"problem" v c++?? alebo ako to ma vlastne bit....???
kupil som si knisku z nazvom "JAZYK C" na zaciatku je prvy velmy jednoduchy program, ktory len vypise na obrazovku text. ten program je takto napisany v kniske:
a este k tomu ze to akoze nejde to povodne.. vies ked tam das to getch() tak ono to caka na stlacenie nejakej klavesy pred tym nez sa program vypne.. to zavysi od nastaveni ci sa po dokonceni programu hned konzola vypne alebo nie.. a ked tam je getch() tak sa vlastne program neskonci ale caka..
praveze to mam z knihy "ucebnice pro stredni a vysoke skoly" "jazyk c"
a zle som to napisal, ono mi to funguje len ked to napisem takto "
include
#include
main()
{
clrscr();
printf("text ");
getch ();
return 0;
}
preto nexapem, preco v kniske je vynexane to "
#include "
to ako nexapem a to je len zaciatok knisky ked uz je tam chyba , tak co dalej v kniske
a to c++ preto v nadpise, lebo to skusam na borlande c++ ( aj ked vraj obsahuje aj " normalne" c) inac ja to rovno kompilujem do spustitelneho .exe suboru
@8 a ty sa nauc pisat k teme, alebo radsej vobec nepis!! nikto tui nakaze to tu citat a starat sa do toho. ak pocitujes nejaku "tuzbu" sa vyburit, tak xod xlastat z kamosmi a mne daj pokoj z tvojimy debilnymy pripomienkami. a niesme v skole chlapce!!!!
@16 nie, nenaucil, ja nehovorim dobre po slovensky.
ale tam islo o ten zapis, ze v oficialnej knihe-ucebnici je to zapisane inac. takze potom vsetky priklady a veci v kniske budu asi chybne,. alebo ja neviem.
v knižke je to správne problém je v tom že sa ti ten program nezastaví. tj spustí vypíše skončí pri súčasných procesoroch tak do 10 ns preto sa ti zdá akoby ti t nešlo. V skutočnosti si ale len nevšimneš že sa ten program vykonal.
@22 mas presne ten borland??? presne tu verziu?? lebo ten bolrland take daco ako win95 nepozna, natoz sucasne windowsy tam treba aj nastavit aby vysledni spustitelny program ( myslim ze .exe) nemrzol vo win( co sa mi na xp ked to spravne nespravym stava)
o čom hovoríš? nainštaluje sa to do root adresara na C:/ a normálne to spúšťam ako každý .exe mám borland C 3.1 z roku 1990/1992 a spúšťam to na Windows Vista. Predtým som tu samú verziu používal na XP a aj na WIN98 v škole aj na WIN95.
je to DOSovská aplikácia a tie windows normálne podporuje...veď DOS je dodnes jeho súčasťou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
#include
int main(void)
{
printf("Hello, World");
return 0;
}
A o C++ sa tu zatial nejedna...
skus to a napis co za chyby ti to vypisuje ak to teda stale nepojde..
potom by to uz malo fungovat
int main(void) //hlavný program navratová hodnota typu int(celé čísla) vstupný
//parameter void(žiaden)
{
printf("prvy program v jazyku c"); //funkcia na výpis textu na štandartný výstup(obrazovku)
return 0; //návratová hodnota z hlavného programu je 0. Tento
//riadok tam ani nepotrebuješ pretože v jednoduchom
//programe na konci mainu program skončí.
}
takto je funkčný program lenže ktomu aby si videl výsledok tak tam musíš dať na koniec(pred return)
system("pause");
alebo
getchar();
getchar();
inak program sa vykoná a skončí skôr ako uvidíš výsledok
clrscr(); borlandovská funkcia na vyčistenie obrazovky.
a zle som to napisal, ono mi to funguje len ked to napisem takto "
include
#include
main()
{
clrscr();
printf("text ");
getch ();
return 0;
}
preto nexapem, preco v kniske je vynexane to "
#include "
to ako nexapem a to je len zaciatok knisky ked uz je tam chyba , tak co dalej v kniske
a to c++ preto v nadpise, lebo to skusam na borlande c++ ( aj ked vraj obsahuje aj " normalne" c) inac ja to rovno kompilujem do spustitelneho .exe suboru
@8 a ty sa nauc pisat k teme, alebo radsej vobec nepis!! nikto tui nakaze to tu citat a starat sa do toho. ak pocitujes nejaku "tuzbu" sa vyburit, tak xod xlastat z kamosmi a mne daj pokoj z tvojimy debilnymy pripomienkami. a niesme v skole chlapce!!!!
"include conio.h"
Na koniec programu si napis:
system("PAUSE");
Program sa ti zastavi a bude cakat na stlacenie klavesy
ale tam islo o ten zapis, ze v oficialnej knihe-ucebnici je to zapisane inac. takze potom vsetky priklady a veci v kniske budu asi chybne,. alebo ja neviem.
@17 v kniske je potom chyba???
je to DOSovská aplikácia a tie windows normálne podporuje...veď DOS je dodnes jeho súčasťou.
Borland C++ 3.0 – (1991) Nový kompilátor s podporou vytváření Microsoft Windows aplikací.
Borland C++ 3.1 – (1992) Představení IDE a aplikační rámce (OWL 1.0, Turbovision 1.0)
chapeme sa?!
Borland C++ 3.1 - (1992) Introduction of Windows-based IDE and application frameworks (OWL 1.0, Turbovision 1.0)