Frontpage blbost obsahuje same chyby Dreamweaver je uz kusa ine kafe a ja poznam PHP, ASP je ich viacej, HTML, XML, CSS, JS, Skriptovacie jazyky, SQL, c++, sak tych jazykov by sa tu dalo pisat
@5@serion - keď už si taký frajer tak by si mal vedieť, že PHP a JavaScript nie sú programovacie, ale SKRIPTOVACIE jazyky (z toho jeden serverový skriptovací a druhý klientský)
inak @0 - HTML, PHP, CSS, JavaScript, VB, VB.NET, Pascal, Delphi, ActionScript (základy, ale pracujem na tom)
@11@midnight» en.wikipedia.org/wiki/Programmin... citacia: "A programming language is a machine-readable artificial language designed to express computations that can be performed by a machine, particularly a computer." - viac k tomu nedodávam, tento večný flame ("skriptovacie" vs. "programovacie" jazyky) nemá zmysel
@serion tym citatom si sa sam potopil machine-readable!!! php,JS a im podobne potrebuju byt prekladane za behu interpretom, programovacie jazyky generuju bytecode, co z nich robi machine-readable
Hej chalani ako tak pozeram niektory sa tu do toho vyznate...a ja by som sa chcel tiez prosim poslite mi niekto daky link kde sa to naucim a kde si stiahnem na to potrebne prostriedky...fakt mam zaujem sa to naucit....dakujem
Ahoj b1kukxi3 ... viem o jednej stránke, kde sa to naučíš zdarma a rýchlo. Budeš vytvárať profesionálne webstránky, ktoré budú mať užívatelia radi! A všetko jednoducho ... choď pozrieť na www.web-stranky-zdarma.sk a daj mi vedieť
Fajn program je aj macromedia dreamweaver. Ale urcite by som odporucil uz hotove cmska, napr. wordpress a vn om sa naucit pracovat a vytvarat si vlastne veci. Je to v dnesnej praktickejsie ako sa ucit od piky kodit. Samozrejme zavisi co chce kto robit. Cize aky ma ciel. Ci byt koderom, alebo mat nieco vlastne na webe, zrealizovat napad rychlo, efektivne, kedze dnes uz existuje kopa nastrojov ako nahodit web stranku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ad 2. - FrontPage je blbosť na n-tú, amatér sa radšej naučí vyššie uvedené a bude tvoriť valídne a prehľadné weby.
ad 3. - moje jazyky: PHP(OOP), JavaScript, základy Pythonu a C-čka
( HTML, JavaScript, VBScript, PHP, SQL
Visual Basic, VB.NET, QBasic , (Object) Pascal
a inak,
(x)HTML,JS,VBScript,PHP
T-SQL,OLEDB
C#,C++
a technologie z toho vyplivajuce,najme z .NET Frameworku ako takeho od Ajaxu,cez silverlight, webservices az po sharepoint a infopath
inak @0 - HTML, PHP, CSS, JavaScript, VB, VB.NET, Pascal, Delphi, ActionScript (základy, ale pracujem na tom)
weby robim v ASP.NET a aplikacie pre win32 v delphi
-
-
-
-
-
-
Pripravil som zopar tutorialov ohladom kodenia web stranok. Je to skor pre zaciatocnikov:
RESPONZÍVNY WEB DESIGN
BEŽNE POUŽÍVANÉ SKRATKY PRI TVORBE WEB STRÁNOK
NADPISY, TEXTOVÉ BLOKY, ODKAZY A OBRÁZKY
ÚVOD DO HTML
Ak by mal niekto zaujem, tak ich najde v sekcii blog na mojej stranke: www.magabs.sk