Objavovanie tojomstiev tela druhého pohlavia sa prejavuje práve v pubertálnom veku. "Deti" čo sa pomaly ale isto stávajú "dospelými" sú veľmi zvedaví a chcú samozrejme vedieť čo najviac. Možno sa často krát i boja, ale zväčša je túžba väčšia ako strach.
@michal553 - myslím že som to nanapísala štýlom ako hlúpy pubertiak, myslím ze z mojho napísanie vám nikomu nič nemoze byt jasné.. a chcela som však len jednoduché odpovede.. ludí by zabilo, keby nesrandovali..ja viem ja viem ja viem.. a tebe to príde trápne, ale ty si to prežil.. možno i mne to raz príde trápne.. a teším sa na to, teda..
Spoznávanie tela toho druhého? jasne, že áno! pomaly, postupne, hanblivo, jemne, citlivo, len tak je to krásne a vzrušujúce. a vek? ja si myslím, že aspoň tých 15-16 rokov. lebo ono to často pri tom "spoznávaní" aj pomaly a postupne ide dosť rýchlo.
zíleží na tom, že na čo vhodný vek... ale po sexuálnej stránke rozhodne 15+ , ostatné veci ako bozky a podobne kľudne aj pred
Prečo a načo?
pretože to proste chcú aj baby aj chalani, načo ? pre dobrý pocit všetko robíme pre dobrý pocit..
Kedy a kde?
ako už dakto spomenul, najlepšie v súkromí ... a kedy ? to akože sa myslí čas ? tak potom zrejme večer, ale nie noc..
Za akých okolností?
no, zase neviem čo sa presne tým myslí, ale určite nie dakde v bare alebo na diskotéke...
S citom, alebo i bez?
rozhodne s citom, bez citu je to ako keby sme boli zvieratá...
S kým?
no s niekým koho má človek rád, nie ?
Vaše skúsenosti?
zatiaľ bohužiaľ takmer žiadne nejako sa k tomu nemôžem dostať : disappointed:
no, dúfam že som to správne pochopil inak chválim, dobrá téma, super otázky... len sa mi nepáči na tom že tu na birdzi sa väčšinou rozvinie najväčšia diskusia na tému kde je jedna "priblblá" otázka... alebo urážky a podobne a normálne témy ako táto zapadajú prachom /zatiaľ/
čo chápať pod "spoznávaním". osobne som za, ale len v určitých medziach. iné je spoznávanie dvoch keď majú 13 a iné keď 18.. robiť môžu to isté, ale značí to niečo diamterálne odlišné
Vaše postrehy?
v 13 som ešte neriešil niečo ako baby.. mal som iné problémy a záujmy, ktoré mi vypĺňali voľný čas.. asi tak do 17 ..
Vhodný vek?
je to relatívne.. čím neskôr sa dajú dvaja dokopy tým kratší čas potrebujú na spoznanie toho druhého čo je to zač.. to značí že ak v 15 začnú dvaja chodiť tak sa po 4 rokoch budú poznať približne tak ako keď v 20 a po 2(3) rokoch..
nie je to overené, ale vyplýva to logicky z toho, že v puberte sa ľudia menia najviac. a potom sa to už ustaľuje a v cca 20/21 je charakter a hodnoty človeka zväčša ustálené
Prečo a načo?
ide o to ČO
Kedy a kde?
vždy a všade.. dôležitá podstata spoznávanie nespočíva vo fyzických dotykoch a poznaní tela druhého.. ba práve naopak.. toto strašne skresľuje úsudok pri snahe spoznať druhého človeka aký naozaj je.. posúva tú hranicu niekam inam a ke´d pominie prvotné pobláznenie zrazu páry padajú na hubu a do rozpadu
Za akých okolností?
sa spoznať, stretnúť, hľaadť? nechať to plávať..
S citom, alebo i bez?
čo je to bez citu? študium mediciny ci ako?
S kým?
poslem rodne cislo a adresu (nie svoje nebojte sa)
@emulienkaa@9 13-ročná megahviezda Birdzu mi tu nemusí vôbec ďakovať! každému rád odpoviem, či poradím. Je radosť, keď sa nejaká debata rozvinie správnym smerom a dospeje aj k nejakému jasnému, logickému záveru.
1. do istej miery trápne (pochopiteľne, sú aj pozitívne aspekty, ale nikto mi nevyhovorí, že to trápne nie je)
2. zväčša motivované inak než citovo
Naviera mi žila, keď od štrnástky (narážam na konkrétny príklad mimo Birdzu, miestne štrnástky nevyskakujte) počujem slovné spojenia ,,stáť o niekoho", ,,napĺňajúci vzťah", ,,nebyť pre niekoho dosť dobrý" atď. Prepáč, nazdávam sa, že vo veku 12 až -- (neviem určiť hornú hranicu, ale 15 to práve nebude) môže dôjsť jedine tak k naplneniu ženského pohlavného orgánu mužským.
Plus som pri tej odpovedi mala na mysli konkrétne seba, nie som dvakrát citovo založená.
@narazuvzdorna - najdokonalejšia odpoved, aspon pre mna.... len ma zaujima preco si ten cit tak jednoznacne odmietla..?
@depropex ja mám tvoje písanie tak rada.. do kelu, ty ešte aj do fora vies tak napísať ze ma to dostane
@ikuto - dakujem ti krásne.. potešil si velmi.. táto tema je jednoznacne normálna, no nie pre kazdeho.. asi :/ a to ma niekedz mrzí
@johnysheek - čakala som diametralne odlišne odpovede.. nie su sice ani take s akými bz som sa ja zhodovala možno... ale kazdopadne som tebou prekvapena.. a milo.. .. a dík braček
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
.. a možno to nechcem vediat ja
---
názor na spoznávanie? - Nevyhnutné, potrebné, v rámci možností príjemné.
postrehy? - Nie je to práve postreh, ale ja som poškuľovala už po doktorovi v pôrodnici.
vek? - Na koho kedy príde. Samozrejme istý stupeň fyzického vývinu je nutný.
Prečo a načo? - Holt, príroda.
Kedy a kde? - Keď je čas, v súkromí.
okolnosti? - Príhodných Podľa možnosti za triezva.
cit? - Bez.
S kým? - Predsa len radšej s človekom, ktorý je máličko cudzí (vrátane potenciálneho partnera).
skúsenosti? - Pokiaľ skúsenosť musí zahŕňať druhú osobu..Riedke a vtipné.
-vhodný vek je vtedy keď to chceš
-spoznávanie je pekná predohra, pomáha umocnovať vášeň
-pretože je medzi dvomi niečo ako vzťah a túžba
-s dobrou partnerkou aj v prírode
-za okolnosti vášne
-s citom ? myslíš s lásky či len tak ? jednoznačne to prvé. ale mužovi na ukojenie chutí stačí aj bezcitný sex.
-s kým ? no so ženou, nie ?
-moje skúsenosti niesú moc bohaté, niesom kasanova. Ale myslím že ženu viem uspokojiť a priviesť až do delíria.
Tam kde láska končí, tam kde dvaja ležia spolu.
Tam sa neovládnu a v opojení vášne začnú byť šialený, jeden po druhom.
Vyzliekajú, obnažujú, pomilujú sa. Rýchlo a roztrasene.
Tam už nieje ja. Tam už nieje ty. Už sme len my.
Ako jedno telo
Nemyslím si, že..
- vhodný vek je vtedy, keď to chcem..
Je to pekné, ak je to také milé a nevinné
Vaše postrehy?
---
Vhodný vek?
zíleží na tom, že na čo vhodný vek... ale po sexuálnej stránke rozhodne 15+ , ostatné veci ako bozky a podobne kľudne aj pred
Prečo a načo?
pretože to proste chcú aj baby aj chalani, načo ? pre dobrý pocit všetko robíme pre dobrý pocit..
Kedy a kde?
ako už dakto spomenul, najlepšie v súkromí ... a kedy ? to akože sa myslí čas ? tak potom zrejme večer, ale nie noc..
Za akých okolností?
no, zase neviem čo sa presne tým myslí, ale určite nie dakde v bare alebo na diskotéke...
S citom, alebo i bez?
rozhodne s citom, bez citu je to ako keby sme boli zvieratá...
S kým?
no s niekým koho má človek rád, nie ?
Vaše skúsenosti?
zatiaľ bohužiaľ takmer žiadne nejako sa k tomu nemôžem dostať : disappointed:
no, dúfam že som to správne pochopil inak chválim, dobrá téma, super otázky... len sa mi nepáči na tom že tu na birdzi sa väčšinou rozvinie najväčšia diskusia na tému kde je jedna "priblblá" otázka... alebo urážky a podobne a normálne témy ako táto zapadajú prachom /zatiaľ/
ved osm to pisal pomaly do kazdeho fora..
mam ti to napisat do ts?
čo chápať pod "spoznávaním". osobne som za, ale len v určitých medziach. iné je spoznávanie dvoch keď majú 13 a iné keď 18.. robiť môžu to isté, ale značí to niečo diamterálne odlišné
Vaše postrehy?
v 13 som ešte neriešil niečo ako baby.. mal som iné problémy a záujmy, ktoré mi vypĺňali voľný čas.. asi tak do 17 ..
Vhodný vek?
je to relatívne.. čím neskôr sa dajú dvaja dokopy tým kratší čas potrebujú na spoznanie toho druhého čo je to zač.. to značí že ak v 15 začnú dvaja chodiť tak sa po 4 rokoch budú poznať približne tak ako keď v 20 a po 2(3) rokoch..
nie je to overené, ale vyplýva to logicky z toho, že v puberte sa ľudia menia najviac. a potom sa to už ustaľuje a v cca 20/21 je charakter a hodnoty človeka zväčša ustálené
Prečo a načo?
ide o to ČO
Kedy a kde?
vždy a všade.. dôležitá podstata spoznávanie nespočíva vo fyzických dotykoch a poznaní tela druhého.. ba práve naopak.. toto strašne skresľuje úsudok pri snahe spoznať druhého človeka aký naozaj je.. posúva tú hranicu niekam inam a ke´d pominie prvotné pobláznenie zrazu páry padajú na hubu a do rozpadu
Za akých okolností?
sa spoznať, stretnúť, hľaadť? nechať to plávať..
S citom, alebo i bez?
čo je to bez citu? študium mediciny ci ako?
S kým?
poslem rodne cislo a adresu (nie svoje nebojte sa)
Inak opäť tu súhlasím s @johnysheek
Čo keď je podstatou vzťahu objavovania toho druhého čo najdlhšie?
Predsa len úplne prvé oťukávania sú:
1. do istej miery trápne (pochopiteľne, sú aj pozitívne aspekty, ale nikto mi nevyhovorí, že to trápne nie je)
2. zväčša motivované inak než citovo
Naviera mi žila, keď od štrnástky (narážam na konkrétny príklad mimo Birdzu, miestne štrnástky nevyskakujte) počujem slovné spojenia ,,stáť o niekoho", ,,napĺňajúci vzťah", ,,nebyť pre niekoho dosť dobrý" atď. Prepáč, nazdávam sa, že vo veku 12 až -- (neviem určiť hornú hranicu, ale 15 to práve nebude) môže dôjsť jedine tak k naplneniu ženského pohlavného orgánu mužským.
Plus som pri tej odpovedi mala na mysli konkrétne seba, nie som dvakrát citovo založená.
@depropex ja mám tvoje písanie tak rada.. do kelu, ty ešte aj do fora vies tak napísať ze ma to dostane
@ikuto - dakujem ti krásne.. potešil si velmi.. táto tema je jednoznacne normálna, no nie pre kazdeho.. asi :/ a to ma niekedz mrzí
@johnysheek - čakala som diametralne odlišne odpovede.. nie su sice ani take s akými bz som sa ja zhodovala možno... ale kazdopadne som tebou prekvapena.. a milo.. .. a dík braček
viem byť tým po čom túžiš.
Ale radšej som tým čo nenávidíš.
Skús si pýtať, nech môžem namiesto dania vziať.
A uvidíš že nech robím čokoľvek, viem že je to to čo chceš