Na informatike teraz programujeme v pascale a máme urobiť sami 2 programy, ktoré ja, samozrejme, neviem. Tak vás chcem poprosiť, či by ste mi ich nemohli napiisať do TS alebo do komentu. Dakujem
toto by som snáď zvládol, ale vysvetľovať to, tak to si netrúfnem. Keď ma pascal bavil, keď sme sa ho učili tak som skúšal vytvoriť konverter z rímskych čísel na arabské (alebo opačne ? už neviem) ale nedotiahol som to do konca.
posad sa na rit a skus pouzit hlavu, nemam rad ludi co si povedia nevime to a daju tu robotu na niekoho ineho a potom sa tvaria ze to spravili oni samy
@night ten obrázok je zaujimavy nam naša profesorka povie čo máme robiť a máme si to aj sami urobiť.. a ja som v tej skupine kde máme na to samych machrov takže ked to nechapem tak sa nad tym ani nebude pozastavovať a pojdeme rovno dalej... algoritmy sme kreslili pred par mesiacmi ale tym som tiež nepochopila.. neviem možno nemam na to hlavu rozoberať ten problem a o čo tam ide..
ten druhy srsly nevies? sak ak je to tak ako si mi napisala, tak v tom tvojom priklade napr. je vysledok 5*365+4*30+25 nie? nalozis to do premennych a dat do vypisu je otazka syntaxe len
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
namatkovo ta druha uloha wtf? napises tam vek, ci datum narodenia ci co? a vypise od narodenia dni, mesiace a roky?
uses crt;
var d,n:integer;
vys,pol:real;
begin
clrscr;
writeln('Napis priemer guloveho zasobnika vody v metroch');
readln(d);
pol:=d/2 ;
vys:=4/3*pi*pol*pol*pol;
writeln('Objem v metroch kubickych je ' ,vys:0:2);
writeln('Objem v litroch je ' ,vys*1000:0:2);
writeln('Napis pocet ludi na pusti');