Ahojte .. chcela by som vedieť váš názor na toto : odkedy môj brat začal študovať psychológiu je ako vymenený. Väčšinu času je kľudný a neviem sa s ním normálne porozprávať, pretože mám pocit že ma berie skorej ako "domácu úlohu" než sestru.. Mali s
psychológ musí vedieť ludí vnímať ako ľudské bytosti (čiže ich vníma ako seba a ako bytosti svojho druhu, súcití s nimi a zdiela s nimi dosť podobné znaky) ALE musí ich vedieť vnímať aj ako len procesy a súčasti systému celku, aby vedel skúmať ich vnútro a odhalovať problémy a riešiť ich ... dobrý psychológ sa pozrie na ľudí takto ... zlý psychológ sa pozrie na ľudí len jednou z týchto stránok
podľa mňa je to také automatické, že keď sa začneš venovať ľudskej mysli a správaniu a podobne, tak si to začneš viacej všímať na druhých a prehodnocovať a kalkulovať, aj keď si to nemusíš uvedomovať...
tak ako keby ja začnem študovať automechanika a kamarátka sa ma opýta, či sa mi páči jej nové auto, tak jej začnem vyratúvať, v čom je dobré a v čom nie, narozdiel od toho, aby som jej povedala, či sa mi páči farba a jeho tvar :ehm:
Nerozplyvaj sa nad tym, nevsimaj si to. On ta len pozoruje ako sa spravas v konkretnych situaciach a sluzis mu ako dobry objekt pre jeho psyhologicke analyzy
no veď práve preto ja už to nechápem niekedy .. písal o mne ešte aj bakalárku no to som mala dosť .. chodil skoro 4 mesiace ako kkt so zošitkom a všetko si písal .. ja som sa skrývala kde sa dalo ale pred tým bol úplne super sme sa vedeli aj porozprávať a stále keď som ho vytáčala tak ma šiel zabiť ... ale teraz ? .. on je v kuse kĺudný aj keď má niečo na mňa tak mi to hovorí pol hodinu .. niekedy je mi to smiešne
tiež veľa analyzujem hocičo a hocikoho a ľuďom to lezie na nervy, a takisto som mala v úmysle študovať psychológiu podľa mna to nie je nič iné ako profesijná deformácia
To isto niesi sama... Inac podla mna jediny rozdiel vo vnimani psychologa a normalneho cloveka tkvie v tom, ze psycholog ma postupom casu a skusenostami tendenciu zaradovat ludi do urcitych skupin a urcitym spravaniam a problemom prisudzovat tie najcastejsie priciny a prehliada drobne, na prvy pohlad nepodstatne veci, ktore ale s problemom cloveka suvisia. Lebo vsetko so vsetkym suvisi. Skutocne kvalitny psycholog by sa musel podla mna zaujimat o pacienta viac nez len ako o pacienta, aby mal individualny pristup a pochopil jadro problemu. Podla mna je kazdy clovek v kontexte medziludskych vztahov akysi psycholog a brat len teraz trochu inac nazera a vyhodnocuje bezne veci s ktorymi sa stretaval aj predtym. Konieckoncov, to sa na tej skole aj ma naucit.
stretla som s a sviacerými študentmi psychológie ..... všetci v poho, normálni ľudia .....ale jeden chlapec - no to bolo dosť divné, bavilo ho to. čo študoval, to sa musí nechať, ale proste som mala pocit, že s ním sa nedá normálne rozprávať, každú moju vetu, každý názor na niečo tak čudne prekrútil, analyzoval.....a stále akoby dával najavo, že iba ten jeho postoj k nejakej veci je správny, a ten môj je nesprávny a je odrazom neviem akých vecí, čo sa mi stali a s ktorými som sa zle vyrovnala....proste celé zle....ani rozpisovať sa to nedá, to treba zažiť...... popravde, som rada, že som ho odvtedy nestretla .... ak toto máš doma, tak ti želám pevné nervy a veľa trpezlivosti. fakt neviem čo iné, ako píšeš, títo ľudia potrebujú pomoc sami o sebe.
ach jaj .. ďakujem pekne aj tak .. len je to ozaj také na nervy že všetko berie tak vážne "profesionálne" dá sa povedať .. ale doma ni to netreba tak neviem kam tým smeruje.. ja ho chápem že ho to baví a podobne ale je veľa ľudí čo potrebujú pomôcť tak čo sa nejde inam blázniť .. ach bože ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
tak ako keby ja začnem študovať automechanika a kamarátka sa ma opýta, či sa mi páči jej nové auto, tak jej začnem vyratúvať, v čom je dobré a v čom nie, narozdiel od toho, aby som jej povedala, či sa mi páči farba a jeho tvar :ehm: