Ked cvicim bench tak absolutne neprecitujem prsia. Ked ho docvicim tak necitim ani naznak nejakej aktivity v prsiach, akoby som nic necvicil. Technika je spravna nechal som si ju kontrolovat dvoma ludmi (skúsenými).
S jednoruckami je to o nieco lepsie tam aspon trosku citim ze namaham prsia. Ale klasicky bench vobec. Navyše na nom dviham velmi male váhy v pomere k mrtvemu tahu a drepom.
Ja cvicim vlastne iba kvoli objemu a teda dviham co najväčšie váhy a ked som zacal uzivat kreatin tak za mesiac som dal na mrtvom o 20kg viac drepy o 15kg viac na maximum a bench som nedal o takmer nic viac, iba o 5kg to je ako keby nic.
Neviem preco mam take problemy s benchom ale dost ma to sere a zaujimal by ma dôvod.
Prsia mi nezaostavaju ale to len vdaka benchpress-u s jednoruckami.
1. Na objem sa dvihaju co najvacsie vahy, takze ak tvrdis ze cvicis na objem a vravis ze davas na bench male vahy tak mam pochybnosti o tom ci vobec vies cvicit
2. Ak je technika spravna a necitis prsia tak mas velmi malu vahu
3. Netrep ze odcvicis kompletne prsia len s jednoruckami, a ak mi chces tvrdit ze ano, tak nevies o cviceni vazne nic
@wayne 1. Este raz si to prečítaj - pisal som ze cvicim na objem a teda DVIHAM CO NAJVACSIE VAHY, ale na benche su moje maximalne vahy malé, no väčšie nedám.
2. Technika JE spravna a necitim prsia, no vahy mam maximalne co dvihnem.
3. Samozrejme ze necvicim IBA bench, aj milion inych cvikov, ale zaklad pre prsia, a to ti povie väčšina skúsených trénerov, je bench, v mojom prípade s jednoruckami.
Niesi sam. Kazdy sme iny, mame trosku inac upony a inu dlzku kosti a niekedy sa to tak srandovne vysklada, ze niekomu niektore cviky jednoducho vyhovovat nebudu. Este, ze existuje siroka skala cvikov. Ja napr z klikov pumpnem hrud ovela lepsie jak z benchu a s rovnou tyckou (vodorovne) som nebenchoval uz pekne dlho a ani nemienim. Cvic to, co ti zabera. Prosim ta, myslis, ze tvoje telo vie, co je to rovna tycka a ze s nou musis cvicit ? S jednoruckami mas lepsi rozsah. Daj tam kable, pullover, peckdeck, rozpacky, dipy v predklone, nejake stroje na hrud a pojde to. Zaraduj cviky, ktore ti zaberaju, progresivne zvysuj vahu, jedz a ono to porastie aj bez klasickeho bench pressu.
Este chcem povedat, ze niektore veci sa nedaju ani odpozorovat okom a povedat, ci to je, alebo nieje spravne, clovek sa tak musis nastelovat a prisposobit ten pohyb specialne na seba, aby z toho danu partiu citil, ak chces este poexperimentuj, lopatky k sebe, prepnut hrud, ramena tlacit dole.
Ja som minule rozmyslal, ze niekedy zaciatocnici mozno niektore veci aj zato nevedia precitit, lebo tam este nemaju dostatok nervovych zakonceni a potom neskor to vedia uz lepsie precitit, ked sa tam nejake vytvoria, ale to je len moja teoria.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
S jednoruckami je to o nieco lepsie tam aspon trosku citim ze namaham prsia. Ale klasicky bench vobec. Navyše na nom dviham velmi male váhy v pomere k mrtvemu tahu a drepom.
Ja cvicim vlastne iba kvoli objemu a teda dviham co najväčšie váhy a ked som zacal uzivat kreatin tak za mesiac som dal na mrtvom o 20kg viac drepy o 15kg viac na maximum a bench som nedal o takmer nic viac, iba o 5kg to je ako keby nic.
Neviem preco mam take problemy s benchom ale dost ma to sere a zaujimal by ma dôvod.
Prsia mi nezaostavaju ale to len vdaka benchpress-u s jednoruckami.
2. Ak je technika spravna a necitis prsia tak mas velmi malu vahu
3. Netrep ze odcvicis kompletne prsia len s jednoruckami, a ak mi chces tvrdit ze ano, tak nevies o cviceni vazne nic
2. Technika JE spravna a necitim prsia, no vahy mam maximalne co dvihnem.
3. Samozrejme ze necvicim IBA bench, aj milion inych cvikov, ale zaklad pre prsia, a to ti povie väčšina skúsených trénerov, je bench, v mojom prípade s jednoruckami.
Este chcem povedat, ze niektore veci sa nedaju ani odpozorovat okom a povedat, ci to je, alebo nieje spravne, clovek sa tak musis nastelovat a prisposobit ten pohyb specialne na seba, aby z toho danu partiu citil, ak chces este poexperimentuj, lopatky k sebe, prepnut hrud, ramena tlacit dole.
Ja som minule rozmyslal, ze niekedy zaciatocnici mozno niektore veci aj zato nevedia precitit, lebo tam este nemaju dostatok nervovych zakonceni a potom neskor to vedia uz lepsie precitit, ked sa tam nejake vytvoria, ale to je len moja teoria.
Dakujem