poteší o to viac.
A nekradni,lebo sa dostaneš do horšej situácie.. verím,že to máte ťažké,ale nejako sa z toho určite dostanete
@frodo2 fakt by som išiel na tú "sociálku" alebo také niečo. alebo ak vieš robiť niečo zaujímavé, môžeš si vytvoriť na youtube účet a zarábať na reklamách. alebo vytvoriť stránku a zarábať na reklamách.
alebo môžeš možno písať nejaké články pre niekoho, alebo robiť nejakú inú internetovú prácu...sú veci, ktoré zvládne každý mladý človek, ktorý vie pracovať s PC a iní ich potrebujú robiť, lebo sami na to nemajú čas. skús teda pohľadať na nete niečo o takej práci.
a inak to, že sa mame možno len nechce si nájsť prácu je teda škaredé...ja keby som v takejto situácii, tak by som za prácou dochádzal aj neviem ako ďaleko, aj do zahraničia išiel pracovať, alebo trebárs umýval záchody, úplne hocičo robil. nedokázal by som sa pozerať na to, ako druhým chýba preto, lebo ja nepracujem.
@frodo2 urcite radsej to, ako okradat ludi na uliciach. aspon to nie je trestne. i ked tym tak trochu okradnes svoju lenivu rodinu. je mi luto, ze zijes v takych podmienkach.
@alive@asceticjunkie@moonbeam vase rady su sice dobre, ale len z dlhodobeho hladiska. ten chlapec potrebuje rychle riesenie, kedze ma len mesiac a vy mu radite veci, ktore sa mozu tahat dovtedy, pokial bude dospely a moze sa zamestnat. ved to nefunguje tak, ze dnes zavola socialku a uz zajtra si jeho matka zacne hladat robotu. a keby aj, ktovie, kedy si tu robotu najde a kedy dostane vyplatu. treba hladat riesenia, ktore vyriesia jeho problem a nie vymyslat nieco, co raz mozno prinesie vysledok.
@atropabelladona viem, bohuzial nic ine ma nenapada...to by som robil ja v jeho veku, lebo cim skor zacne tym lepsie. Pokial mu treba peniaze len na ten darcek, tak nech nieco preda ako si povedala alebo nech jej nedava nic a hotovo.
Inak, dufam, ze si kazdy na tomto priklade uvedomuje absurdnost nelegalnosti detskej prace?
@frodo2 priatelke nic nekupuj, miesto toho jej skus nieco vyrobit. Ak to neoceni a hlavne nepochopi v akej situacii sa nachadzas, tak ju posli do prdele. Btw ak mas moznost niekde robit nelegalne, tak do toho urcite chod, hlavne o tom nikomu nehovor.
@tommyhot Ona to pochopí, a vie o tejto situácii, aj ona sama povedala, že nech jej nič nekupujem... ale to mi je trápne, tak jej aspoň vyrobím alebo niečo také, ešte uvidím
@frodo2 ak ta nic ine nenapadne, tak jej mozes na nete srpavit nejaku prezentaciu/video s peknou hudbou, vasimi spolocnymi fotkami a nejakym teplym komentarom k tomu...
a nema ti byt co trapne, nemozes za to, ze tvojej mame sa nechce robit a ze stat ta znevyhodnuje na zaklade veku a nemozes legalne pracovat...
@lowinqa tym si co chcela povedat, ze vam nemohol nikto z rodiny naprojektovat dom? ved sa len pytam, ako sa to da, ked uz len naklady na byvanie su aspon 200e..
@asceticjunkie 800 eur stvroclenna rodina to nie je na socialku, poznam realne asi dvoch kamaratov rodiny co ziju s 500. ved to nahodou jeho otec na slovenske pomery dobre zaraba ak ma cisteho 800 eur. to musi mat nieco cez tisic hrubeho.. nech si mama najde pracu aspon za 400 e. cisteho a budu mat 1200 co uz je pre 4 clennu rodinu na mesiac take ze bez problemov s toho vyziju...
a tvojmu ocovi postoj tvojej mamy vôbec neprekáža? a k veci, asi by som to na tvojom mieste skúsila nejako dohodou napríklad so susedom, že s niečím pomôcť, a nejakú odmenu za to.. prípadne predaj dačo
frajerka ak ťa má rada tak to prežije aj bez darčeka, v 14 oslavovať rok ,,vzťahu" je trošku zbytočné - prípadne to oslávte na deke v parku, menej je niekedy viac. a počkaj do 15, potom si môžeš zohnať brigádu. a maminku nakopnite, dá sa nájsť robota, ale človek musí veeeľmi chcieť.
Skús po susedoch sa popýtať,či za menší poplatok nechcú napríklad pokosiť,okopať záhradu, poliať,porýľovať a podobne alebo keď budú niečo stavať,tak pomoc pri betónovaní,sa vždy zíde...
Fuuha, no ja by som asi isiel k najblizsim rodinnym domom a pytal by som sa ludi ci im s niecim nemozem pomoct, s tym ze by som im takto vysvetlil situaciu ako ty teraz nam... Ako ja by som ti z fleku dal nejaky cash, celkom sympaticke popisanie problemu, len az na to kradnutie, kasli na to. Drzim palce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
A neviem, nevieš niečo špeciálne? Akože by si mohol ísť žonglovať alebo hrať na ulici.. OK, zabije to veľa času a dostaneš pár centov . Ale aspoň sa zabavíš. Alebo niečo vyrábať a predávať na internete. Zabije to veľa času a nezarobíš nič, ale netreba strácať nádej ).
každé dieťa ma právo na detstvo bez riešenia podobných otázok..aj preto si ešte brigádu hľadať nemôžeš...
P.S.: Z 800€ štyria... do prdele
A nekradni,lebo sa dostaneš do horšej situácie.. verím,že to máte ťažké,ale nejako sa z toho určite dostanete
@neviemsivybratnick to zatiaľ prichádza do úvahy najviac
alebo môžeš možno písať nejaké články pre niekoho, alebo robiť nejakú inú internetovú prácu...sú veci, ktoré zvládne každý mladý človek, ktorý vie pracovať s PC a iní ich potrebujú robiť, lebo sami na to nemajú čas. skús teda pohľadať na nete niečo o takej práci.
a inak to, že sa mame možno len nechce si nájsť prácu je teda škaredé...ja keby som v takejto situácii, tak by som za prácou dochádzal aj neviem ako ďaleko, aj do zahraničia išiel pracovať, alebo trebárs umýval záchody, úplne hocičo robil. nedokázal by som sa pozerať na to, ako druhým chýba preto, lebo ja nepracujem.
naozaj skús niečo vyrobiť, vytvoriť, to vie častokrát potešiť oveľa viac
viem aké je to žiť takmer bez peňazí... aj ja žijem v sračkách už okolo 5 rokov... stačí stále veriť a určite to raz bude fajn držím palce!
Kradnúť kabelky starým babkám ? No nič horšie si nevieš vymyslieť ?
Existuje predsa toľko iných možností, ako sa legálne dopracovať k peniazom...Uvádzam príklad :
Jeden známi môjho spolužiaka išiel na JEDEN TYZDEN do Viedne, kde hrával na uliciach na gitare a zarobil si ( za jeden týždeň ) 1400€.
Ak si hudobník, tak môžeš skúsiť...
@frodo2 priatelke nic nekupuj, miesto toho jej skus nieco vyrobit. Ak to neoceni a hlavne nepochopi v akej situacii sa nachadzas, tak ju posli do prdele. Btw ak mas moznost niekde robit nelegalne, tak do toho urcite chod, hlavne o tom nikomu nehovor.
a nema ti byt co trapne, nemozes za to, ze tvojej mame sa nechce robit a ze stat ta znevyhodnuje na zaklade veku a nemozes legalne pracovat...
@die Každý nepochádza z inžinierskej rodiny
Skús po susedoch sa popýtať,či za menší poplatok nechcú napríklad pokosiť,okopať záhradu, poliať,porýľovať a podobne alebo keď budú niečo stavať,tak pomoc pri betónovaní,sa vždy zíde...