Ahojte. Mám už dlhšie naplánované si urobiť eletrický skateboard, ale potrebujem pomoc.
1, má tento motor dostatočný výkon na potiahnutie skateboardu a mňa (60kg)?
Motor :Turnigy Aerodrive SK3 - 5055-320kv Brushless Outrunner Motorm
chcem vidieť až kam to dotiahneš... myslím, že skončíš pri nákupe skateboardu a motora lebo ďalej nebudeš vedieť ako na to..
ty si myslíš, že to stačí len mechanicky prepojiť motor s kolesami a vec je vyriešená?... zapoj mozog, prečítaj si stredoškolskú fyziku a vypočítaj si prosím ťa výkon, ktorý budeš potrebovať... ďalší problém - som zvedavý z čoho chceš ťahať taký prúd.. lepší zdroj ako Li-ion mi nenapadá... ale to sa projekt značne predraží, baterky zaberajú tiež dosť miesta, určite budeš musieť vymyslieť ako ich pospájať a samozrejme nabíjanie tiež nie je také jednoduché, napätia na všetkých článkoch je treba vyrovnať inak ti začnú odchádzať po pár cykloch...
regulácia výkonu je snáď samozrejmosť na ktorú si ale ty nemyslel... btw je to brushless motor takže k nemu potrebuješ driver.. ak ho zapojíš priamo na baterku tak sa len zdymí...
Vypocitaj si aký výkon treba akú kapacitu akumulatorov treba potom zistis že to bude drahé a zložité a že sa budeš radšej odrážať s nohou ale skusajsom zzvedavý čo z toho bude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
ty si myslíš, že to stačí len mechanicky prepojiť motor s kolesami a vec je vyriešená?... zapoj mozog, prečítaj si stredoškolskú fyziku a vypočítaj si prosím ťa výkon, ktorý budeš potrebovať... ďalší problém - som zvedavý z čoho chceš ťahať taký prúd.. lepší zdroj ako Li-ion mi nenapadá... ale to sa projekt značne predraží, baterky zaberajú tiež dosť miesta, určite budeš musieť vymyslieť ako ich pospájať a samozrejme nabíjanie tiež nie je také jednoduché, napätia na všetkých článkoch je treba vyrovnať inak ti začnú odchádzať po pár cykloch...
regulácia výkonu je snáď samozrejmosť na ktorú si ale ty nemyslel... btw je to brushless motor takže k nemu potrebuješ driver.. ak ho zapojíš priamo na baterku tak sa len zdymí...
Toto je inšpirácia. Motor by mal ma utiahnuť bez menších problémov. Ale diki za radu a egoistického komentára.