Tak tam je to o tom ze v KE je mensi stadion co je blbe ale to je jedno no ale celkovo ludom jebe preto sa hadaju kvoli takym veciam nic ine sa o tom povedat neda
cele je to o tom ze ludia sa vsade vo svete stahuju za pracou co vacsich miest a niektori zakomplexovani miestni ked si potrebuju na niekoho ponadavat tak nadavaju napr. ako v tomto pripade ,
odporucam tiez precitat si pre lepsie pochopenie - » necyklopedia.wikia.com/wiki/Bratislava...
Im to jebe na hlavu ved ide predsa o sport, nie o peniaze zo vstupneho
Mna rozculuju tie vyjadrenia o tom, ako je to daleko a ze si budu musia zaplatit hotel prijebani ludia lebo z KE do Ba nie je daleko a v BA vobec nie su drahsie hotely .
Keby som chcel ist na ten hokej, tak si zajednam ubytko hoc aj na nejakej dedine v okoli, alebo v PO, SNV, SB , co je len kusok od KE a je to tam lacnejsie
Proste komplex zapadnara voci vychodnarom
Ja osobne tento boj nevnimam. Byvam v BA uz 4roky a stretavam sa s rodenymi bratislavcanmi nikdy mi nedali pocitit ze som z vychodu a ze som menej alebo pristahovalec alebo nieco podobne alebo sa ku mne zle spravali ci povysovali alebo na nas stazovali.Prave naopak su super a mili a vobec to neriesia. Tak isto nemam v svojom okoli vychodniarov ktori nadavaju na bratislavcanom a biju sa do prs ze bez nich by v BA nic nebolo. Asi tu ide skor o to ze debil sa najde vsade a jednoduchost a obmedzenost tiez. Myslim si ze slovensko je dost male na to aby sme sa este takto trapne skatulkovali a hejtovali. Je mi luto takych ludi.
BA:
1.Je to hlavné mesto a domáci hrajú vždy vo väčšom a hlavnom meste. Proste v tej najlepšej, najväčšej aréne.
2.Hlavne preto Bratislavčania nevidia dôvod, prečo by to malo byť v Košiciach, a kritizujú to. A tým pádom prídu o MS, pretože sa im neoplatí cestovať do Košíc, keď to mohli mať z Nitry na skok cez víkend napr. ... alebo po robote zostať na večerný v BA.
3. Prispôsobovalo sa to kvôli Čechom, a iným krajinám. Náš domáci tím išiel na vedľajšiu koľaj, kvôli návštevnosti a zaplnení oboch dejísk a hál.
- Mne je to jedno, aj keď by som na MS možno rád išiel ak by to bolo aktuálne a mal by som čas a zachcel by som... , takto neviem či pôjdem keď tu nebudú hrať naši. V KE bude podľa mňa dosť ľudí, ak nedajú drahé vstupné, Štadión je dostatočný... A v BA zase bude plno Čechov na ich repre, tiež Rakušania budú určite keď to majú už tak blízko ... Akože marketingovo to rozložili dobre... Ale nerozumiem napr. protestom Kanady, že oni nechcú hrať v Košiciach ... veď im to môže byť jedno nie? Oni sa nalietajú po Amerike hore dole, čo nejakych 400km, a 30min letu navyše? ... ... pravda nebude to žiadne terno v KE, ale to nikdy nebolo keď sa hralo v bývalom východnom bloku... pokial to neboli postavené haly za milióny.
@firestorm len tak na okraj teda - vsade vo svete je bežné, že ľudia dochádzajú do práce tam, kde sú možnosti, idú proste za lepším... myslím, že práce je v BA stále dosť, pokiaľ človek chce robiť... a nie som si istý, či práve východniari sú príčinou toho, že je málo bytov, málo parkovacích miest a zlá cestná infraštruktúra... no a keď sa to bratislavčanom nepáči, tak šup spisovať petíciu za oplotenie BA a udeľovanie víz...
a nejde len o MS otázka bola mierená aj všeobecne..... my stredoslováci to vôbec nechápeme a sme tu medzi vami ako neutrálna pôda vášho sporu.... Aj ked západniari považujú aj stredoslovákov za východniarov.
Neviem, v poslednej dobe to nejako nevnímam, kedysi sa to rozoberalo viac. Inak som sa narodil v BA, bývam celý život kúsok od BA, a som tam stále - a milujem východ, hoci som tam bol tak 3x v živote.
Tak nadávajú... je to logické... lebo celá republika sa trepe do BA za prácou, takže tu permanentne kolabuje doprava, prakticky sa v meste nedá pohnúť. Prístavný most je prakticky okrem nočných hodín permanentne upchatý. A ľudí baví rýpať do ostatných, viď už len na birdzi. ... A zase východ nemá rád Bratislavu, lebo oni tam majú "krásne mestá" ...a Bratislava je škaredá... No tak ale jedno proti druhému. BA je veľké mesto, kde bolo treba postaviť cesty, všetci zbohatlíci sa tam trepú a developerom odsúhlasujú mrakodrapy. Proste centrum ide na štýl moderných častí ako v západných mestách... Tvrdí sa, že málo zelene... ale veď logicky keď je tu toľko ľudí, tak asi parčík nebude pri každej križovatke ako v niekde v Spišskej ... Jediné v čom sú Košice od BA krajšie, je to že v KE nepovalili staré mesto pre dopravnú sieť, a nechali tam aj ten priľahlý park. Inak je to úplne to isté. Akurát tam nie je taká dopravná špička, až toľko ľudí, až toľko hluku, až také zápchy. ... A tiež ten prízvuk sa im nepáči ...
To vie kazdy nie? Lebo BA sa tvari ako pupok sveta, pritom su to sedlaci, ktori maju o tri kravi viac, tak si myslia ze mozu kopat do kazdeho okolo. Podobne to maju cesi s Prahou. Nikto nema rad prazakov, nikto nema rad blavakov.
@wistingher prečo si napísal, že východniari majú pekné mestá do úvodzoviek? Krása mesta nezáleží od veľkosti. Myslíš si, že tam nie sú pekné mestá? Mimochodom KE nie sú oveľa menšie od BA. V KE nie je taká doprava, ale keď sú sviatky tak BA je hned prázdnejšia, a doprava nie len na východe ale aj v strede je vtedy hektickejšia
@tasara Lebo argumenty ľudí, prečo nemam rad bratislavu su , že bratislava je škaredé mesto. Veľmi relatívne porovnávať krásu jedneho mesta s druhým... BA je podla mna v pohode, žiadna nádhera, hoc teraz to na nábreží vyzerá celkom fajn. Aj keď to je tiež uhol pohľadu. Keď sú sviatky, tak všetci cestujú domov a sú doma. A potom sa vracajú naspäť. Sú roky známe úseky, kde sú problémy s dopravou, nič iné v rádiu nepočuť, ale stále s tým nikto nič nerobí.
@tasara Tak to sa velmi mylis, Kosice su ovela mensie ako Bratislava. Rozlohou su o polovicu mensie, Kosice maju 239 000 obyvatelov a Bratislava 430 000 + 250 000 = 680 000 obyvatelov a denne sem za pracou chodi okolo 150 000, cize cez den sa tu nachadza vyse 800 000 ludi. To je riadny rozdiel.
@andy-larkin ja som nehovorila o obyvateľoch... prirodzene hlavné mesto bude mať viac ľudí vďaka pracovným príležistostiam.... vravela som čisto o rozlohe
@tasara No ved som pisal, Kosice maju rozlohu 242,8 km², Bratislava ma 367,6 km² co je dost velky rozdiel, priblizne polovica. Kosice maju do toho zaratane aj lesy a polia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
odporucam tiez precitat si pre lepsie pochopenie -
» necyklopedia.wikia.com/wiki/Bratislava...
Mna rozculuju tie vyjadrenia o tom, ako je to daleko a ze si budu musia zaplatit hotel prijebani ludia lebo z KE do Ba nie je daleko a v BA vobec nie su drahsie hotely .
Keby som chcel ist na ten hokej, tak si zajednam ubytko hoc aj na nejakej dedine v okoli, alebo v PO, SNV, SB , co je len kusok od KE a je to tam lacnejsie
Proste komplex zapadnara voci vychodnarom
To len tak na okraj...
BA:
1.Je to hlavné mesto a domáci hrajú vždy vo väčšom a hlavnom meste. Proste v tej najlepšej, najväčšej aréne.
2.Hlavne preto Bratislavčania nevidia dôvod, prečo by to malo byť v Košiciach, a kritizujú to. A tým pádom prídu o MS, pretože sa im neoplatí cestovať do Košíc, keď to mohli mať z Nitry na skok cez víkend napr. ... alebo po robote zostať na večerný v BA.
3. Prispôsobovalo sa to kvôli Čechom, a iným krajinám. Náš domáci tím išiel na vedľajšiu koľaj, kvôli návštevnosti a zaplnení oboch dejísk a hál.
- Mne je to jedno, aj keď by som na MS možno rád išiel ak by to bolo aktuálne a mal by som čas a zachcel by som... , takto neviem či pôjdem keď tu nebudú hrať naši. V KE bude podľa mňa dosť ľudí, ak nedajú drahé vstupné, Štadión je dostatočný... A v BA zase bude plno Čechov na ich repre, tiež Rakušania budú určite keď to majú už tak blízko ... Akože marketingovo to rozložili dobre... Ale nerozumiem napr. protestom Kanady, že oni nechcú hrať v Košiciach ... veď im to môže byť jedno nie? Oni sa nalietajú po Amerike hore dole, čo nejakych 400km, a 30min letu navyše? ... ... pravda nebude to žiadne terno v KE, ale to nikdy nebolo keď sa hralo v bývalom východnom bloku... pokial to neboli postavené haly za milióny.
Keď hrajú s Nitrou.