potreboval by som poradiť za ktorým z tých dvoch by som mal zájsť aby mi pomohli, totižto trpím depresiami ktoré trvajú cele dni konkrétne tak 4-8 dni v kuse a opakuje sa mi to cca kazde 2-3 mesiace ale v poslednej dobe je to stále cast
tak zaprvé, depresie to nebudú, klinická depresia je stav trvajúci dlhodobo, akože seriózne dlhodobo, keby si tak ako opisuješ fungoval mesiac alebo dva vkuse.
čo ale neznamená že to čo opisuješ nie je problém, samozrejme že je, a dosť možno to začiatok depresie je... hej, no, slovíčkarim, sorry.
každopádne ak nevieš za kým, tak psychológ je základ, on ťa vie, alebo by mal vedieť, v podstate diagnostikovať a prípadne poslať ďalej, za správnymi ľuďmi pokiaľ uzná že je to potrebné.
psychiater a psychológ-psychoterapeut, ale veľa od toho neočakávaj, na 100% dostaneš nejaké antidepresíva, ktoré budeš musieť užívať min. 9 mesiacov a viac, ak ti ich samozrejme nezmení, čím sa doba užívania predlžuje
@zajkousko tebe inak preskakuje. Tebe odporúčam vyhľadať odbornú pomoc
@dhampir ako už napísal @midnight tak choď za psychológom, ktorý ťa pošle k odborníkom ak to uzná za potrebné. Ale nemusí byť a tvoj stav môže byť spôsobený "iba" nejakou traumou z detstva, ktorú môže odstrániť aj psychológ. Možno iba nevieš zvládať stresové situácie. No jednoznačne sa skús vyhnúť liekom od psychiatrov, pretože tie sú zväčša návykové.
@adsy traumy z detstva sa ťažko zbavuje, ak sa to vôbec dá, a tie lieky sú návykové pre toho, kto nemá pevnú vôľu, pokojne by som ich mohol prestať piť, lebo či mám lieky alebo nemám, cítim sa tak isto a to už sú 4. v poradí
@kail91 áno, ale s traumou pomôže aj psychológ. A pochybujem, že on pevnú vôľu má. Tvoje "pokojne by som ich mohol prestať piť" sú iba slovami pokiaľ sa nestanú skutkami.
mám pocit, že vôbec tak nemusíš fungovať niekoľko mesiacov v kuse, práveže klasické prípady by pokiaľ viem mali vyzerať nejako takto, že niekoľko týždňov alebo mesiacov nič a potom zrazu niekoľkodenný záchvat. takže podľa mňa psychoterapeut, lebo byť nešťastný je niečo iné ako tri dni nejesť. ale ak prídeš k psychológovi a povieš, že si nie si istý, kam vlastne patríš, on ťa prípadne odkáže ďalej a stratíš len čas. veľa šťastia
Toto mala oja mama, presne to isté, bola za psychologom, ten ju poslal za psychiatrom, papá teraz antidepresíva, má dobrú náladu, vkuse vtipkuje, taká menšia flegma, nevytáča ju nič, nemá nervy, pomáha to dosť, uplne je šťastnejšia, tak skús
mne osobne psychológ nepomohol počas XY sedení, no pychoterapeut mi pomohol okamžite už na prvom. možno len preto, že mi proste sadol, musíš to vyskúšať aj ty, ale radšej pobehaj viac psychológov a pschoterapeutov, akoby si mal začať papať tabletky..musíš si uvedomiť že je to všetko len v tvojej hlave a nepotrebuješ byť troska ktorá nevie fungovať bez chémie..hrozne ťažko sa od toho potom odvyká a možno by ti to stavy zlepšilo- ale cena po čase by bola oveľa horšia..
Problém je skôr potom v tom, že klinická depresia až chronická depresia, alebo čo má zakladateľ fóra epizódy klinickej depresie nie sú liečiteľné choroby, lebo neexistuje človek, ktorý by sa jej zbavil. Jediné v čom ti môžu psychiater/psychológ/psychoterapeut pomôcť je udržať sa v akom takom normálnom stave, ale nikdy sa toho človek nezbaví - teraz ale nehovorím o občasnej zlej nálada, ktorej veľa ľudí hovorí depka, ale pravej psychickej poruche.
A keď už sme pri tých psychológoch-psychoterapeutoch, aj vám, ktorí ich navštevujete sa na sedeniach snaží vtlačiť do hlavy nejaké predstavy (imaginácie), ktoré chce aby ste kreslili v tzv. uvoľnenom stave, lebo mne to príde totálne o ničom. Po prvé to nepomáha a po druhé je to blbosť a cítim sa pri tom trápne, mám chuť ju poslať s jej predstavami niekam do...
@dhampir psychiater a tam ťa môže odoslať len obvodný alebo psychológ... na depresiu treba lieky, aj terapiu... a lieky môže predpísať len psychiater
no najprv by som išla za obvodným a preskúmala aj iné možnosti príčin tvojho stavu (nemusí to byť len psychické) toť vše takto na diaľku.
a ešte- ak si dlhodobo v zahraničí nájdi si obvodného nejakého tam (nie nemusíš mať svoju kartu zo Slovenska) , choď k nejakému a spýtaj sa budeš vedieť lepšie.
No ja osobne ti poradiť, neviem ale zrekapitulujem to čo nám povedat profesor na prednáške psychológie. Človek nemusí trpieť depresiami, môže to byť aj úzkosť, je veľmi dôležité aby vlastne psychológ zistiť, čo ti je prostredníctvom rôznych vyšetrení a až potom ťa liečil. Hovoril nám o prípade, kedy jeho pacient bol posielaný od psychológa až ku druhému a nakoniec k psychiatrovi a ten mu dal antidepresíva. Tie mu samozrejme nepomáhali. Tak prišiel tuto k tomuto nášmu profesorovi a ten mu zistil nakoniec nejakú inú psychickú chorobu kt. sa lieči úúlne inak, teda chcela som týmto povedať ak už pôjdeš hocikam, dbaj na to aby si spravili vyšetrenia a až po tom ťa liečili.
určite odbornú pomoc vyhľadaj. mne pomohla až psychoterapia, psychológov som predtým vystriedala niekoľko a nijaké zlepšenie som nezaznamenala... (nemám regulérnu depresiu, ale zmiešaných viacero diagnóz)
antidepresíva by som volila len v úplne krajnom prípade alebo ak ti to navrhnú ako jediné vhodné riešenie.
hmm ja osobne neverim /neviem ci sa to tak da povedat/ na traumu ci depresiu-traumu nie pretoze ja si myslim ze kazdy ma nejaky zly zazitok z detstva,len taky horsi zazitok sa zvykne hovorit ze trauma...a depresia-kazdy je obcas smutny,a zato ze je niekto trosku dlhsie smutny nznamena ze ma nejaku depresiu. a podla mna taketo stavy vznikaju,pretoze nie kazdy clovek sa hlbsie zamysla nad zivotom. ale ked uz sa hlbsie zamysli nad fungovanim tohto sveta a vobec,hned vcetci tvrdia ze ma depresiu. jasne najdu sa aj taky co nie su psychicky schopni zvladnut hlbsie myslienky a ublizia si,ale to su ine pripady.
dobre vynadajte mi,cakam to ale toto je proste moj nazor :/
@dhampir viem ako ti je tiež mi tak bolo kedysi,tak preto viem,že sa môžeš z toho dostať,len to začni riešiť, hľadaj príčiny prečo si nešťastný,niekde to musí mať začiatok alebo pôvod alebo možno je len chyba v tvojom mozgu,choď za psychológom,prípadne psychiatrom potom a neodkladaj to, bude ti zase dobre,potom na tie najhoršie stavy skús napr. čaj z ľubovníka,sladkosti, nejaká komédia, všímaj si tie pekné maličkosi,čo život prináša,nikto si nezaslúži žiť takto, veľmi ti držím prsty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
neber to na ľahku váhu, bude ťa zožierať až ťa nakonec zničí
filip
príde deň, keď nad touto vyrieknutou myšlienkou budeš uvažovať sám, skočiť, či neskočiť ....
filip
zahrávaš sa z vyššou mocou a praješ zle druhým:- disappointed:...
ten chalan potrebuje urgentne pomoc, keď mu nevieš v dobrej viere poradiť, stráň sa zlých myšlienok! ..........filip
ten chalan potrebuje pomoc, keď mu nevieš normálne poradiť, stráň sa pičovín s upírmi a exorcistami.
@dhampir
tak zaprvé, depresie to nebudú, klinická depresia je stav trvajúci dlhodobo, akože seriózne dlhodobo, keby si tak ako opisuješ fungoval mesiac alebo dva vkuse.
čo ale neznamená že to čo opisuješ nie je problém, samozrejme že je, a dosť možno to začiatok depresie je... hej, no, slovíčkarim, sorry.
každopádne ak nevieš za kým, tak psychológ je základ, on ťa vie, alebo by mal vedieť, v podstate diagnostikovať a prípadne poslať ďalej, za správnymi ľuďmi pokiaľ uzná že je to potrebné.
@dhampir ako už napísal @midnight tak choď za psychológom, ktorý ťa pošle k odborníkom ak to uzná za potrebné. Ale nemusí byť a tvoj stav môže byť spôsobený "iba" nejakou traumou z detstva, ktorú môže odstrániť aj psychológ. Možno iba nevieš zvládať stresové situácie. No jednoznačne sa skús vyhnúť liekom od psychiatrov, pretože tie sú zväčša návykové.
@adsy
pravda ta pravá Pravda vždy vypláva na povrch.........filip
Toto mala oja mama, presne to isté, bola za psychologom, ten ju poslal za psychiatrom, papá teraz antidepresíva, má dobrú náladu, vkuse vtipkuje, taká menšia flegma, nevytáča ju nič, nemá nervy, pomáha to dosť, uplne je šťastnejšia, tak skús
A keď už sme pri tých psychológoch-psychoterapeutoch, aj vám, ktorí ich navštevujete sa na sedeniach snaží vtlačiť do hlavy nejaké predstavy (imaginácie), ktoré chce aby ste kreslili v tzv. uvoľnenom stave, lebo mne to príde totálne o ničom. Po prvé to nepomáha a po druhé je to blbosť a cítim sa pri tom trápne, mám chuť ju poslať s jej predstavami niekam do...
no najprv by som išla za obvodným a preskúmala aj iné možnosti príčin tvojho stavu (nemusí to byť len psychické) toť vše takto na diaľku.
a ešte- ak si dlhodobo v zahraničí nájdi si obvodného nejakého tam (nie nemusíš mať svoju kartu zo Slovenska) , choď k nejakému a spýtaj sa budeš vedieť lepšie.
držím prst
PS: Dúfam, že sa z toho dostaneš
antidepresíva by som volila len v úplne krajnom prípade alebo ak ti to navrhnú ako jediné vhodné riešenie.
a kľudne mi napíš TSku, ak sa chceš zhovárať
dobre vynadajte mi,cakam to ale toto je proste moj nazor :/