ja hlavne nechápem, prečo "so svojimi problémami" chcete utekať hneď ku psychológovi....
veci sa dajú riešiť aj inak ako u psychológa. nemám nič proti psychológom, sama som chodila celkom dlhú dobu ku psychologičke, ale proste iné riešenie už nebolo.
vieš, čo sa ma spýtala psychologička na prvom sedení?
"A čo teda chcete, aby som pre vás urobila?"
je to zvláštne, ale tá otázka mi pomohla úplne najviac vo všetkom. proste mi otvorila oči a ja som sa prestala utápať v pičovinách.
psychológ je priateľ, ktorý ťa vypočuje a usmerní, keď to odmieta urobiť niekto z tvojho okolia. ale najskôr sa poriadne obzri po okolí,či nemáš pri sebe niekoho takého, čo to spraví.
(keď teda fakt hovoríme o problémoch a nie o iných psychologických záležitostiach, ktoré ešte psychológ rieši... výber povolania a tak)
inak za psychológa by sa nemalo platiť, ale neviem ti povedať, ja som tam chodila dáááááááááávno.
moja spolužiačka chodí a nič zato neplatí... neviem či to nejde nahodou cez detskú doktorku alebo tak nejak.. si tam cca hodinu.. a popyta sa najprv na začiatku veci nejaké a ptm hovoris ty... prečo si tam prisiel, čo ta trapy.... atd taka pohoda.... ale samozrejme, že psycholog musí byt v pohode....
Neexistuje američan ktorý by nemal svojho psychiatra a sú viac-menej v pohode u nás keď sa okolie dozvie že si bol u psychiatra tak povedia že si jebnutý.Podľa mňa dokážu pomôcť.
podľa mna sa neplatí.. :o Aspon ja som neplatila... ale u mna to bolo len v rámci vyšetrenia... ako doplnok k psychiatrovi, tak také určite hradí poistovna, neviem, či aj poradenstvo... Ako deco som dlho chodila, a vtedy sme neplatili, ale doba sa mení, tak ktovie...
Viem, že ak chodíš do školy, neplatíš za psychológa. Bola som na pár posedeniach, a potom som sa nato vykašľala. Ale poslednú dobu premýšľam, že ich znova navštívim. Neviem.
@Supersayan ak ides k sukromnej 700sk na hodinu ak ide k nejakej skolskej alebo pracovnej alebo jakej nema vlastnu firmu tak velmi malo ak vobec nieco asi to bude aj zadarmo. ja som chodila k skolskej nic sme neplatili a chodila som k nej kedy som sa snou dohodla a pomohla mi
@Grietusha ja Ti nemám čo písať o Tvojich riešeniach v živote sama si napísala, že si k nemu chodila, ale nechápeš ak tam niekto s nejakým problémom uteká... tak mi to len nedáva logiku
ja som bol vela krat ... aj jak maly chlapec aj teraz relativne nedavno ..... predtym som robil dajake testy ani ne viem doteraz preco ale ze som ich dobre zrobil .... a na posledy jak som bol mi predpisali antidepresiva iba tyzden som to zral aj to nepravidelne a nic mi to nerobilo tak som ich potom vyhodil mozem jebac aj take sracky
@demonicbass hovorím, že mi to príde divné, pokiaľ tam človek beží "len tak, lebo má nejaké problémy". podľa mňa je psychológ jedna z posledných možností a nie jedna z prvých len preto, že tu je.
@Grietusha : ja hlavne nechápem, prečo "so svojimi problémami" chcete utekať hneď ku psychológovi.... je tam nechápem, nie, že Ti to príde divné... v tom je rozdiel
už aspoň viem, ako si to myslela a nepríde mi to divné, ďakujem
@Grietusha možno bolo nosné slovo "hneď" , ale beriem vetu ako celok a pre mňa slovo : nechápem a slovné spojenie: príde mi to divné, sú dve rozdielne veci, tak prepáč
(nechápem, beriem ako napr. neviem prečo sa deje to alebo to, a príde mi to divné beriem ako: viem prečo sa to tak deje, len sa s tým nejako nestotožňujem, rsp. to neviem vstrebať možno v tom Ty rozdiel nevidíš, ale ja áno, tak som sa opýtala, Ty si mi odpovedala a je to ok nie? )
"nechápem" môže byť myslené aj tak, že viem, z akého dôvodu to ľudia urobia, ale stále nechápem, prečo im ten dôvod stačí a nehľadajú iné možnosti.
poznám dôvody toho konania, ale stále to konanie jednoducho nechápem.
to slovo nie je v danom kontexte použité správne z lexikálneho hľadiska, ale slangovo je v tomto kontexte používané bežne
(to len na okraj, viem, prečo som použila slovo, aké som použila. a hlavne keď berieš vetu ako celok, nemáš sa zastaviť pri jednom nechápem a skončiť pri nechápaní vety ako celku)
Proste mňa nezaujímajú lexikálne a slangové hľadiská, syntaxy atď.. Ja ako normálny obyčajný človek, som to pochopila, ako som to pochopila (vysvetlenie v @24 ) , Ty si mi to tiež vysvetlila ako si to myslela, čo ďalej potrebuješ riešiť?
Okrem toho: "nechápem" môže byť myslené ... Može a nemusí, ja som to pochopila inak ako Ty, vysvetlila si mi svoj uhol pohľadu a teraz z toho budeme robiť akúsi tragédiu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
veci sa dajú riešiť aj inak ako u psychológa. nemám nič proti psychológom, sama som chodila celkom dlhú dobu ku psychologičke, ale proste iné riešenie už nebolo.
vieš, čo sa ma spýtala psychologička na prvom sedení?
"A čo teda chcete, aby som pre vás urobila?"
je to zvláštne, ale tá otázka mi pomohla úplne najviac vo všetkom. proste mi otvorila oči a ja som sa prestala utápať v pičovinách.
psychológ je priateľ, ktorý ťa vypočuje a usmerní, keď to odmieta urobiť niekto z tvojho okolia. ale najskôr sa poriadne obzri po okolí,či nemáš pri sebe niekoho takého, čo to spraví.
(keď teda fakt hovoríme o problémoch a nie o iných psychologických záležitostiach, ktoré ešte psychológ rieši... výber povolania a tak)
inak za psychológa by sa nemalo platiť, ale neviem ti povedať, ja som tam chodila dáááááááááávno.
A nemalo by sa platiť.
Inak Brblaa opísala priebeh celkom slušne.
už aspoň viem, ako si to myslela a nepríde mi to divné, ďakujem
(nechápem, beriem ako napr. neviem prečo sa deje to alebo to, a príde mi to divné beriem ako: viem prečo sa to tak deje, len sa s tým nejako nestotožňujem, rsp. to neviem vstrebať možno v tom Ty rozdiel nevidíš, ale ja áno, tak som sa opýtala, Ty si mi odpovedala a je to ok nie? )
"nechápem" môže byť myslené aj tak, že viem, z akého dôvodu to ľudia urobia, ale stále nechápem, prečo im ten dôvod stačí a nehľadajú iné možnosti.
poznám dôvody toho konania, ale stále to konanie jednoducho nechápem.
to slovo nie je v danom kontexte použité správne z lexikálneho hľadiska, ale slangovo je v tomto kontexte používané bežne
(to len na okraj, viem, prečo som použila slovo, aké som použila. a hlavne keď berieš vetu ako celok, nemáš sa zastaviť pri jednom nechápem a skončiť pri nechápaní vety ako celku)
Proste mňa nezaujímajú lexikálne a slangové hľadiská, syntaxy atď.. Ja ako normálny obyčajný človek, som to pochopila, ako som to pochopila (vysvetlenie v @24 ) , Ty si mi to tiež vysvetlila ako si to myslela, čo ďalej potrebuješ riešiť?
Okrem toho: "nechápem" môže byť myslené ... Može a nemusí, ja som to pochopila inak ako Ty, vysvetlila si mi svoj uhol pohľadu a teraz z toho budeme robiť akúsi tragédiu