Takže --- V programe Lazarus mám okrem iného za úlohu aj nakresliť 10 sústredných kružníc, takých ako na tomto obrázku ale bezfarebných pričom najväčšia má polomer 50 a každá daľšia je o 5 menšia. Čiže vznikne útvar ako na obrázku. A tento celý jeden tvr čo vznikne, tieto kružnice, máme ešte 4x dať vedľa seba, čiže výsledne bude 5 takýchto sústredných kružníc vedľa seba. Vie mi niekto skúsený prosím pomôcť a napísať mi sem celkový príkaz? :/
Prikaz ti neviem povedat a uprimne, nemam cas nad tym dumat teraz, no skusim ti povedat postup:
1. Chces mat vnoreny for, kde bude asi nieco taketo kresli.kruh(x,y,polomer-z) ,toto chces urobit od 1 po 10 zjavne . Mozes polomer-z nazvat povedzme r, s tym, ze na konci kazdeho foru sa zmensi o 5.
2. Chces mat for, v ktorom je ten 1. for vnoreny a tam by si chcel urobit take nieco, ze 5x urobi to, ze k xku pricita 50 a rko vyresetuje na 50.
To by malo zabezpecit asi to, ze vojde do foru, vykresli kruh s tymi kruznicami, potom nastavi r spat na 50, posunie suradnice o +50 na osi x a vrati sa na zaciatok, kde zasa vlezie do kreslenia kruhov...
Som po 14tich hodinach v skole, ale snad to je spravne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
pričom najväčšia má polomer 50 a každá daľšia je o 5 menšia. Čiže vznikne útvar ako na obrázku. A tento celý jeden tvr čo vznikne, tieto kružnice, máme ešte 4x dať vedľa seba, čiže výsledne bude 5 takýchto sústredných kružníc vedľa seba. Vie mi niekto skúsený prosím pomôcť a napísať mi sem celkový príkaz? :/
1. Chces mat vnoreny for, kde bude asi nieco taketo kresli.kruh(x,y,polomer-z) ,toto chces urobit od 1 po 10 zjavne . Mozes polomer-z nazvat povedzme r, s tym, ze na konci kazdeho foru sa zmensi o 5.
2. Chces mat for, v ktorom je ten 1. for vnoreny a tam by si chcel urobit take nieco, ze 5x urobi to, ze k xku pricita 50 a rko vyresetuje na 50.
To by malo zabezpecit asi to, ze vojde do foru, vykresli kruh s tymi kruznicami, potom nastavi r spat na 50, posunie suradnice o +50 na osi x a vrati sa na zaciatok, kde zasa vlezie do kreslenia kruhov...
Som po 14tich hodinach v skole, ale snad to je spravne