V poslednej dobe sa cítim byť psychicky slabý. Mám výkyvy nálad a často som smutný. Dneska som na nete narazil na video o Downovom syndróme a skoro som sa rozplakal. Ked na mna niekto ma nepekne poznamky tak sa kvoli tomu citim blbo. Myslim ze je to len d
podľa mňa to súvisí s hormonálnymi výkyvmi počas puberty, čo je v 16tich dosť normálne. Ja som zostal citlivka doteraz . Mne sa taktiež nahrnú slzy do očí, keď vidím šťastnú rodinku v reklame na Persil.
stáva sa. Časom to prehrmí, poviem ti len štandardné rady: venuj sa činnostiam, ktoré ti robia radosť, aspoň raz do dňa si dopraj niečo, čo ťa poteší, socializuj sa v takej miere ako potrebuješ a vyplň si čas pozitívnymi aktivitami.
neviem aký máš prah radosti, ale napr. aj to vyššie spomenuté jedlo je fajn, alebo iné dopamín produkujúce činnosti
teda, ak sa toho naozaj chceš zbaviť, lebo ak v tom nie sú obrovské emočné výkyvy prechádzajúce do extrémov, tak v tom nie je nič zlé. Využi to na decentnú katarziu!
Ja si naopak myslim, ze to neznamena ze si psychicky slaby. Praveze mas schopnost empatie a vela ludi je po tejto stranke dnes mrtvych. Mna tiez vedia take "dojimave veci" rozhodit, ale nemyslim si, ze som psychicky slaby. Praveze som v zivote vselico zazil a videl a som rad, ze ma tie veci nepoznacili tak, ze by som nebol schopny emocii.
v istom obdobi svojho zivota som bola presne taka ista... skus sa pozriet do svojho vnutra zistit co ta trapi a riesit to... mne dost pomohlo nadobudnutie zdraveho sebavedomia, sebeucty, isteho odstupu od veci a ludi, vnimania reality, najdenia a znovuhladania viery a lasky a na konci cesty zistis ze to co si celu dobu hladal si mal rovno pred nosom ale pssst
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale pri tebe neviem cim to moze byt... jesen?
neviem aký máš prah radosti, ale napr. aj to vyššie spomenuté jedlo je fajn, alebo iné dopamín produkujúce činnosti
teda, ak sa toho naozaj chceš zbaviť, lebo ak v tom nie sú obrovské emočné výkyvy prechádzajúce do extrémov, tak v tom nie je nič zlé. Využi to na decentnú katarziu!