bielkoviny majú pomerne malú energetickú hodnotu. Priberá sa z nich svalová hmota zvlášť pri zvýšenej fyzickej námahe. No bielkoviny sa v žiadnom pripade neukladajú ako tuk. Takže "priberanie" v tvojom ponímaní slov nenastáva. Ak beries do úvahy priberanie svalovej hmoty, tak to nastava.
"Bielkoviny, ktoré prijímame stravou a ktoré prevýšia našu potrebu sa menia na glukózu a dodávajú energiu." takze aj z bielkovin sa da pribrat tuk,ked ich je moc vela....ostatne,ako spominali vyssie
@v3nty to ti presne neviem povedat,ale ja ked som siel objemovku,tak som denne zozral cca 3-4 davky proteinu v ktorom bolo 30g bielkovin a 30-50g (iba po treningu 50g) glukozy ...inac som nejedol nejak specialne jedla...a aj tak som pribral dost tuku...cize podla mna viac ako 10%.
ked som si pozrel energeticke hodnoty proteinu a glukozy,tak maju skoro rovnake hodnoty na 100g a pritom protak obsahuje len 1g sacharidov a bielkovin cca 23-24g zatial, co asi glukoza 100%...cize jasny dokaz,ze sa premienaju na glukozu,ktora "pohana" nas oraganizmus
@v3nty no keby si videl moj objem,tak by ti bolo asi do placu...170cm a vaha 87kg...nemal som daleko od prasata samozrejme,ze som jedaval aj take veci ako ryzu a kurca,ci tvaroh s vlockami atd,ale nedodrziaval som tuto stravu az tak pravidelne(ranajky,desiata,obed,olovrant,vecera 1,vecera2). ranajky normalne,desiata tiez klasika,obed podla toho, co mama navarila ale castejsie varievala kurca a tak, olovrant jogurty ci tvaroh a na veceru 1 bud tvaroh/prazenica alebo to co bolo na obed a vecera 2 bol nocny protak mne tento sposob vyhovoval a rychlo som priberal svaly(ale aj tuk ) protaku mi luto urcite nie je predpokladam,ze ides sacharidove vlnky...ja som siel CKD...po maturitach ho zaradim znovu na mesiac a ak nebudem spokojny,tak skusim este tie vlnky mozno...
@v3nty no ja som siel v diete asi 300g bielkovin ale bezne cez den ked som zdravy a vsetko mam prijem medzi 230-300g. Ked sa snazim pribrat len zvysim sacharidy ale nie nejak brutalne, potom ide do brucha
@onetouch no ono v naodblickach sa produkuju hormony, ktore dokazu rozstiepit aminokyseliny na glukozu, ale ucili sme sa, ze vlastne oni pracuju v takych krizovejsich situaciach. Viac neviem povedat, tam sa nato treba pozriet z hladiska chemie( co tam este nie som zdaleka Ja si myslim, ze z bielkovin sa tuk tvori minimalne, ze sa to neda porovnat s tukmi a sacharidmi.
@6 neviem ci som tvoju vetu zle pochopila ale tak pre istotu to vylucovanie bielkovin uvediem na pravu mieru...bielkoviny sa z tela nevylucuju mocom teda za normalnych okolnosti...vylucuju sa len splodiny bielkovinoveho metabolizmu...cize sa z nich najprv uvolni energia az potom sa dalsi produkt ktory telo nepotrebuje dostane do krvi potom do obliciek a mocu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
1g tuku=9kcal
"Bielkoviny, ktoré prijímame stravou a ktoré prevýšia našu potrebu sa menia na glukózu a dodávajú energiu." takze aj z bielkovin sa da pribrat tuk,ked ich je moc vela....ostatne,ako spominali vyssie
ked som si pozrel energeticke hodnoty proteinu a glukozy,tak maju skoro rovnake hodnoty na 100g a pritom protak obsahuje len 1g sacharidov a bielkovin cca 23-24g zatial, co asi glukoza 100%...cize jasny dokaz,ze sa premienaju na glukozu,ktora "pohana" nas oraganizmus
Ja idem v diete 200g bielkovín a chudnem Určite aj @bress tak ide V objeme zas aby som priberal ide 2-3x viac sachrov ako bielkovín ...
@onetouch no ono v naodblickach sa produkuju hormony, ktore dokazu rozstiepit aminokyseliny na glukozu, ale ucili sme sa, ze vlastne oni pracuju v takych krizovejsich situaciach. Viac neviem povedat, tam sa nato treba pozriet z hladiska chemie( co tam este nie som zdaleka Ja si myslim, ze z bielkovin sa tuk tvori minimalne, ze sa to neda porovnat s tukmi a sacharidmi.
Teraz idem skor cvicenie ako úžitok . resp zvýšenie sily dynamiky atd A sacharidy idem zacat po maturitách tiež Teraz sa učím už na ústne
Cezimu som mal v objeme aj 105Kg Momentálne už enchcem chodit objem -rysovacka ale iba v kvázi udržiavačku cely rok