aku vyznamnu ulohu pripisujete prvemu dojmu? spravite si nevyvratitelny nazor uz po 20 sekundach alebo take zalezitosti ako prvy dojem absolutne neriesite?
a este otazocka, poculi ste o sebe niekedy nejake akoze vlastnos
mám veľmi silný inštinkt a odhad na ľudí, takže na 95% som nikdy nemusel meniť názor ktorý som si vytvoril hoc aj za 20 sekúnd...prvý dojem je teda pre mňa to najdôležitejšie pri strete s novým človekom...
Mna vobec netrapi, tak ako to ukazalo nejedno dielo [napr. Chram Matky Bozej v Parizi ci Sloni Muz [Film]] no i zivot. Krasny clovek moze byt vnutri prehnity, zato skaredy moze byt "moralnou velicinou".
Tak... Ja si o ludoch od zaciatku vytvaram nejaky ten obrazok... Prvy dojem je velmi dolezity. Ale tym nemyslim vyzor a hned prve slova. Od zaciatku si vsimam, ako sa kto sprava.... Rada spekulujem nad tym preco asi ^.^
Hej tak o sebe... Pocula som toho uz vela, ale nikdy som to nejako neriesla, kedze je mi to u riti, nadalej sa spravam tak ako predtym. Nemienim sa kvoli niekomu menit
@5 dosť podobný problém. ja si ale o ľuďoch častejšie spravím dobrý dojem a potom ma opačné zistenia zarážajú. a ako to takto ide ďalej spoznávam čoraz menej nových ľudí. niekedy som nemal problém spoznať niekoho teraz aj v buse cestou domov radšej počúvam hudbu akoby som sa mal bavievať s ľudmi čo poznám už dlho, s bývalými spoluhráčmi, ľudmi od nás z dediny a pod (ach)
@wayne vau, tak to je dar mat takto vyvinutu intuiciu klobuk dole.
@sob3k velmi pokrokovy nazor a stotoznujem sa s nim, hoci uz nastali aj pripady kedy ma prvy dojem uplne odradil, dotycny clovek spravil alebo povedal nieco co mi absolutne "nerezalo" ale ja som celkom open-minded clovek ,takze
ja poznam tiez vela pribehov a nemusi to byt ani z kniznej predlohy, staci ked sa pozriem na seba, o mne casto hovoria,ze posobim chladne a namyslene. a potom ked sa s danym clovekom spoznam tak sa mi tak zahanbene prizna,ze toto a toto som si o tebe myslel...
Tak ja si utvorím názor hned a nikdy nie som daleko od pravdy, stalo sa mi že som na jednu holku pozrela a usúdila som, že si s ňou nebudem rozumieť(strašne nesympatická) a dodnes ju neznášam a nie som jediná
A teraz ja..ľudia vravia že pôsobím na vonok strašne znudene som si toho vedomá ale vôbec to nie je pravda
@nathalii toto sa aj mne dost casto stava : namyslena, chladna, vzbudzujem respekt... proste same zavideniahodne smaky ale taketo veci uz neriesim, niekedy som sa nad tym trapila ale teraz to skor beriem z tej stranky, ze ti ludia co si toto o mne myslia sa sami oberaju o tu sancu ma spoznat a pripadne potvrdit/vyvratit tent nazor.
každý si nejaký prvý dojem utvorí, ale tak ja sa snažím nerobiť si hneď o niekom predsudky na základe toho ako vyzerá.
A čo sa týka toho druhého, dosť na seba počúvam od druhých že kým ma nespoznali, tak si mysleli že som strašne namyslená. ale nechápem z čoho toto vydedukovali
Dnes sa vela ludi extravagantne oblieka ci expresivne vyjadruje aby [ne]zapadli medzi ostatnych. Je tazke sudit ludi podla prveho dojmu, na opacnej strane, ak mi niekto na prvy krat "userie pod nos" a bude cusat, nech by bol akakolvek velicina asi si o nom nieco pomyslim . Myslim si, ze je to casto individualne "posudzovanie"[nakolko kazdy je iny,ze? slight_smile: zavisi to od mnohych veci a hovorit, ze by som nikoho neodsudil na zaklade 1 dojmu... ? Asi trosku idealisticke, stale by sa nasla situacia, tak ako som spominal vyssie
Kedysi som to tak robila, že som ľudí posudzovala podľa prvého dojmu. Teraz to mám tak, že koho mi je súdené spoznať, tak toho spoznávam a koho nie, toho neriešim.
Tak od ľudí vnímam o sebe všeličo, ale väčšinou to pozitívne
Hej, vždy tam ten prvý dojem je a väčšinou sa podľa neho aspoň zo začiatku riadim... A keď mi človek je nesympatický, tak ho neriešim a naopak... Ale často sa mi stáva, že ak som nútená sa s tým dotyčným zoznámiť, tak potom zistím, že je vlastne fajn
Ja vo všeobecnosti potrebujem na to, aby som si mohol o nejakej otázke, človeku, organizácií a pod. utvoriť názor veľa informácií a preto si nemyslím, že by som veľmi dával na prvý dojem
Heh. Ja ludi hodnotim na zaklade urcitych faktorov. Vacssinou sa nemylim. Povedal by som ze mam take rasisticke predsudky. Mozno je to skor taka forma obrany.
Napr. ked si pozriem tvoje fotky (vzhladom na to ze ta osobne nepoznam) tak mi pripominas osobu ktoru som mal velmi rad...blah co si budeme...lubil. A to sa na nu ani nepodobas...len na urcitych fotkach z urciteho uhla . Ale zhodnotil by som to tak ze si wannabe cool / party girl. Mozno sa len rada fotis ale vacssinou je aj v tom akysi skryty vyznam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a o sebe neviem, nepamätám si, žeby som niečo také zlé počula
a niekedy je to tak že ho zmením a ten človek sa aj tak nakoniec ukáže tak, ako pôsobil prvý krát
Mna vobec netrapi, tak ako to ukazalo nejedno dielo [napr. Chram Matky Bozej v Parizi ci Sloni Muz [Film]] no i zivot. Krasny clovek moze byt vnutri prehnity, zato skaredy moze byt "moralnou velicinou".
Hej tak o sebe... Pocula som toho uz vela, ale nikdy som to nejako neriesla, kedze je mi to u riti, nadalej sa spravam tak ako predtym. Nemienim sa kvoli niekomu menit
@sob3k velmi pokrokovy nazor a stotoznujem sa s nim, hoci uz nastali aj pripady kedy ma prvy dojem uplne odradil, dotycny clovek spravil alebo povedal nieco co mi absolutne "nerezalo" ale ja som celkom open-minded clovek ,takze
ja poznam tiez vela pribehov a nemusi to byt ani z kniznej predlohy, staci ked sa pozriem na seba, o mne casto hovoria,ze posobim chladne a namyslene. a potom ked sa s danym clovekom spoznam tak sa mi tak zahanbene prizna,ze toto a toto som si o tebe myslel...
A teraz ja..ľudia vravia že pôsobím na vonok strašne znudene som si toho vedomá ale vôbec to nie je pravda
@milanstraka mna by zaujimalo prečo si to o mne myslia
A čo sa týka toho druhého, dosť na seba počúvam od druhých že kým ma nespoznali, tak si mysleli že som strašne namyslená. ale nechápem z čoho toto vydedukovali
Dnes sa vela ludi extravagantne oblieka ci expresivne vyjadruje aby [ne]zapadli medzi ostatnych. Je tazke sudit ludi podla prveho dojmu, na opacnej strane, ak mi niekto na prvy krat "userie pod nos" a bude cusat, nech by bol akakolvek velicina asi si o nom nieco pomyslim . Myslim si, ze je to casto individualne "posudzovanie"[nakolko kazdy je iny,ze? slight_smile: zavisi to od mnohych veci a hovorit, ze by som nikoho neodsudil na zaklade 1 dojmu... ? Asi trosku idealisticke, stale by sa nasla situacia, tak ako som spominal vyssie
Tak od ľudí vnímam o sebe všeličo, ale väčšinou to pozitívne
Heh. Ja ludi hodnotim na zaklade urcitych faktorov. Vacssinou sa nemylim. Povedal by som ze mam take rasisticke predsudky. Mozno je to skor taka forma obrany.
Napr. ked si pozriem tvoje fotky (vzhladom na to ze ta osobne nepoznam) tak mi pripominas osobu ktoru som mal velmi rad...blah co si budeme...lubil. A to sa na nu ani nepodobas...len na urcitych fotkach z urciteho uhla . Ale zhodnotil by som to tak ze si wannabe cool / party girl. Mozno sa len rada fotis ale vacssinou je aj v tom akysi skryty vyznam.
No offense len som sa chcel vyjadrit