Ak máte niekto doma potkana, poradili by ste mi prosím?
Ja mám toho môjho asi týždeň a dnes sa nejako zachytil o klietku a odlomil sa mu pazúr na nohe, chvílu mu z toho tiekla krv, ale omotala som mu to vreckovkou. Mám s tým ísť k veterinárovi alebo
@dottie To sa stáva. Neviem síce, či bol dobrý nápad omotávať to vreckovkou, lebo tá sa lúbi nalepiť, a potom mu v rane ostane vreckovka... Ale každopádne nie je dôvod byť vystrašený. Zahojí sa to. Netreba ísť ani veterinárovi, ak sa to nezapáli (to, že je to červené alebo opuchnuté, neznamená, že je to zapálené). Bolo by dobré mu to vydezinfikovať, kým to má čerstvé - len nie niečím príliš nebezpečným, lebo si to môže zlízať, tak aby ho to zas nezabilo. My sme použili Framykoin a bol ok. Chvíľu asi bude lemravo chodiť, ale za nejaký deň - dva by si mala vidieť na rane zlepšenie (aj na jeho chôdzi) - v tom prípade nie je dôvod ísť k veterinárovi. Ak ale budeš mať pocit, že sa niečo náhodou zhoršilo, radšej tam zájdi. Pravdepodobne ti však dá len nejakú drahú dezinfekčnú masť...
Náš potkan si vytrhal skoro všetky nechtíky, keď s ním sestra bola vonku, neustriehla ho a začal ho naháňať pes - rovnaká vec by sa mu stala aj v prírode, keby utekal pred predátorom, takže sa neboj, zvieratá sa musia vedieť postarať o svoje rany.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
veterinár podľa mňa nie je nutný, ale tak neuškodí.
@2 @4 bez hlúpych komentárov by sa to nezaobišlo
………../” )
………./¯../
………/…./
…/´¯/’…’/´¯¯`•¸
./’/…/…./……./¨¯
(’(…´…´…. ¯~/’…’ )
.……………..’….. /
..’’…………. _.•´
….…………..(
……………..(
@4 sprosté komentáre si nechaj pre seba prosím ťa ...
Neubližuj my za moje komentáre
...mi je s mäkkým I
a podla mňa netreba, pre istotu dezinfekcia ale ak sa moc bojiš tak veterinar.
Náš potkan si vytrhal skoro všetky nechtíky, keď s ním sestra bola vonku, neustriehla ho a začal ho naháňať pes - rovnaká vec by sa mu stala aj v prírode, keby utekal pred predátorom, takže sa neboj, zvieratá sa musia vedieť postarať o svoje rany.