do php nefušujem vôbec ale empty najskôr testuje či je retazec text v premenej _GET prazdny alebo je v nom niečo zapisane ! vlastne neguje ten logicky vyrok
DO PICE NAUC SA ZAKLADNE VECI NAJPRV AZ POTOM SA PUSTAJ DO PICOVIN KURVA !
ZLY DEN MAM DO PICE !
Lebo, keď sa ti načíta skript, tak tá premenná $_GET[] nemusí byť nastavená ale ti sa ju v kóde snažíš priradiť, preto to hádže E_chybu miesto empty() sa dá použiť aj isset().
funkcia empty cekuje ci obsah premennej nie je prázdny (v tomto prípade keď ide o string, ci sa nejedná o prazdny string '') vlastne funguje rovnako ako ta tvoja prva podmienka.
vracia ale boolean premennu true alebo false, ktora je pouzita ako argument(parameter) do htmlspecialchars, co ale nie je spravne, ma tam ist string z getu.
so presvedceny ze skript funguje spravne? alebo sa len spusta be chybovej hlasky? lebo nemal by fungovat podla ocakavani.
@majky538 jebe, medzi empty a isset je dost rozdiel, ktory je zavazny predovsetkym v takychto pripadoch kde sa osetruju GETy. isset overuje iba ci premenna existuje, teda ci jej hodnota nie je null, avsak vracia true aj pre prazdny string co je zle!!
zato empty overuje aj existenciu premennej aj jej ”neprazdnu” hodnotu
sefe, tu mas kod aj s vysvetlenim, verim ze ta moja verzia bude pracovat na 110% a boli v nej vyuzite aj "dobre programatorske praktiky"
SCHVALNE to uvadzam ako obrazok a nekopcim to sem do birdzu, lebo ten kod v komentari aj tak vyzera desne a ak sa to chces naucit, tak to musis sam prepisat a nie iba urobit copy-paste a byt spokojny s tym, ze to ide keep coding! a s otazkami kludne na mna, teda takymi s ktorymi ti nepomohol google
@wewo
Je pravda, že GET treba ošetrovať (tak ako vlastne každý vstup od používateľa), ale treba pri tom hlavne rozmýšľať!
Načo ti tam sú strip_tags() a htmlspecialchars(), keď obsah získaný z $_GET nevypisuješ na stránku, ale iba z neho skladáš meno súboru? Tváriš sa ako odborník, ale nedávaš pozor na chyby, ktoré ťa môžu prezradiť.
Viď môj vyššie odkázaný kód.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
DO PICE NAUC SA ZAKLADNE VECI NAJPRV AZ POTOM SA PUSTAJ DO PICOVIN KURVA !
ZLY DEN MAM DO PICE !
vracia ale boolean premennu true alebo false, ktora je pouzita ako argument(parameter) do htmlspecialchars, co ale nie je spravne, ma tam ist string z getu.
so presvedceny ze skript funguje spravne? alebo sa len spusta be chybovej hlasky? lebo nemal by fungovat podla ocakavani.
zato empty overuje aj existenciu premennej aj jej ”neprazdnu” hodnotu
sefe, tu mas kod aj s vysvetlenim, verim ze ta moja verzia bude pracovat na 110% a boli v nej vyuzite aj "dobre programatorske praktiky"
SCHVALNE to uvadzam ako obrazok a nekopcim to sem do birdzu, lebo ten kod v komentari aj tak vyzera desne a ak sa to chces naucit, tak to musis sam prepisat a nie iba urobit copy-paste a byt spokojny s tym, ze to ide keep coding! a s otazkami kludne na mna, teda takymi s ktorymi ti nepomohol google
Prečo spamuješ?
» diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread...
@wewo
Poďte preč zo skypu nech aj ostatní vidia čo a ako riešite - je to obecný problém, možno tie informácie niekomu pomôžu.
@drevolp
Napísal som si na to univerzálny PHP skript, po prečítaní nižšie odkázaného príspevku s kódom ho pochopíš.
» diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread...
@wewo
Pozri si ten kód aj ty.
Je pravda, že GET treba ošetrovať (tak ako vlastne každý vstup od používateľa), ale treba pri tom hlavne rozmýšľať!
Načo ti tam sú strip_tags() a htmlspecialchars(), keď obsah získaný z $_GET nevypisuješ na stránku, ale iba z neho skladáš meno súboru? Tváriš sa ako odborník, ale nedávaš pozor na chyby, ktoré ťa môžu prezradiť.
Viď môj vyššie odkázaný kód.