"v ktorom si môžem zadať aj akordy, proste melódiu, nie len skladať"
...čo presne chce znamenať táto veta? aké "len" skladať? tvoreniu hudby, v zmysle píšem akordy, melódie, tóny, volím zvuky, sa hovorí "skladanie hudby".
inak čo sa týka odpovede, FL Studio (používam, preferujem, odporúčam), Sonar, Cakewalk, Logic Pro, Cubase...
prípadne hľadaj na googli "VST host", tak sa týmto programom hovorí.
@midnight príklad som mal neviem akú úchylnosť a tam som si len volil žáner a blbosti, doslova som to skladal a nemohol som ovplivniť melódiu muziky, akordy tobôž
@sompovedal okej, chápem, ale nevolaj to "skladanie", lebo to nie je skladanie. a chápem prečo si to tak nazval, lebo ako puzzle, alebo čo, ale proste v tomto kontexte je nazvať to "skladanie" úplne odveci a dehonestujúce pre skutočný význam toho slova.
Ale ešte k tomu Fl Studiu, ja som to raz mal, len si nepamätám, či to bolo demo alebo čo... proste, koľko tam je asi zvukov? Je tam bohatý výber? Či je to úplne ináč? Asi som mimo
ale nepoteším ťa. produkcia nie je prechádzka ružovým sadom, a ak si nedokázal takú triviálnosť, ako vygoogliť si to sám... aká je šanca, že sa s tým naučíš pracovať ?
tiez som celkom nepochopil to so zadavanim akordov...FL Studio, Cubase,Ableton/live, Logic Audio (pro mac), Reason(proprellhead ci tak nejak)...napriklad do FL studia (puzivam 3 roky) si mozes postahovat vst pluginy a pootm tam mas tych zvukov tisice... takisto si tam mozes postahovat rozne packy a expansiony a mozes mat z niekolko stoviek MB velkeho programu aj 100 GB
máš generátory, a máš zvukové knižnice. generátory sú niečo ako miniprogramy, kde si ponastavuješ miliardu rôznych parametrov a na základe nich ti vytvorí zvuk, čiže už len z tohto hľadiska je tam zvukov prakticky nekonečno. zvukové knižnice sú potom bližšie tomu čo si predstavuješ, že si vyberáš z ponuky rôznych konkrétnych, tie sa obvykle používajú na akustické zvuky (orchester, atď). a oboch, aj generátorov aj knižníc, si môžeš do FLka (resp, akéhokoľvek VST hostu) nainštalovať nekonečno.
a čo sa týka tých generátorov/"zvukov" čo sú už priamo v FLku, tak je ich príjemný výber.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
"v ktorom si môžem zadať aj akordy, proste melódiu, nie len skladať"
...čo presne chce znamenať táto veta? aké "len" skladať? tvoreniu hudby, v zmysle píšem akordy, melódie, tóny, volím zvuky, sa hovorí "skladanie hudby".
inak čo sa týka odpovede, FL Studio (používam, preferujem, odporúčam), Sonar, Cakewalk, Logic Pro, Cubase...
prípadne hľadaj na googli "VST host", tak sa týmto programom hovorí.
Ale ešte k tomu Fl Studiu, ja som to raz mal, len si nepamätám, či to bolo demo alebo čo... proste, koľko tam je asi zvukov? Je tam bohatý výber? Či je to úplne ináč? Asi som mimo
ale nepoteším ťa. produkcia nie je prechádzka ružovým sadom, a ak si nedokázal takú triviálnosť, ako vygoogliť si to sám... aká je šanca, že sa s tým naučíš pracovať ?
máš generátory, a máš zvukové knižnice. generátory sú niečo ako miniprogramy, kde si ponastavuješ miliardu rôznych parametrov a na základe nich ti vytvorí zvuk, čiže už len z tohto hľadiska je tam zvukov prakticky nekonečno. zvukové knižnice sú potom bližšie tomu čo si predstavuješ, že si vyberáš z ponuky rôznych konkrétnych, tie sa obvykle používajú na akustické zvuky (orchester, atď). a oboch, aj generátorov aj knižníc, si môžeš do FLka (resp, akéhokoľvek VST hostu) nainštalovať nekonečno.
a čo sa týka tých generátorov/"zvukov" čo sú už priamo v FLku, tak je ich príjemný výber.