Prosím vás kto vie programovať v Lazaruse? Potrebovala by som pomôcť s touto úlohou: Zostav aplikáciu, ktorá načíta celé číslo a vypíše ho v binárnej sústave.
@mintaka pre budúcnosť, neprogramuješ v Lazaruse, ale v Pascale. Teda, hej, robíš to v programe/editore ktorý sa volá Lazarus, ale JAZYK ktorým programuješ je Pascal, a keď sa pýtaš na niečo ohľadom programovania nikoho nezaujíma (a nikomu na nič nie je vedieť) v akom editore robíš, potrebujeme vedieť v akom jazyku.
@n0win0u - pokiaľ viem tak lazarus nebol žobrák ale kripel, nie? resp. tá mŕtvola ktorú kristus oživil, čiže v podstate zombie. hmm, to celkom sedí, že v roku 2012 ešte niekto používa pascal je celkom fest zázrak
@n0win0u Lazarus je prakticky to isté, čo Delphi, akurát je to zadarmo a strašne debilne sa s tým pracuje. (mala som tú česť zažiť to párkrát na výške a nadávala som ako pohan, keď som potrebovala zbehnúť program, či robí, čo má...)
Ale v podstate sa mi páči aj etelnairova definícia...
@midnight pre mňa je programovanie jedna veľká neznáma, na informatike máme sprostú učiteľku, ktorá nám len vie opísať nejaké príkazy z papiera a vysvetliť nič, takže som z toho maximálne dutá...
preco si tie prikazy negooglis dpc ? velmi jednoducho sa da pochopit toto, co si tu pytala od nas ale tak asi ani nemas zaujem to vediet, ked to radsej opajcujes secko
na mna keby vytiahli na skole nieco s Pascalom tak na nich vytiahnem noz, teleskom, boxer alebo tazer a velmi by to olutovali.. nerozumiem ako s tym niekto teraz moze robit, je to tak zaostaly jazyk, clovek na nom iba ziska zle navyky a neskor sa mu bude programatorsky tazsie rozmyslat...
teda mne sa na skole tiez neusla nejaka velka informatika, pritom som siel na elektrotechnicku na odbor Pocitacove systemy s tym, ze som dufal ze zo mna bude velky IT-ckar (bol som mlady, nevinny a hlupy deviatak a oklamali ma na dni otvorenych dveri ).
Dostali sme sa v starom proceduralnom Borland C ku for a while cyklom, za 4 roky! To kazda ucebnica kodenia pre zaciatocnika popise na prvych 10 stranach Ale viac ta ucitelka ani nevedela, naucila nas co mohla ach, chce sa mi plakat. hlavne ze Assembler a programy pre mikropocitace sme brali dost detailne
@mintaka , zdielam tvoju lazarusovsko-dephiovsku neznalost! mne to tiez nikdy neslo, ale naprogramovala som raz jednu velmi jednoduchu kalkulacku
a este si pamatm taku blbost, ze.. netreba hned ako otvoris lazarus ukladat to, co ides programovat? lebo nam to furt hovorili a potom ked som to najprv neulozila, tak to potom neslo :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
var num,i:integer;
bin:string;
begin
readln(num);
setlength(bin,0);
while ((num/2)>0) do
begin
setlength(bin,length(bin)+1);
if ((num mod 2)=0) then
bin[length(bin)]:='0'
else
bin[length(bin)]:='1';
num:=round(num/2);
end;
for i:=length(bin) downto 0 do
write(bin[i]);
writeln;
readln;
end.
@n0win0u - pokiaľ viem tak lazarus nebol žobrák ale kripel, nie? resp. tá mŕtvola ktorú kristus oživil, čiže v podstate zombie. hmm, to celkom sedí, že v roku 2012 ešte niekto používa pascal je celkom fest zázrak
Ale v podstate sa mi páči aj etelnairova definícia...
my sme robili celé 4 roky tabuľky , o čo všetko som prišla :/
teda mne sa na skole tiez neusla nejaka velka informatika, pritom som siel na elektrotechnicku na odbor Pocitacove systemy s tym, ze som dufal ze zo mna bude velky IT-ckar (bol som mlady, nevinny a hlupy deviatak a oklamali ma na dni otvorenych dveri ).
Dostali sme sa v starom proceduralnom Borland C ku for a while cyklom, za 4 roky! To kazda ucebnica kodenia pre zaciatocnika popise na prvych 10 stranach Ale viac ta ucitelka ani nevedela, naucila nas co mohla ach, chce sa mi plakat. hlavne ze Assembler a programy pre mikropocitace sme brali dost detailne
a este si pamatm taku blbost, ze.. netreba hned ako otvoris lazarus ukladat to, co ides programovat? lebo nam to furt hovorili a potom ked som to najprv neulozila, tak to potom neslo :/