@patrixo hmmm. zvláštne, že okolo 1000 ľudí napočítali len v Michalovciach, čo je s prepáčením zaprdená dedina Aj na "hviezdnych" aktualitách písali o tisíckach ľudí v BA, nie o jednej tisícke. Ale však tu sa mi to asi neoplatí vysvetľovať. @wistingher po prvé, máš tam gramatickú chybu. Po druhé, pekne - takýmito slovami sa potlačuje sloboda, gratulujem! Ja mám také isté právo kričať ako ty. Ak kričali v 2018 na protestoch, tak majú právo kričať aj dnes. A ja viem, že sa tu budete oháňať núdzovým stavom a koronou, ale toto už dávno nie je len o korone, ale o neschopnosti, pokrytectve a diktatúre Matoviča. Vzdať sa pre vyššie dobro demokracie, je cesta do pekla. A Slovensko momentálne je v rukách diktátorského blázna.
Kokot Kočner a tá jeho mafiánska partia v base sa musia tomu veľmi tešiť. Pád vlády by veľmi pomohol tomu aby sa dostali na slobodu. Vlastne im už veľa iných možností neostáva.
@dwarvax Boli tam transparenty typu "Matovič=Hitler" Tak ja neviem teda. Aj pod videami Kotlebu sú také komenty a vždy keď sa ich opýtam čomu sa približuje Hitlerovi tak mi odpíšu niečo typu: "Šak SI NAŠTUDUJ O MENGELEM A PINOčETOVY!!!" Takže reálnej odpovede sa nedostaneš.
@billyjoe počet odhadujem okolo 5-7 tisíc
A čo je ja potláčam slobodu?
Naštuduj si čo je núdzový stav.
A keď takto argumentovali pri 70 tisíc ľuďoch v uliciach proti Mafiánskej bande SMER(HLAS)+SNS tak to bolo v pohode nie ? Teraz už nie je
@billyjoe su to tuponi, lebo nechapu, ze politika je o reformach a tie vlada zatial plni do bodky, i ked mozno nie v takom tempe ako by to za normalnych okolnosti bolo mozne, ale musi zapasit aj so sprostou koronou. Kiez by mohli prist do vlady riesit bezne problemy a pripravit sa na najhorsiu pandemiu na svete, ale, bohuzial, nemali to stastie a aby toho nebolo malo, este zdedili aj zdevastovanu ekonomiku a zdravotnictvo. Ano, komunikacia premiera je neadekvatna, ale uz zrazu nikoho nezaujima 12 rokov rozkradania statneho majetku, oligarchizacie a porusovania zakonov na dennom poriadku, lebo Matovic je zly, zly, ktory obmedzuje nase prava a slobody a uz je z neho diktator, hitler a nvm co. Pritom toto iste by robil Fico, Pellegrini a ini a aj ine staty zavadzaju tie iste opatrenia. V inych statoch takisto vselijaka luza protestuju proti vlade a robi bordel, no, nastastie, su v mensine a spravia sa poriadky s nimi raz-dva.
V Madarsku vyhlasili nudzovy stav az na 90 dni, ovela tvrdsie opatrenia prijali a opozicia tam je uplne paralyzovana, Orban si tam vladne neobmedzene a robi sialenosti, ktore su v rozpore s narodnym, ako aj europskym pravom a tu sa niekto pohorsuje nad tym, ze docasne je obmedzeny na pohybe.
@billyjoe Keby tie protesty aspoň za niečo stáli. Je tisíc veci, ktoré súčasná vláda posrala. Ľudia nedostali peniaze ešte z jari, na kultúru nie sú schopní dať peniaze. Nie sú schopní vymyslieť projekty na čerpanie peňazí z eú na pomoc ľuďom. Nie sú schopní pomôcť živnostníkom, aby nemuseli zavrieť. Keby protestovali proti tomuto, tak to chápem.
Namiesto toho sa na tých protestoch protestovalo proti rúškam, rozprávali sa tam žvásty o novom svetovom poriadku, protestovalo sa proti "čipovaniu". Že nám obmedzujú slobodu. Vedia tí ľudia aspoň že ústava dokonca povoľuje obmedziť ústavné práva vo výnimočných situáciách. Ale že problém s touto vládou nie je, že obmedzuje práva (pretože tie obmedzujú všade) ale to, že tak robí VYHLÁŠKOU hygienika. Čo je vytieranie si zadku s ústavou, pretože ústavné práva môžu byť na čas obmedzené len zákonom prijatým v parlamente. Ale proti tomu tam nikto nevystupoval. Toto tam nikto ani nespomenul, ale blbosti áno.
Pár príhovorov z tých protestov som si pozrela, však tam ľudia skandovali, aby nám prišlo Rusko pomôcť vojensky (wtf, vrátili sme sa o 60 rokov dozadu?). Nič z vecí, ktoré táto vláda reálne posrala na tom proteste NEzaznelo. Zazneli tam len dezolátske sračky od Kotlebovcov, komunistov a Smeru. Túto vládu treba vymeniť, ale nie za ešte väčších dezolátov. Neznášam túto vládu, ale nemám pocit, že by momentálne v parlamente sedelo niečo lepšie, skôr naopak.
@cltr0n Nie, mňa sa netýka, takže som ju nečítala. Nemám čas všetko čítať.
Ústavu som ale čítala celú a tá hovorí jasne o podmienkach, za akých môžu obmedziť slobodu pohybu a iné základné ľudské práva. Mne opatrenia nevadia, ale nech ich robia tak, ako sa má a nech si ctia ústavu.
Myslím si, že to nie je až taký problém. Od Smeru by som čakala, že si bude robiť čo chce, ale od týchto som mala trošku väčšie očakávania. Preto ma o to viac serú, keď robia veci zle.
Ale zas na druhej strane, googlila som si to teraz a v tej záplave informácií mi uniklo, že nejak menili zákon kvôli tomu, že im ústavný súd vytkol, že na jar robili opatrenia v rozpore s ústavnými zákonmi pretože obmedzenia ľudských práv neboli schválené zákonom. Takže vyzerá, že teraz to už majú poistené a nie je to už až taká tragédia.
@tralalibang ono hneď na začiatku každej vyhlášky máš zákon na ktorý sa pri nej UVZ odvoláva ... najčastejšie to je zákon č. 355/2007 a jeho paragraf 48. Takze vyhláška je pravdepodobne v súlade zo zákonom a zákon s ústavou ... tak aké vystieranie zadku?
@cltr0n Viem, že čo sa týka prvej vlny, tak tam GP rozhodla, že boli porušené zákony, pretože hygienici prekročili svoje právomoci a ten istý problém mali napríklad aj v Česku. Že hlavný problém nebol s opatreniami ako takými, ale so spôsobom, akým boli vyhlásené.
Takže som sa mylne domnievala, že aj teraz cez druhú vlnu tomu tak bolo, ale mýlila som sa a už sa poučili a ošéfili si to. Tak to ma úprimne celkom potešilo, že sa poučili z vlastných chýb. Vďaka.
@tralalibang ono by možno stalo za to dopátrať sa o čo išlo. Ten zákon platí už nejaký ten piatok... ak došlo k porušeniu treba povedať pri čom... lebo potom jednoduchší spoluobčania spochybňujú všetky nariadenia. A to je cesta do pekla.
@cltr0n Prepáč za spam, mám v poslednej dobe smolu na odosielanie nedokončených komentárov. Ale hej,po tom, čo si mi to teraz ešte viac objasnil, tak mi tie protesty prídu ešte smiešnejšie.
@tralalibang Ale tuším sa to tykalo povinnej karantény po príchode zo zahranicia ... asi to nebolo dostatočne zadefinovane v paragrafe 12 odsek 2a ... ono sa tam dosť veci za posledný rok upresnilo ako tak pozerám na novelizácie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Aký protest v nedeľu ?
Tu je krátke video z toho:
» spravy.pravda.sk/domace/clanok/5...
Grcam z prostestov.
a to je len BA, si pozri obrázky a videá z ostatných slovenských miest...
@wistingher po prvé, máš tam gramatickú chybu. Po druhé, pekne - takýmito slovami sa potlačuje sloboda, gratulujem! Ja mám také isté právo kričať ako ty. Ak kričali v 2018 na protestoch, tak majú právo kričať aj dnes. A ja viem, že sa tu budete oháňať núdzovým stavom a koronou, ale toto už dávno nie je len o korone, ale o neschopnosti, pokrytectve a diktatúre Matoviča. Vzdať sa pre vyššie dobro demokracie, je cesta do pekla. A Slovensko momentálne je v rukách diktátorského blázna.
A čo je ja potláčam slobodu?
Naštuduj si čo je núdzový stav.
A keď takto argumentovali pri 70 tisíc ľuďoch v uliciach proti Mafiánskej bande SMER(HLAS)+SNS tak to bolo v pohode nie ? Teraz už nie je
V Madarsku vyhlasili nudzovy stav az na 90 dni, ovela tvrdsie opatrenia prijali a opozicia tam je uplne paralyzovana, Orban si tam vladne neobmedzene a robi sialenosti, ktore su v rozpore s narodnym, ako aj europskym pravom a tu sa niekto pohorsuje nad tym, ze docasne je obmedzeny na pohybe.
Namiesto toho sa na tých protestoch protestovalo proti rúškam, rozprávali sa tam žvásty o novom svetovom poriadku, protestovalo sa proti "čipovaniu". Že nám obmedzujú slobodu. Vedia tí ľudia aspoň že ústava dokonca povoľuje obmedziť ústavné práva vo výnimočných situáciách. Ale že problém s touto vládou nie je, že obmedzuje práva (pretože tie obmedzujú všade) ale to, že tak robí VYHLÁŠKOU hygienika. Čo je vytieranie si zadku s ústavou, pretože ústavné práva môžu byť na čas obmedzené len zákonom prijatým v parlamente. Ale proti tomu tam nikto nevystupoval. Toto tam nikto ani nespomenul, ale blbosti áno.
Pár príhovorov z tých protestov som si pozrela, však tam ľudia skandovali, aby nám prišlo Rusko pomôcť vojensky (wtf, vrátili sme sa o 60 rokov dozadu?). Nič z vecí, ktoré táto vláda reálne posrala na tom proteste NEzaznelo. Zazneli tam len dezolátske sračky od Kotlebovcov, komunistov a Smeru. Túto vládu treba vymeniť, ale nie za ešte väčších dezolátov. Neznášam túto vládu, ale nemám pocit, že by momentálne v parlamente sedelo niečo lepšie, skôr naopak.
Ústavu som ale čítala celú a tá hovorí jasne o podmienkach, za akých môžu obmedziť slobodu pohybu a iné základné ľudské práva. Mne opatrenia nevadia, ale nech ich robia tak, ako sa má a nech si ctia ústavu.
Myslím si, že to nie je až taký problém. Od Smeru by som čakala, že si bude robiť čo chce, ale od týchto som mala trošku väčšie očakávania. Preto ma o to viac serú, keď robia veci zle.
Ale zas na druhej strane, googlila som si to teraz a v tej záplave informácií mi uniklo, že nejak menili zákon kvôli tomu, že im ústavný súd vytkol, že na jar robili opatrenia v rozpore s ústavnými zákonmi pretože obmedzenia ľudských práv neboli schválené zákonom. Takže vyzerá, že teraz to už majú poistené a nie je to už až taká tragédia.
Takže som sa mylne domnievala, že aj teraz cez druhú vlnu tomu tak bolo, ale mýlila som sa a už sa poučili a ošéfili si to. Tak to ma úprimne celkom potešilo, že sa poučili z vlastných chýb. Vďaka.