Ahojte potrebujem poradiť. Robím na TPP 8 hodín podľa zmluvy, ale v skutočnosti robim 13 hodín. Z firmy mi chodia peniaze len za odpracovanych 8 hodín a ostatné mi dopláca vedúca. Ale ak mám na páske mimoriadnu odmenu napr. 50€ musí mi zaplatiť o to viac?
samozrejme a sú aj zdanené, to čo dostávaš mimo, sú čierne prachy bez dane...
marodka a dovolenka sa vypočítava iba z toho čo máš oficiálne na papieri...
vedúcej môžeš povedať, že nechceš peniaze mimo, ale čerpať voľno, keď by si chcela...
Napr. Za mesiac odpracujem 200 hodín x 3€/hod=600€ na účet mi príde 400€ aj s mimoriadnou odmenou 50€ lenže vedúca mi doplatí 200€ a tým pádom pridem o tu odmenu?
musel by som vidieť ten doklad, ta odmena ak je na tom doklade jasne napísana, je to už v tých peniazoch čo si dostala a je aj zdanená, čím vyššia mzda, tým vyššia daň, to si uvedom, tým pádom sa ti to zdá málo,
@janka2269 sviatok a vikend upravuje zas zakonnik prace. Co je v zakonniku plati, bez ohladu na tu, ci je to v zmluve. Cize v zavislosti od toho, aky mas pracovny harmonogram ny si mala mat vikendy a sviatky kompenzovane.
To asi takto nepochopite.. ale proste vedúca si zráta moje hodiny vynasobi to hodinovou mzdou, a odráta to čo mi prislo na B. Účet tym padom ten rozdiel mi doplatí ale ak mám v páske mimoriadnu odmenu tak ona to musí prirátať ešte naviac keď tomu čo mi má doplatit myslím teda ja už som z toho debil D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
marodka a dovolenka sa vypočítava iba z toho čo máš oficiálne na papieri...
vedúcej môžeš povedať, že nechceš peniaze mimo, ale čerpať voľno, keď by si chcela...