Môj priateľ je závislí na alkohole(ako ja) a na drogách (konkrétne piko). Nechce ísť na liečenie ani brať lieky. Čo mám robiť? Už ako sme spolu dvakrát zrecidívoval, aj fúkal aj pil.
@marttina ja som liečená na závislosť na alkohole, a nepijem už skoro rok.
V podstate pije od 15, teda 16rokov chlastá posledné 3-4roky, a fetuje 3roky z čoho si pol roka pichal. Chce prestať ale nevie ako. A mňa to ničí, ale chcem byť sním.
@tenario potom mi to došlo. Ale už je to jedno, je to tu.
A potrebuje, ale bojí sa toho. A teda nechce isť, lebo sa bojí.
A pre všetkých, ja som liečená na závislosť na alkohole a nepijem už skoro rok.
Prečo by dávala ruky preč od niekoho, koho miluje?! Pomôže mu, pretože ho má rada. A nasilu ho aj tak na liečenie nemôže dať. Muselo by to byť súdom nariadené, a to je dlhšia cesta a musel by niečo urobiť.
Jeden pán mal syna, ktorý sa stal závislý. Predal všetko a odišiel niekam do Kanady do lesa, kde "žili" dva roky. Svojho syna priviazal reťazou o strom. Samozrejme ho po pár dňoch aj kŕmil a podobne, ale neodviazal ho. Myslím že mu to pomohlo. Ty ho zrovna nemusíš brať do Kanady, ale stačí keď ho zavrieš niekam, kde nikto nebude. Tráp ho, pomôž mu.
@temario On chce prestať, len si myslel, že všetko bude ako prechádzka ružovou záhradou a padol na hubu, a pokašlal to aj u mňa kus. Vie, že ak neprestane nechám ho. Mám pocit, že k tomu odborníkovi nepôjde. Neviem už ani ja.
@adrianne nemusi davat ruky prec ale moze sa mu troska "povyhrazat" ze ju strati ked sa neda na liecenie, ked ju ten chalan lubi tak to urcite zabere...
@adrianne on si v podstate uvedomuje a vie, že ma stratí ak neprestane, a chce. Len nejak nevie. Zas ja ho zatvárať nechce, veľký zmysel to podľa mňa nemá.
Poznám ho.
@tobje nechce isť, nechce brať lieky. Bojí sa a nechce ísť, lebo na psychiatrií už bol a lieky bral a iba viac mu škodili.
Áno, teraz to napíše všade do novín "idem zavrieť svojho priateľa, aby som mu pomohla z drogovej závislosti". Navyše, bol to len nápad. Nie ako tie idiotské, ruky preč.
@sisel to viem ze ty si lieceny abstinent. no asi by som skusila nanho nasilu zatlacit ci sa chce uplne znicit a skapat na to o par (dopln si podla vlastneho uvazenia) alebo sa postavi svojmu strachu z liecenia a pojde. hrdina na fet a chlast je, na liecenie uz nie? Skus ho tam dokopat, nech to stoji co to stoji. Nezakryva to ale tym strachom vyhovorku ze sa mu do toho vobec nechce nahodou? A inak, rodicia nic? Ci ti maju husto v pici?
Inak ja ked som fetovala a chcela prestat efektivne zabera strach. skus psychicke vydieranie nanho, robit mu stavy, pojde ani nebudes vediet ako.
Ak dokáže byť aspoň deň/pár hodín čistý, tak mu prehovor do duše, ale je zbytočné aby si mu hovorila niečo, pokiaľ má v sebe niečo. To nie je rozhovor s ním, ale s pikom. Len toľko.
@sisel tak ak sa boji liekov tak nech zatlaci na svoju volu. je to tazke, ale nie nemozne. tiez som presla peklom a bez vsetkeho, na divoko na sucho. aj ked ja som nepila, uznava
@marttina V podstate chce prestať aj s jedným aj s druhým, ako sme spolu tak jednoducho sa snažil, ale ono ho to chytilo, a ja som bola týždeň aj pol na psychiatrií a medzi tým sa aj napil. A nechápal prečo mi to vadilo.
Už chápe. Dávam mu to najavo, že ak neprestane stratí ma akokoľvek ho milujem, lebo ma môže stiahnuť dole. Nechce ma stratiť, chce prestať. A jeho rodičia si s ním nevedia rady, už ho z bytu chceli vyhodiť. A potom sa to ukľudnilo keď sme začali spolu chodiť. Išiel na to zhurta, že on je hrdina on všetko zvládne. A mne urobil len neskutočné psycho. Nechce to už, ale keď to príde dá si. A ľudí tiež okolo seba nevie eliminovať. Už mu dochádza, že o nie je dobré, tie partie, ale nevie sa odpútať od nich, a ja neviem už čo.
Raz som ho videla sfetovaného, to som ho našla na druhý deň, a ma prosil aby som ho zabila, plakal mi. Som bola rada, že žije.
@adriane on za posledné dva mesiace je v podstate čistý, dvakrát sa nafúkal a dvakrát si vypil, ale nie do opitosti.
@sisel keby som niečo také riešil ja asi by som si nakúpil kopu kníh a začal o tom študovať o závislosti o tej droge aby som mal prehľad a potom by som mu možno pomohol aj sám + by som sa radil z odborníkmi alebo z ľuďmi čo s tým máju skúsenosti...
@sisel no tak prva vec je vyjebat sa na tcyh pri ktorych mu hrozi ze sa podvoli, prve mesiace su tazke na psychiku, ak to mas pod nosom a vsetci A sak si daaaaj. Nie, proste to nie su kamarati, to su partaci vo fete. nic viac nic menej. Nech si uvedomi, ze to ho bude tahat dole a namiesto toho aby bol na seba hrdy bude stale z neho len to co doteraz.
ked si uvedomuje ze ta moze strati a toho sa najviac obava tak talc s tym nanho, nech si je toho stale vedomy a nech na to mysli co je mu prednejsie. stanov podmienky, ktore budu realnou hrozbou prenho, aby si vymedzila hranice za ktore ked pojde bude vediet ze to posral.
A ak si za posledne dva mesiace vypil a fukol, tak vyzera ze napreduje. Aj ho pochval ak odola, nech je hrdy na seba a svoju volu.
V prvom rade sa ty sama od alkoholu drž čo najďalej. Ak by si upadla aj ty, všetko by bolo oveľa horšie. Musíš byť silná, aj keď je to pre teba ako pre abstinujúcu alkoholičku ťažké, musíš to zvládnuť. Kvôli vám obom.
Ďalej by si mu podľa mňa mala vysvetliť, ako veľmi ho miluješ. Že ti na ňom záleží. Že to, čo robí je totálna hlúposť. Že si pokašle život. Plač, krič, pros ho, čo ja viem kľakni si aj na kolená. Hocičo...
Písala si predsa, že on sám chce, ale skús tú túžbu v ňom ešte viac podporiť. Lebo to je najdôležitejšie.
A potom - bolo by možno najlepšie, keby ste spolu niekam odišli. Odsťahovali sa a začali úplne odznova. Aby nemusel bojovať s pokazenou povesťou, so starými známymi, s miestami ktoré mu budú pripomínať staré časy.
Nech si nájde zamestananie, čo ho bude baviť, nech má koníčky.
Ukáž mu, že mu dôveruješ. Že vieš, že je silný, že veríš, že s tým dokáže prestať. Že sa na neho spoliehaš. A že aj v tomto neľahkom období stojíš pri ňom.
Nezhadzuj ho za chyby, ktoré už spravil. Naopak - chváľ ho za to, ak budeš vedieť, že sa to lepší. Nech vidí, ako veľmi ho podporuješ. A buď trpezlivá.
...Neviem, či sa toto bude zdať zrovna správne. Ja len že toto by som spravila ja.
V každom prípade ti veeeľmi držím palce, snáď to zvládnete a budete spolu a štastní
ludia zabudli na Stvoriteľa, nič ím nie je sväté, dokážu svoje telo dehonestovať na bod totálnej smrti........len viera, nadej a láska dokáže človeka prerobiť v lepšieho a šťastnejšieho.....
myslite si čo chcete....človek by mal pre niečo žiť, ak nechce žiť a riadiť sa zákonmi, je zbytočné aby tu vôbec bol..........filip
no neviem, pytas sa ako ma s tym prestat a ked ti niekto napise tak na vsetko povies ze to nepomaha,neda sa atd atd. no ale k veci.moj nazor je taky,ze nech to poriadne obmedzi.ked nie tak nech obmedzi "aspon" to pitie.s fukanim sa da neskor nieco robit, s pitim to je tazsie.
@sisel ako prepitý feťák Ti radím zmenu prostredia, aspoň krátkodobú (týždeň, mesiac). ak je nemožná, tak psychický nátlak, ba až vydieranie. sadnúť si s ním, ožrať ho, vymenovať mu všetky pičoviny čo kvôli fetu urobil. dohnať ho k plaču, alebo inak vyvolať silný impulz, ktorý ho prijme sa pozastaviť. citové vydieranie neodkladať na horšie chvíle, rovno dať ultimátum. to pomohlo mne na istý čas prestať.
preboha od takého ruky preč ! môžeš ho akokoľvek milovať ,jemu už nepomôžeš ...preč od neho na míle ..lebo ťa stiahne znova dole na dno ....! preč ..od neho !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
...komu niet rady, tomu niet pomoci...asi tak
ak pije a fetuje dokopy mozes sa aj na hlavu postavit podla mna a nepomoze to. ako dlho uz pije a fetuje?
V podstate pije od 15, teda 16rokov chlastá posledné 3-4roky, a fetuje 3roky z čoho si pol roka pichal. Chce prestať ale nevie ako. A mňa to ničí, ale chcem byť sním.
@tenario potom mi to došlo. Ale už je to jedno, je to tu.
A potrebuje, ale bojí sa toho. A teda nechce isť, lebo sa bojí.
A pre všetkých, ja som liečená na závislosť na alkohole a nepijem už skoro rok.
Jeden pán mal syna, ktorý sa stal závislý. Predal všetko a odišiel niekam do Kanady do lesa, kde "žili" dva roky. Svojho syna priviazal reťazou o strom. Samozrejme ho po pár dňoch aj kŕmil a podobne, ale neodviazal ho. Myslím že mu to pomohlo. Ty ho zrovna nemusíš brať do Kanady, ale stačí keď ho zavrieš niekam, kde nikto nebude. Tráp ho, pomôž mu.
A ďakujem Ti Snažím sa
Myslíš si, že niekoho v takom stave niečo také vydesí? Snívaj.
@sisel a čo tak skúsiť psychiatra ?
Poznám ho.
@tobje nechce isť, nechce brať lieky. Bojí sa a nechce ísť, lebo na psychiatrií už bol a lieky bral a iba viac mu škodili.
Áno, teraz to napíše všade do novín "idem zavrieť svojho priateľa, aby som mu pomohla z drogovej závislosti". Navyše, bol to len nápad. Nie ako tie idiotské, ruky preč.
Inak ja ked som fetovala a chcela prestat efektivne zabera strach. skus psychicke vydieranie nanho, robit mu stavy, pojde ani nebudes vediet ako.
Ak dokáže byť aspoň deň/pár hodín čistý, tak mu prehovor do duše, ale je zbytočné aby si mu hovorila niečo, pokiaľ má v sebe niečo. To nie je rozhovor s ním, ale s pikom. Len toľko.
Už chápe. Dávam mu to najavo, že ak neprestane stratí ma akokoľvek ho milujem, lebo ma môže stiahnuť dole. Nechce ma stratiť, chce prestať. A jeho rodičia si s ním nevedia rady, už ho z bytu chceli vyhodiť. A potom sa to ukľudnilo keď sme začali spolu chodiť. Išiel na to zhurta, že on je hrdina on všetko zvládne. A mne urobil len neskutočné psycho. Nechce to už, ale keď to príde dá si. A ľudí tiež okolo seba nevie eliminovať. Už mu dochádza, že o nie je dobré, tie partie, ale nevie sa odpútať od nich, a ja neviem už čo.
Raz som ho videla sfetovaného, to som ho našla na druhý deň, a ma prosil aby som ho zabila, plakal mi. Som bola rada, že žije.
@adriane on za posledné dva mesiace je v podstate čistý, dvakrát sa nafúkal a dvakrát si vypil, ale nie do opitosti.
ked si uvedomuje ze ta moze strati a toho sa najviac obava tak talc s tym nanho, nech si je toho stale vedomy a nech na to mysli co je mu prednejsie. stanov podmienky, ktore budu realnou hrozbou prenho, aby si vymedzila hranice za ktore ked pojde bude vediet ze to posral.
A ak si za posledne dva mesiace vypil a fukol, tak vyzera ze napreduje. Aj ho pochval ak odola, nech je hrdy na seba a svoju volu.
Zelam pevne nervy a vela uspechov.
Ďalej by si mu podľa mňa mala vysvetliť, ako veľmi ho miluješ. Že ti na ňom záleží. Že to, čo robí je totálna hlúposť. Že si pokašle život. Plač, krič, pros ho, čo ja viem kľakni si aj na kolená. Hocičo...
Písala si predsa, že on sám chce, ale skús tú túžbu v ňom ešte viac podporiť. Lebo to je najdôležitejšie.
A potom - bolo by možno najlepšie, keby ste spolu niekam odišli. Odsťahovali sa a začali úplne odznova. Aby nemusel bojovať s pokazenou povesťou, so starými známymi, s miestami ktoré mu budú pripomínať staré časy.
Nech si nájde zamestananie, čo ho bude baviť, nech má koníčky.
Ukáž mu, že mu dôveruješ. Že vieš, že je silný, že veríš, že s tým dokáže prestať. Že sa na neho spoliehaš. A že aj v tomto neľahkom období stojíš pri ňom.
Nezhadzuj ho za chyby, ktoré už spravil. Naopak - chváľ ho za to, ak budeš vedieť, že sa to lepší. Nech vidí, ako veľmi ho podporuješ. A buď trpezlivá.
...Neviem, či sa toto bude zdať zrovna správne. Ja len že toto by som spravila ja.
V každom prípade ti veeeľmi držím palce, snáď to zvládnete a budete spolu a štastní
myslite si čo chcete....človek by mal pre niečo žiť, ak nechce žiť a riadiť sa zákonmi, je zbytočné aby tu vôbec bol..........filip
» hd-video.sk/?burobiT7ubc...
vela stastia
@alroune jeee aj ty tu? a nebi ma!!!