chcela by som sa vyspať s mojim priatelom. a chcela by som poprosiť o nieaku radu čo by som mala čo nemala, boli to alebo nie, vaše skusenosti. dakujem
@coleshepter prečo plnoletá? od 15 už kľudne môže s priateľom spávať, resp. 15 je spodná veková hranica (tým netvrdím že sa mi to nezdá málo, ale tak to už je na uvážení @secretpussy (btw, perfektný nick ), či je na to dostatočne zrelá)
@coleshepter mne tiež, ale tiež mi príde zbytočné zakazovať to 15-ročným, ono tá hranica je individuálna dosť (aj keď nick o bárs-akej vyspelosti nesvedčí) v každom prípade ja som v 15 nesexovala, a som rada že je tomu tak
@darkestangel dobre si urobila, ja poznàm dievčatá, čo už veselo v trinástich, a len sa nad tým pohoršujem A popravde si to ani neviem predstaviť veď sú to malé deti
@coleshepter tie deti pohoršujú aj mňa, ale v každom prípade do čoho ma nie je, do toho sa nestarám ak sa časom naozaj zaľúbia, tak ich možno aj bude mrzieť že svojmu partnerovi nemajú čo "navyše" ponúknuť, ale tak to už bude ich problém (samozrejme, mať jedného sexuálneho partnera za život je veeľmi nereálne, ale predpokladajme, že myslím prvú "skutočnú" lásku, keď už je človek citovo zrelý)
@darkestangel no, zjavne to deti robia zo srandy, či zo zvedavosti, lebo si nemyslím, že v tak mladom veku sa možu s niekým milovať, ale zjavne len vyspať
Myslím, že citovo do takého štádia este určite nedospeli, mne sa v trinástich páčil každý druhý chlapec na ulici, ale len teraz zisťujem, aký to je pocit niekoho skutočne milovať a "dať mu všetko"
nejsom nadšená ked vidím takéto fórum, ale ešte viac ma zarážajú komentáre o to ako sú to deti ako majú počkať, pravda lebo všetci do jedného tu si počkali až po 18 a boli si istý že to je pravá láska
cele toto forum mi pride bud ako velka recesia alebo ako... co ja viem... ako primitivne uvazovanie sprosteho decka, ktore chce byt ako jej kamaratky, chce byt "velka", chce... co ja viem, co sa v takej hlave vsetko zrodi...
@coleshepter ale toto nie je fórum 13-ročnej, ale 15-ročnej (aj keď nick silno zaváňa fejkizmom), ak už od tých 13 rokov nejaký vzťah mala, tak by už teoreticky mohla vedieť vyhodnotiť, či na to zrelá je, alebo nie je je blbosť čakať na sex do 18, je to len číslo, u každého je ten vek, kedy už bude schopný prijímať aj odovzdávať lásku iný
@neviemsivybratnick ani raz som NEpovedala, že zrelá už JE, vravím že je to jej vec, ako sa rozhodne, a ďalej som už rozoberala to generalizovanie, že všetci majú na sex čakať kým budú plnoletí, lebo až vtedy sú z nich 'rozumní ľudia' (@1@8 )
Či trinásť, alebo pätnásť, neviem, pride mi to málo, aj keď si uvedomujem a aj som veľa takých stretla, že napriek veku boli mentalne uz kdesi vyššie než osemnástky, len táto mi príde podla nicku aj podla spôsobu, akým to podala, na nevyzrelú osobu, ktorá môže raz ľutovať, ze sa nechala strhnúť
@coleshepter takže sme sa názorovo zhodli, aspoň čo sa týka tohto konkrétneho prípadu ale i tak, ak je rozhodnutá, tak proste je, tým že by sme ju tu zdr**li, alebo ju odhovárali, by jej rozhodnutie pravdepodobne nezmenilo to že nie je zrelá neznamená, že to aj bude brať do úvahy
@kail91 nechapem tvoj postoj. ok mas 21 rokov si panic. mame ta teraz lutovat alebo co by si chcel, ja poznam tiez viacero ludi po 20 ke co su panici este a taktiez sa boja ze zomru ako panici. v tejto reakcii ti to evidentne vadi ze si panic, no co som postrehol tvoje komentare v predoslych forach si spominal ze ked okolo teba prejde pekna zena je ti to uplne jedno ze zeny neriesis atd atd.. curva ved bud chlap zober 50 eur chod do bordelu na pol hodinu a mas pokoj.. trochu sa opi predtym urcite ti to pomoze na stres
Ja si myslim ze vsetko je o komunikacii, treba snim komunikovat, co sa ti paci a co nie, ja som sa vzdy opýtal ci boli alebo nie, este treba vediet ci ma skusenosti on, alebo nie, ak nie tak to bude ťažšie, ak ano tak by mal vediet co a ako, ak budes riadne vzrusena s dobrou predohrou no tak to budes citit minimalne, ak do teba hned vleti a este nejaky velky no tak sa mas naco tesit to radsej ani nechci. A ked sa pytas co by si nemala? no tak urcite nebud ticho ak ta to bude boliet, lebo potom s toho budes mat akurat tak zlu skusenost, ak sa vyzna tak urcite to aj sam zpozoruje ze ta mikne ze ta to boli aspon by mal ak ta uz dobre pozna, co by mal ked ste sa uz rozhodli ist nato. Hlavne dobra predohra a dobre aby si bola vzrusena na to je klitoris ako stvoreny, dotyky na prsia atd a budes vidiet, na vek nepozeraj, pretoze malokomu v 15 na tom zalezi kolko ma, malokomu to aj vydrzi prvy vztah, treba si to uzit nic viac a bude ako ma byt, ale poznam aj takych co mali uz aj dieta v 17 a su spolu uz 40 rokov, ale to je mala vynimka a mala pravdepodobnost ze sa kazdemu podary. Uzivaj si kym sa da, uz tie roky mat nikdy nebudes.
@mrxxx LOL , mne nevadí, že som nemal sex, určite by som nešiel do bordelu , viem aj lepšie investovať
mne vadí, že nemám partnerku, že nemám nikoho blízkeho, skôr mi chýba objatie, bozky, ale nie sex, to je to posledné, čo vo vzťahu hľadám, áno máš pravdu, čumím do zeme a po ženách sa neobzerám, proste moje sebavedomie je také nízke, že mám akýsi blok a keď uvidím ženu, tak si ju neobzerám, ale uhýbam pohľadom, cudzím sa neprihováram, som taký antisociálny typ, čo sa týka cudzích ľudí, preto som napísal, že budem čakať celý život a aj tak sa nedočkám
@kail91 predpokladam ze si dost silny inntrovert, so zenami sa hanbis viac menej aj sa rozpravat, v mladsom veku si nejake chcel ale oni teba nie, tak si to definitivne viac menej vzdal. trafil som?
@kail91 Hlavne tu rezignovanost nedavaj tak najavo. Ked budes do okolia stale vypustat signaly, ze si sam a stve ta to, tak to potencialne partnerky len odpudi
@kail91 nepočúvaj pana psychologa mrxxx, to že sem napíšeš že ti nejde o sex je zvláštne ale nie neobvyklé, to v 21 musíš mat pretlak vnaď všade , jasne že ide o sex niekomu skôr, niekomu neskôr keď s niekym chodíš, ale vždy ide aj o to, pretože to ku vzťahu patrí, to že napíšeš že nejde áno, to môže na dievčatá zapôsobiť veď skoro každá tvrdí že hľadá muža ktorému nejde iba o to aby sa vyspal s dievčaťom, možno ti nejaká napíše na birdzi a pokúsi sa pomôcť , ale to je mala pravdepodobnosť, ak chceš zlepšiť komunikáciu tak navštív odborníka a ten pride s polu stebou na to kde je problem a ako to vyriesit, alebo choď niekam na chat, popiš s nejakými kočkami, cez net nemáš priami kontakt to by nemal byt problém, hociktorú pozvi na kávu pokecaj, pokiaľ bude záujem tak je jedno aká téma. a po nejakej 20-tej si nemyslím že budeš mať problém s komunikovaním so ženami, to nemáš kamarátky? Vieš máloktoré začnú prvé väčšinou čakajú že ty budeš ten čo to bude viesť vo všetkom, no pokiaľ niesi playboy že sa potrhajú o teba vtedy začnú aj oni prejavovať záujem .
@mmajuskaa3 Pretože sú to sprosté deti a ide im o to, pojebať sa, nie milovať sa. Na to druhé sú ešte asi veľmi tupé a ide pri tom aj o lásku, aspoň podľa mňa. Teda ja tam vidím rozdiel nielen v názve
@niktozaujimavy mám kamarátky a vždy len kamarátky, správam sa k nim moc dobre a vždy dopadnem rovnako, ako kamarát , viem ako to chodí, že ženy nespravia prvý krok, že nesmiem byť dobrý, musíš by´t sebavedomý atď., toľko som si o tom naštudoval , knihy, stránky...
ale ja neviem ani písať poriadne cez net, nič mi nenapadá pri konverzácii s cudzími ľuďmi, to je jedno, či so ženou alebo chlapom, proste mlčím ako zarezaný a to aj s kamarátmi často
@mrxxx to si uhádol, som introvert, nechcel som žiadne v mladšom veku, ani som len nad tým nerozmýšľal, lebo som vyzeral veľmi zle a mal aj veľa problémov, až teraz v 21 si pripadám taký sám, nejako to na mňa doľahlo
@ao v reále to nedávam poznať na sebe, teda aspoň si myslím, to len na nete, kde ma nikto nepozná, hľadám rady, ale mám pocit, že som stratený prípad
@kail91 poznam takych ludi.. neboj sa raz pride dievca ktore ta bude chapat, bude sympaticke aj tebe, budete mat pekny vztah po case aj so sexom.. ver tomu a chod tomu naproti, spoznavaj ludi chodievaj do spolocnosti.. aj ked to vlastne introverti az tak radi nerobia..ale aj tak ju urcite raz stretnes
@41@63 hii, toho gaya z hotela paradise a tohto velkeho holohlaveho prepinam, lebo som myslel, ze to bude nuda, ale ako vidim tieto fotky, zacnem aj toto pozerat
@coleshepter no počkaj počkaj, v 15tich jej už nikto nezakazuje mať sex, už je svojprávna, a navyše sex na slovensku nie je povolený od 15 ale od 14 rokov
ja viem, je to divné, ale kedysi to bolo uplne normálne: keď sa od 10tich staráš o dom, varíš, perieš, okopávaš roľu, je jasné že dospeješ skôr, než my teraz, keď v 15tich nemáme žiadnu zodpovednosť. a hlavne keď väčšina 15ročných slovo zodpovednosť vôbec nepozná. podľa mňa je uplne jedno, koľko máš rokov, kedysi boli aj svadby v 15tich normálne...ide skôr o to čo máš v hlave.
(to ja len taká celková frustrácia nad takýmito fórami, a nad tým že väčšina dnešných teenagerov je tak vypatlaná že by mali do osemnástky nosiť pás cudnosti.)
@coleshepter pri nej by som hlavne pohybovala či má v hlavičke dostatok šedej hmoty. Človek čo dáva na net takéto blbosti podla mna nemyslí...a keď nevie myslieť tak by sa nemala ani množiť.
@qachna ja sa napríklad priznám, že som do 18tky nečakala. Ale mám dojem, že som bola trošku niekde inde ako táto slečna...ja som mala priateľa, ktorého som ľúbila (a vtedy som si myslela, že už spolu budeme celý život
@niktozaujimavy až na tú poslednú vetu v @46 súhlasím, ale na druhej strane - neviem, či vieš, že dobrá predohra vždy nestačí, aby to nebolelo...tam ide o blanu, nie o to, či je suchá alebo vlhká.
@secretpussy ach jaj. Už som to na tomto fóre písala miliónkrát, ale budiš...
Priateľom píšeš...ako dlho spolu chodíte? Cítiš sa naozaj pripravená na sex? Že ho chceš, aj keby to prvýkrát malo bolieť? Alebo sa ti to kvôli tomuto chalanovi "neoplatí"?
Ja som sa so svojim prvým priateľom MILOVALA a bolo to z lásky. Neviem, či si slovo "vyspať sa" použila preto, aby si neznela "mäkko", alebo či to je vážne až taká "láska" ako to vyzerá.
Každopádne - pokiaľ si nie si istá, pokiaľ ťa na to priateľ uhovára, pokiaľ to chceš len preto, lebo "všetky kamošky už nie sú panny" - tak sa na to vykašli. Panenstvo máš len jedno, a možno som staromódna, ale podľa mňa sa o panenstvo neprichádza z takých dôvodov, ako byť "cool". Pokiaľ to bude nejaký grobian, ty sa necháš ukecať, v tom "najhorúcejšom" si to rozmyslíš, tak sa ti kľudne môže stať, že ťa znásilní a ty budeš mať traumu na celý život (a poznám takú babu, to nie sú bájky!). Takže si to fakt rozmysli. Nech je to chlap, ktorý ťa rešpektuje, ľúbi a nejde mu len o to, aby si vrzol.
Na to, čo by si mala, a čo by si nemala robiť neexistuje návod. Také veci, akože do penisu sa nekúše, asi vieš Ináč je to o komunikácii, ako ti písali už vyššie. Ak je chalan rozumný a vie, že si panna, tak ťa navedie, kam bude treba, ak niekomu z vás nebude niečo príjemné, tak si to povedzte...za našich čias bolo chvalabohu BRAVO
Moja skúsenosť...prvý sex ma bolel. A krvácala som. To je u každej baby individuálne, záleží to od hrúbky a prekrvenie panenskej blany - neviem, či to vek nejako ovplyvňuje, skús si to vygúgliť.
Každopádne, bola som na to pripravená, chlapca som ľúbila a aj on mňa, spali sme síce spolu po krátkom čase (nejaký mesiac-dva), ale potom sme spolu chodili rok a pol.
A keďže ma ľúbil, bol ohľaduplný. Keďže mal už predomnou iné baby, tak vedel ako na to.
@fleur1301 áno však práve o tej blane píšem, keď fajne nabudíš klítorisom a fakt už bude, ako sa hovory rúra predhriata tak nieje možné, aby ju bolelo, ja to tvrdím na základe dvoch skúsenosti a posledná bola moja manželka a keby čo i len náznak toho že ju to boli, hneď prestanem, našťastie som ju tak rozdráždil že ani nevnímala že je panna a že by to mohlo bolieť, všetko vyšlo ako malo
@niktozaujimavy lenže tvoja manželka mohla byť z tých šťastnejších žien, ktoré nemajú tú blanu až takú prekrvenú a pevnú. Poznám také ženy a baby, ktoré to ani necítili, že došli o panenstvo. A vôbec nejde o to, ako veľmi je "rúra predohriata". Ja som bola tiež rozrajcovaná a bolelo to aj tak, ale to ten chlap niekedy neovplyvní, ak ju tá baba má pevnejšiu a prekrvenejšiu, tak ju to proste bude bolieť a bude to krvácať. To treba proste doslova a do písmena pretrpieť. Veď ono to nebolí večne...
@fleur1301 Veď som písal že, nebola jediná ktorú som mal pannu, ona bola posledná, však ja sa nechcem hrať na múdreho. Ja som len tým chcel napísať že bude určite menej bolieť a aby sa neznechutili k sexu, pretože bude len na to myslieť, či boli alebo nie. Ja mám len dobré skúsenosti a reakcie. To máš ako pôrod, niektoré bolí viac a niektoré menej. Ja len dúfam že im to dobre dopadne.
srsly očividne áno. no a? objavila sa mi diskusia niekde v bočnom paneli, zazrel som pri jej listovaní tvoj koment, mal som potrebu zareagovať, nikde v tom procese sa žiadne uvažovanie o čase nedialo
Tu si môžeš prečítať nejaké tipy k prvému sexu: » masturbacia.com/ako-sa-pripravi... Základ je, aby to bolo dobrovoľné a aby ťa do ničoho chalan nenútil.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
co by si nemala? otehotniet a robit to cisto zo zvedavosti
čo ja všetko chcem a zatiaľ nemám @1
@darkestangel tak lebo mi to príde ako záležitosť dospelých rozumných ľudí
ty sa nás pýtaš, či máš mať sex???
bože.
Aha, akože sex.... no určite si s ním lebo ho straaaašne ľúbiš (predpokladám z toho, ako si to napísala) .. a máš 15... hmm... vyser sa na to.
Myslím, že citovo do takého štádia este určite nedospeli, mne sa v trinástich páčil každý druhý chlapec na ulici, ale len teraz zisťujem, aký to je pocit niekoho skutočne milovať a "dať mu všetko"
cele toto forum mi pride bud ako velka recesia alebo ako... co ja viem... ako primitivne uvazovanie sprosteho decka, ktore chce byt ako jej kamaratky, chce byt "velka", chce... co ja viem, co sa v takej hlave vsetko zrodi...
a umries na 10 nasobne tehotenstvo. vyvinmu sa v tebe votrelci a zezeru ta za ziva
Či trinásť, alebo pätnásť, neviem, pride mi to málo, aj keď si uvedomujem a aj som veľa takých stretla, že napriek veku boli mentalne uz kdesi vyššie než osemnástky, len táto mi príde podla nicku aj podla spôsobu, akým to podala, na nevyzrelú osobu, ktorá môže raz ľutovať, ze sa nechala strhnúť
podme sa radsej rozpravat ako ludia
ale aj by naozah bolo tak sa urcite na to nebude pytat na birdzi
Moja reč
mne vadí, že nemám partnerku, že nemám nikoho blízkeho, skôr mi chýba objatie, bozky, ale nie sex, to je to posledné, čo vo vzťahu hľadám, áno máš pravdu, čumím do zeme a po ženách sa neobzerám, proste moje sebavedomie je také nízke, že mám akýsi blok a keď uvidím ženu, tak si ju neobzerám, ale uhýbam pohľadom, cudzím sa neprihováram, som taký antisociálny typ, čo sa týka cudzích ľudí, preto som napísal, že budem čakať celý život a aj tak sa nedočkám
@thisismyname vcera isla nejaka cast? som myslel ze to chodi pondelky a vcera som pozeral v archive...idem sa pozriet
ale ja neviem ani písať poriadne cez net, nič mi nenapadá pri konverzácii s cudzími ľuďmi, to je jedno, či so ženou alebo chlapom, proste mlčím ako zarezaný a to aj s kamarátmi často
@mrxxx to si uhádol, som introvert, nechcel som žiadne v mladšom veku, ani som len nad tým nerozmýšľal, lebo som vyzeral veľmi zle a mal aj veľa problémov, až teraz v 21 si pripadám taký sám, nejako to na mňa doľahlo
@ao v reále to nedávam poznať na sebe, teda aspoň si myslím, to len na nete, kde ma nikto nepozná, hľadám rady, ale mám pocit, že som stratený prípad
Určite s tým počkaj, budeš mať z toho strašne poznačený život...V tvojom veku NEODPORUCAM !!!
Ja radšej trhám kvietky
ja viem, je to divné, ale kedysi to bolo uplne normálne: keď sa od 10tich staráš o dom, varíš, perieš, okopávaš roľu, je jasné že dospeješ skôr, než my teraz, keď v 15tich nemáme žiadnu zodpovednosť. a hlavne keď väčšina 15ročných slovo zodpovednosť vôbec nepozná. podľa mňa je uplne jedno, koľko máš rokov, kedysi boli aj svadby v 15tich normálne...ide skôr o to čo máš v hlave.
(to ja len taká celková frustrácia nad takýmito fórami, a nad tým že väčšina dnešných teenagerov je tak vypatlaná že by mali do osemnástky nosiť pás cudnosti.)
A v tom máš úplnú pravdu, niektoré dievcata zivot donuti dospiet skor, a o tejto tu sa dá pochybovať len, ci ma nejaku zodpovednost
Súhlasím s @40
@niktozaujimavy až na tú poslednú vetu v @46 súhlasím, ale na druhej strane - neviem, či vieš, že dobrá predohra vždy nestačí, aby to nebolelo...tam ide o blanu, nie o to, či je suchá alebo vlhká.
@secretpussy ach jaj. Už som to na tomto fóre písala miliónkrát, ale budiš...
Priateľom píšeš...ako dlho spolu chodíte? Cítiš sa naozaj pripravená na sex? Že ho chceš, aj keby to prvýkrát malo bolieť? Alebo sa ti to kvôli tomuto chalanovi "neoplatí"?
Ja som sa so svojim prvým priateľom MILOVALA a bolo to z lásky. Neviem, či si slovo "vyspať sa" použila preto, aby si neznela "mäkko", alebo či to je vážne až taká "láska" ako to vyzerá.
Každopádne - pokiaľ si nie si istá, pokiaľ ťa na to priateľ uhovára, pokiaľ to chceš len preto, lebo "všetky kamošky už nie sú panny" - tak sa na to vykašli. Panenstvo máš len jedno, a možno som staromódna, ale podľa mňa sa o panenstvo neprichádza z takých dôvodov, ako byť "cool". Pokiaľ to bude nejaký grobian, ty sa necháš ukecať, v tom "najhorúcejšom" si to rozmyslíš, tak sa ti kľudne môže stať, že ťa znásilní a ty budeš mať traumu na celý život (a poznám takú babu, to nie sú bájky!). Takže si to fakt rozmysli. Nech je to chlap, ktorý ťa rešpektuje, ľúbi a nejde mu len o to, aby si vrzol.
Na to, čo by si mala, a čo by si nemala robiť neexistuje návod. Také veci, akože do penisu sa nekúše, asi vieš Ináč je to o komunikácii, ako ti písali už vyššie. Ak je chalan rozumný a vie, že si panna, tak ťa navedie, kam bude treba, ak niekomu z vás nebude niečo príjemné, tak si to povedzte...za našich čias bolo chvalabohu BRAVO
Moja skúsenosť...prvý sex ma bolel. A krvácala som. To je u každej baby individuálne, záleží to od hrúbky a prekrvenie panenskej blany - neviem, či to vek nejako ovplyvňuje, skús si to vygúgliť.
Každopádne, bola som na to pripravená, chlapca som ľúbila a aj on mňa, spali sme síce spolu po krátkom čase (nejaký mesiac-dva), ale potom sme spolu chodili rok a pol.
A keďže ma ľúbil, bol ohľaduplný. Keďže mal už predomnou iné baby, tak vedel ako na to.
Určite si to premysli.
prvý raz? hm.
MALA by si sa s ním milovať, NEMALA by si sa s ním len vyspať.
MALA by si v danom momente len cítiť, a robiť to čo cítiš a chceš. NEMALA by si sa snažiť riadiť žiadnymi zvonka danými pokynmi a radami.
MALA by si všetko horeuvedené vedieť už sama od seba, NEMALA by si sa musieť pýtať tú otázku ktorú sa pýtaš.
srsly ma taguješ viac nez mesiac po mojom prispevku?
srsly očividne áno. no a? objavila sa mi diskusia niekde v bočnom paneli, zazrel som pri jej listovaní tvoj koment, mal som potrebu zareagovať, nikde v tom procese sa žiadne uvažovanie o čase nedialo