Chcel by som skúsiť začať programovať v jave, do mobilu. Mám skúsenosti s pascalom, delphi a trochu C++. Aký program by ste mi poradili aby som si mohol do mobilu naprogramovať nejaké úplne jednoduché aplikácie? Má s tym niekto skúsenosti?
len hladaj na nete, navodov ako zacat je vela, kedysi som sa do toho chcel pustit ale ked som zistil kolko je s tym roboty radsej som sa pustil do openGL
@stormmast3r pouzi netbeans alebo eclipse. Programovanie na telefon sa prilis nelisi od toho klasickeho, musis vsak pouzivat specialne kniznice, nie tie co pre pc. No a samozrejme vstupno/vystupne prudy budu ine. Ved vstup/vystup na telefone sa znacne lisi. Inak tam niesu velke rozdiely.
@chrumkar@kosh jar je cosi ako zdrojak celeho projektu javy, aj s kniznicami atd. Ten sa nekompiluje tak ako pri c/pascal... Lebo java je jazyk interpretovany. To znamena ze na jeho spustenie musi mat clovek nainstalovanu java virtual machine a ta dany jar kod prelozi pre danu masinu v momente spustania. To znie komplikovane, ale nieje. Ked sa pise, ze telefon "podporuje javu" znamena to proste to, ze ma prave spominu jvm.
To, ze java bezi na comkolvek je prave zasluha toho, ze je interpretovana a spusta sa cez jvm. Na druhej strane to sposobuje prave tu pomalost, lebo sa pri starte vzdy preklada. Nieco za nieco.
@kosh jasne ze jar je archiv, nesie kody projektu a kniznice. Skompilovat sa samozrejme tiez da, ale to prides o jeho crossplatformovost a vsetky vyhody interpretovanej javy. Okrem toho mam dojem ze toto je diskusia o jave pre telefony a a tieto programy sa zasadne siria nekompilovane, ved inak by to bola uplna blbost.
@10 ta neviem o co Ti potom ide. Ked som povedal, ze je to zip archiv a je to zip archiv Neviem ci nekompilovane, rozum dava ze bytecode, ale neviem, nerobi som. Iba viem, ze ak mobil tak J2ME
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Keby mal niekto skúsenosti, z písanim .jar-kov nech mi napise TS.
@chrumkar @kosh jar je cosi ako zdrojak celeho projektu javy, aj s kniznicami atd. Ten sa nekompiluje tak ako pri c/pascal... Lebo java je jazyk interpretovany. To znamena ze na jeho spustenie musi mat clovek nainstalovanu java virtual machine a ta dany jar kod prelozi pre danu masinu v momente spustania. To znie komplikovane, ale nieje. Ked sa pise, ze telefon "podporuje javu" znamena to proste to, ze ma prave spominu jvm.
To, ze java bezi na comkolvek je prave zasluha toho, ze je interpretovana a spusta sa cez jvm. Na druhej strane to sposobuje prave tu pomalost, lebo sa pri starte vzdy preklada. Nieco za nieco.
» www.midletpascal.com
Funguje to volakedy davno som to skusal, ked som potreboval nieco extra do mobilu.