Keďže status asi nestačí založil som diskusiu. Máme tu skúsených psíčkarov? Po starkom mi ostal štvorročný psík, ktorého som si zobral, lebo inak by ostal sám a kto vie čo by sním bolo, no nieje zvyknutý na uzavretý priestor v dome. Po schodoch som ho mus
Ale mate podlahy? Nasa jedna tiez do domu na plavajucu podlahu proste nejde, lebo jej o to klopkaju pazure a ked zacne stresovat, zacne sa jej aj smykat a pomaha len koberec
@bamm Máme podlahu no... Už som ho sem dotiahol, ale nechce sa ani pohnúť ani piškot nechce a dokonca ani šunku... ale už sa pomaly začína zberať na nohy... trpezlivosť ruže prináša
aký zlatúšik on si zvykne, hlavne mu naozaj treba dať jedlo, vodu a lásku ako každému zvieratku. ideálne by bolo mu nejaké veci čo pozná aspoň dočasne dotiahnuť k vám. predsalen je v úplne neznámom prostredí, nové pachy, povely a tak. ale za pár dní u vás bude ako doma, neboj
hlavne trpezlivosť ako sám píšeš - nie je zvyknutý a chvíľočku mu bude trvať, kým si zvykne na nové prostredie... ukáž mu, že sa nemá čoho báť a že s tebou bude zábava inak beriem v úvahu, že stáť niekde hodinu pod schodami, kým sa po nich mladému uráči vyliezť, je na držku, ale veľmi sa mu to nesnaž uľahčiť, lebo ti spohodlnie a budeš ho tak trepať hore i na staré kolená
My sme mali psika, ktory bol odmala zvyknuty na vonkajsie prostredie,a ked som ho chcela vziat uz ako dospeleho dnu do domu, akoby sa bal, islo to jedine proti jeho voly, ale casom si zvykol a nemal potom problem uz behavat dovnutra aj sam, takze chce to iba cas, ukazat mu ze sa nema coho bat, niecim mu sprijemnovat ten pobyt vo vnutri, hrackami, hrou, laskou, jedlom, aby si nove prostredie co najskor spojil s tym ze ho tam budu cakat iba dobre veci. Najprv ho treba trochu donutit, aj nasilu, ale hned na to ukazat ze mu nic nehrozi, no chvilu to potrva kym sa sam osmeli
Inak mozno by pomohlo zobrat nejaky predmet alebo nieco z prostredia kde zil predtym. Daku hracku, alebo kobercek ak na nejakom spaval, proste nieco co by mu nebolo pachom cudzie
@zlapotvora Hej viem, ale nepomyslel som vôbec na to. Druhý problém je, že nič také nemal, len starý smradľavý vankúš, pri ktorom by sa fakt hrozne spalo v zatvorenej izbe
ňuňu malé.
hlavne je veľmi vystrašený a určite aj smutný, neviem, či som správne pochopila, ale jeho bývalý majiteľ (teda tvoj starký) zomrel..?
pes sa silne naviaže na majiteľa a tak je to pre neho silná psychická záťaž. samozrejme aj presun do úplne iného prostredia je pre neho strašný.
držím palce, musíš to len vydržať. buď na neho milý, ale nie mäkký, nech ti dôveruje, no vie, že ty si vodca, nie on.
: )
@blanc On je strašne prítulný, milý, nešteká a hlavne hravý. Len mama je strašne proti tomu, aby bol dnuka v dome. Neviem ako jej mám vysvetliť, že môže byť aj dnu.
Nechaj ho tak asi tam chce ležať .. No a samozrejme ho občas vyhľadkaj, zober si ho k sebe .. Pohraj sa s ním.. On si zvykne, ešte mu je za starkým smutno keďže bol na neho zvyknutý a vydával ho .. Zvykne si
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
hlavne je veľmi vystrašený a určite aj smutný, neviem, či som správne pochopila, ale jeho bývalý majiteľ (teda tvoj starký) zomrel..?
pes sa silne naviaže na majiteľa a tak je to pre neho silná psychická záťaž. samozrejme aj presun do úplne iného prostredia je pre neho strašný.
držím palce, musíš to len vydržať. buď na neho milý, ale nie mäkký, nech ti dôveruje, no vie, že ty si vodca, nie on.
: )