ahojte .. mohli bý ste mi prosím napísať nejaké teplé psie jedla napr ryža s verenou mrkvou apodobne pprosím ... také nejake lahke abý som mumohla urobit nie kuracie prsia ani nic take len nejake lahke jedla prosím
jedna z mojej rodiny svojmu psovi zvykne variť ryžu s s kuracími prsiami. ale podla mna je to zbytočné. bud granule, konzervy alebo ked tak sa podeliť s vlastným jedlom. ale zvlasť variť psovi a ešte k tomu zeleninu a nie mäso? -,-
ja varím všelijaké maso...ale nie dlho, poväčšine to len obvarím a k tomu dám ryžu, cesovinu, zemiaky, nejakú zeleninu...a maso varím kuracie, bravčové, hovedzie-obľubuje srdcia, potom dávam surového lososa z baffu, občas jej dám tuniaka konzervu a pod ..ale určite aj maso!!!! nie len ryžu s mrkvou
skús do tej ryže hodiť zvyšky mäsa nejakého vareného od obeda, pečené nie ani smažené ani iné nie, to ti ho dobre preženie a tiež mu bude dobre smrdeť z papule
psovi je normálne dávať aj zeleninu, potrebuje trochu prečistiť črevá ak by žral len mäso, ťažko by sa vysral a bolelo by ho to, vy veterinári
fakt by ma zaujímalo kde si prišla na to že mäso musí byť tepelne upravené ?
Mám dvoch psov obidvoch krmím barfom- surová strava- prirodzená strava nazvyme to ako chceš
Jeden má rok druhý má tri mesiace a idú sa zadrhnúť za jedlom krásne priberajú nevracajú, nehnačkujú nemala som s nimi problém. So starším som bola už dva krát na krvnom rozbore všetko je tip top, dokonca nemusím odčervovať - rozbor exkrementov,
@popolcek ja mám v riti prednášku z parazitológie.
na parazitológii ťa zrejme neučili že niekoľkodňovým zmrazeným mäsa žiadne parazity nehrozia.
varením mäsa sa z mäsa vytrácajú všetky možné živiny, v porovnaní so surovým kde sa obsah živín zachová. navyše, varením mäsa sa zmenšuje jeho hmotnosť o 1/3 = o 1/3 vyššie náklady na stravu.
už len keď vychádzaš z toho aký boli psy pred xxx rokmi ešte pred domestikáciou - nikto im mäso tepelne neupravoval. pes je pes, nie je to človek, má iný žalúdok a tráviaci trakt inak uspôsobený ako my.
ale hlavne to že psovi baktérie ktoré sú v mäse a človeku by uškodili tak psovi neuškodia - napr salmonela, a parazitom je najlepšie predchádzať pre mrazením presne tak ...
pre psa je podľa mňa najlepšia BARF strava.. keďže psy sú od vlkov predsa len trochu odlišné treba im aj zeleninu atď.. v niektorých obchodoch sa dá zohnať surové mäso aj ti ho nadávkujú. k nemu sa dá dať aj rôzna zelenina, ovocie, a sem-tam oriešky. dobrý je pre nich aj jogurt ale ten sa k mäsu nedáva. ja to riešim tak že raz týždenne urobím jogurt s medom a rôznymi orieškami. a to potom môj pes žerie..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
» info.barfapes.sk
» www.santaconny.com/BARF.htm...
varit psovi ryzu s mrkvou? O_o
chod do masiarstva, opytaj daku kost a hod mu ju, urcite si pochutna viac, ako na ryzi
skús do tej ryže hodiť zvyšky mäsa nejakého vareného od obeda, pečené nie ani smažené ani iné nie, to ti ho dobre preženie a tiež mu bude dobre smrdeť z papule
psovi je normálne dávať aj zeleninu, potrebuje trochu prečistiť črevá ak by žral len mäso, ťažko by sa vysral a bolelo by ho to, vy veterinári
do piče
ako keby bol trias doriti že flóra je taká čistá, že tie zvieratá majú mäso jak lusk
surové mäso dáš psovi a chytí ti nejakého pekného jednobunkovca, prípadne hlísty a čauko.
mäso musí byť tepelne upravené proste.
fakt by ma zaujímalo kde si prišla na to že mäso musí byť tepelne upravené ?
Mám dvoch psov obidvoch krmím barfom- surová strava- prirodzená strava nazvyme to ako chceš
Jeden má rok druhý má tri mesiace a idú sa zadrhnúť za jedlom krásne priberajú nevracajú, nehnačkujú nemala som s nimi problém. So starším som bola už dva krát na krvnom rozbore všetko je tip top, dokonca nemusím odčervovať - rozbor exkrementov,
čiže fakt neviem
na parazitológii ťa zrejme neučili že niekoľkodňovým zmrazeným mäsa žiadne parazity nehrozia.
varením mäsa sa z mäsa vytrácajú všetky možné živiny, v porovnaní so surovým kde sa obsah živín zachová. navyše, varením mäsa sa zmenšuje jeho hmotnosť o 1/3 = o 1/3 vyššie náklady na stravu.
už len keď vychádzaš z toho aký boli psy pred xxx rokmi ešte pred domestikáciou - nikto im mäso tepelne neupravoval. pes je pes, nie je to človek, má iný žalúdok a tráviaci trakt inak uspôsobený ako my.
a nejde len o strácanie živín
ale hlavne to že psovi baktérie ktoré sú v mäse a človeku by uškodili tak psovi neuškodia - napr salmonela, a parazitom je najlepšie predchádzať pre mrazením presne tak ...