caute mohli by ste mi napisat ktore kapely povazujete za punk-rockove a ktore za pop-punkove ,chcem vediet nazory inych ludi aby som si potom mohol utvorit obraz o rozdiele medzi pop-punkom a punk-rockom,dakujem
Iron Maiden , Manowar , Deep Purple , Judas Priest NAJLEPSIE METALOVE KAPLEY spolu s Black Sabbath, AC/DC a zaradi sa k nim aj Skid Row... chlapec TOTO POCUVAJ
jednoducho Punk-Rock je istý jedinečný druh hudby, a tie ostatné ktoré boli spomínané s tým majú dosť málo spoločného čiže za POP sa väčšinou označujú skupiny ktoré sú populárne popové, naprv green day na začiatku hrali punk rock ale teraz hrajú nejaký silno komerčný druh, skús niečo také ako The Ramones, The Sex Pistols, The Misfits, The Distillers, a hneď pochopíš ten veľký rozdiel medzi skupinami ktoré sa za len punk označujú a ktoré nimi naozaj sú
Hcscream: neopunk existoval, v minulosti sa nim oznacovali nove punkove kapely, tie sa tak dnes uz logicky neoznacauju, pretoze medzitym tieto kapely zostarli, niektore zanikli a preto sa nemozu volat "novy punk". a tak oznacenie neopunk zacali ludia pouzivat v suvislosti s kapelami ako green day a pod.. mne osobne sa na to hodi skor oznacenie pop-punk, hoci ani to nie je uplne presne. avsak, zaraza ma, ze sa k tomu vyjadrujes prave ty, ktory si si zalozil nick "Hcscream" a zaroven temu, v ktorej sa ludi pytas na "screamo, hc a metal-core kapely". takze predpokladam, ze vies velke hovno napriklad o hardcore a predpokladas, ze je to nejaky novy emo styl a ani len netusis o kapelach typu Agnostic Front a pod, ktori hardcore naozaj hraju. a okrem toho, vyhlasujes, ze kapely ako GD a pod. nie su neopunk, ale punkrock.. asi nie su neopunk, ale naozaj nechapem toto zvlastne delenie hudby na punk a punk-rock, ktore je v poseldnom obdobi oblubene najma u mladeze "dneska som punkacka, zajtra som hiphoperka". ak mame na mysli hudobny zaner, tak rozdiel medzi vyrazom punk a punk-rock neexistuje.
ale niekto to proste nevie pochopit a vecne sa bude pytat na rozdiel medzi punkom a punkrockom a ja mu to budem musiet ako debil vysvetlovat a pritom to je jedna z najmenej podstatnych veci ake poznam.
Ty sa chlapce najprv nauc po slovensky..Green Day vzdy punk rock hrali a hrat budu. Oh mozno jediny rozdiel medzi nimi a tymi "skutocnymi punkovymi kapelami" je v tom ze pri Green Day nejde o hudbu typu "ako najrychlejsie vies hrat" ale o kvalitu ktora ma pointu. Pici uz mam dost takychto chujov
pointa o tom ze nabalme si prachy od fanusikov na drahe auta domy...a potom ze punks not dead...som zvedavy kolko sa este budes nazyvat punk? tak do maturity a potom ta to prejde! ...keby sa ta spytam ci poznas 999? urcite nemas ani sajn...je to pomaly melodicky punk! a k tej slovencine...sorac som disgrafik...ps: nesnivaj o hviezdach na mtv ale skoc si raz za cas aj na koncert...tam su prave hviezdy...bezny ludia ako ty a ja...nie prachaci vo vilach co rizuju na pubertalnej mladeze!
...prva vec, nenazyvam sa punkackou. Milujem Green Day a tym to konci. Druha vec, na koncerty chodim, je to fajn vec na odreagovanie ale nie na kazdodenne pocuvanie prijeblych textov o anarchii ktora aj tak nikam nevedie. Tretia vec, si disgrafik, cool, ja mam zase poruchu osobnosti a co? Stvrta vec, MTV nemam. A po piate, vies o GD totalne hovno tak sa do nich nenavazaj.
Whatsername: green day je pop punk minimalne od doby ked vydali dookie. Vlastne Green Day a este aj Offspring boli jedny z prvych (ak nie prve) kapely ktore zacali oznacovat ako pop punk.
Ale inak mam pocit ze punk rock je oznacenie roznych hudobnych zanrov od punku az po spominany pop punk.
Whatsername: takze takto...po prve nejsom anarchista ani RASH ani antfak ani podobne somariny...chaos punk nepocuvam ani 82! cisto 77 rydzi melodicky punk rock potom Oi! punk (pochybujem ze vies co to je) a Ska. sama si sa nenazvala punkackou ale nazvavla si GD punkom...tak isto ako sa EMO nazyva punk a Nazi Skinheadmi!
Tommyhot: pop punk je taka ista picovina ako neopunk. To akoby som kazdu novu rockovu kapelu od cias Deep Purple oznacovala neorock. A tiez som nepochopila co je na GD popove.
Vidlacisko: ked pocuvas melodicky punk rock tak nechapem co ti na GD vadi..ja tiez pocuvam napr Iggyho Popa a co? A nerob zo mna debila..hej GD som nazvala punk rockom a vzdy to punk rock bude aj keby si sa postavil na hlavu, takze fuck you. A neviem co tu miesas emo
Whatsername: tak nazvyme aj tokio hotel a hocijaku blbost nazvyme punk punk rock lebo si to citala v brave alebo ti to dakdo povedal...takto punk je us davno mrtvy...vdaka ludom ako ty!
To musel byt zazitok..dokonca som pocula ze Billie rozdava fanusikom na koncertoch gitary a ze ziadnu svoju este nerozbil..a maju aj skodu 120? Milujem skodovky
Nie, chce aby Bush skoncil so svojou jebnutou politikou a chce prinutit ludi aby sa nebali byt tym cim su, byt mensinou, aby povedali svoj nazor a nebali sa povedat autoritam fuck you..okrem toho si pise to co chce, co potrebuje dostat von, ked sa nudi a cele dni masturbuje tak o tom napise song, ked mava zachvaty paniky tak o tom napise song..to je pre mna Green Day..cize koncim s touto nezmyselnou konverzaciou, dakujem za debatu
no necital som to vobec cele lebo sa mi nechce ale cital som o tomto jeden velmi dlhy clanok aby som si aj ja utvoril lepsiu predstavu co to vlastne kurva je...a existuje len punk-rock...ostatne odvedeniny toho ako pop-punk, neopunk su len zauzivane naazvy....vsetko to totiz patri do tzv. melodického punk rocku toť vše...a ozaj...vsetky tie kapely co tu boli napisane ako gd, blink, gch, sum41, simple plan, AAF a podobne....to tam vsetko patri
ja milujem punk-rock!! a skupiny ktore by som vymenoval uz su tu napisane klasika - blink-182, green day a zo slovenskych mam rad plus minus a trochu aj konflikt
melodicky punk su kapely ako 999 vibrators clash adicts atd... styl sa vola inak punk77..punkove kapely pokracujuce v tradici su napr Zona A; the Fialky; Lord Alex; Brckfield..atd a nie neopunkove kapely...punk bol a je undergroundova zalezitost... punk neni mrkev! aby ho zral kazdy kralyk
Pre mna za mna sa mozes aj postavit na hlavu alebo si vygrcat creva, GD je punk rock a do pice nedavajte ho do suvislosti s Blinkom a podobnymi vecami. Dakujem ze si ma poucil o wikipedii a undergrounde. Tato informacia mi zmenila zivot.
sorry ale ked ho uznavas za blbost (nic v zlom us sa nechcem stebou hadat) a este moja tvrdohlava povaha to neni dobra kombinacia...ozaj pocuvas daco ine okrem green day?
Nevravim ze to je blbost. Ja v podstate proti tvojej hudbe nemam nic, ale neznasam ludi co mi picuju na GD. Okrem GD pocuvam hm...Iggy Pop, Offspring, NOFX, Babyshambles, Deftones, A Perfect Circle, IAMX, Red Hot.., Opeth, Placebo..je to pestre
Skins, punx, boots & braces! Mods & rude boys oi! oi! oi! - naše víra, náš smysl života! Přesvědčení v nás pořád zůstává! Žijí naše tradice, žije naše čest, skins & punx united, to spojení je best!
Whatsername: greenday je radeny do poppunku odkedy si pamatam (cca rok 1994).
To len oni sami + offspring a ine americke kapely sa nespravne oznacuju za punk resp california punk. Este asi 3 webstranky dozadu (cca rok 2000) tam mali (offspring) napisane california PUNK band. A mozes sa hadat kolko chces na ich stranke som bol dennodenne odkedy mam net (uz asi 9 rokov).
Tommyhot: tak potom si kokot. Pokial viem ja, ich prvy album NEBOL Dookie a nehraju od 94teho. A to ze chodis dennodenne na tu stranku teraz ma ako znamenat co? Je to smutne, ked sam nevies co pocuvas a musis si to hladat na nete. Fuck off.
A btw, je to GREEN DAY, nie greenday. Two fucking words.
Whatsername: najdi mi kde som pisal ze ich prvy album bol dookie. Takisto mi najdi kde som pisal ze vznikli v roku 1994. greenday (ano mozes sa aj pojebat budem to pisat spolu) som pocuval ked si ty este ani poriadne chodit nevedela tak ma nepoucuj.
Flaska co tak sa naucit poriadne citat? nikto nepise ze greenday a blink je punk.
jasne o dva roky starsi kokotko mi povie ze pocuval GD ked som este nevedela chodit... Pre mna za mna sa pojeb ty. Nezaujima ma nazor emaka ktory sa vyjadruje ze pocuva "neopunk". Get a life. Pokial nevies co pocuvas tak neviem co si cele tie roky robil, asi balil baby na elektricku gitaru a teple reci o DeLongovi. Tolko k tebe, bye bye
whatsername: od 17 rocneho decka som ine "argumenty" ani necakal.. btw ked si sama kapela na stranku napise ze je california punk band, tak potom kto je kokot?
emo nie som a ked dostanes obciansky a mamicka ti dovoli mozme sadnut na pivo a o tomto pokecat.. ovsem ak ti ho predaju..
btw ked ta nezaujima moj nazor na co si deres klavesnicu? ze by nejaka vrodena vada?
Tak potom kokot si ty, ked jebes na kapely ktore pocuvas...17 si mal prednedavnom takze sa uvedom. Derem si klavesnicu, pretoze takymto ludom sa ma pomahat a usmernit ich a nie ich odsudzovat, takze okay, pokoj. A to s obcianskym a mamickou..wtf?
Get a haircut.
Tvoj prispevok bol dobry akurat na to aby si ludom dal vediet ze mas rad pivo. Wow.
zaujimave toto tu Nevidim zmysel hadat sa na takychto veciach.
Punk svojho casu bol fenomen, ktory sa v dnesnych casoch pokusaju napodobnit mnohe kapely, vid Green Day, Blink182 a podobne. Tak ja vidim poppunk(aj ked zastavam nazor, ze neico ako poppunk ani neexistuje, ja viem, ze to je akoby som si srala do huby, ale neserem . Jedine co pre mna existuje je punk ako zivotny styl a punkrock ako hudba. Vsetky tie odvetvia... je ich uz strasne vela. A ked nieco nemam rada je, ked sa tie komercne sracky oznacuju ako "punkova kapela". To len tak pomimo. Ron848 - jeb na to, naco sa zaoberat rozdielom medzi takym punkom a takym punkom, pokym punk nie je mrtvy, vsetko je ok
nie je... kebyze je mrtvy, tak by asi tazko mohol patrit do mojho zivota. aspon ja to tak vnimam, to je u kazdeho asi ine, kazdy to vnima inak. ja si uvedomujem ze ta era je nenavratne prec, a co teraz? zabijem sa?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
Inak suhlasim s matezom,to je best music. A este 30 secod to Mars Punk rock. Pop punk? to pocujem prvy krat. hehe
A pop punk-tooo nema daleko od toh
» www.ipunk.cz/clanek.php?id=1...
ale niekto to proste nevie pochopit a vecne sa bude pytat na rozdiel medzi punkom a punkrockom a ja mu to budem musiet ako debil vysvetlovat a pritom to je jedna z najmenej podstatnych veci ake poznam.
moj nazor
Ale inak mam pocit ze punk rock je oznacenie roznych hudobnych zanrov od punku az po spominany pop punk.
Vidlacisko: ked pocuvas melodicky punk rock tak nechapem co ti na GD vadi..ja tiez pocuvam napr Iggyho Popa a co? A nerob zo mna debila..hej GD som nazvala punk rockom a vzdy to punk rock bude aj keby si sa postavil na hlavu, takze fuck you. A neviem co tu miesas emo
ps: Tak dotkni sa svojho srdca
a cíť, čo cítiť máš
keď to tam nikde nie je,
tak na niečo sa hráš.
Tak dotkni sa svojho srdca
a nebuď lacný gýč
tým, že sa tváriš "správne"
nás nepresvedčíš.
.
matez: co tu vnucujes svoje metalove uchylky??
iron preboha....noo pokial viem hras v "punkovej"kapele
SKINHEAD K NAM PATRIII............
To len oni sami + offspring a ine americke kapely sa nespravne oznacuju za punk resp california punk. Este asi 3 webstranky dozadu (cca rok 2000) tam mali (offspring) napisane california PUNK band. A mozes sa hadat kolko chces na ich stranke som bol dennodenne odkedy mam net (uz asi 9 rokov).
A btw, je to GREEN DAY, nie greenday. Two fucking words.
Vidlacisko: DK su fajn, Ramones lepsi
Flaska co tak sa naucit poriadne citat? nikto nepise ze greenday a blink je punk.
A Flaska mas nejaky problem s klavesnicou?
emo nie som a ked dostanes obciansky a mamicka ti dovoli mozme sadnut na pivo a o tomto pokecat.. ovsem ak ti ho predaju..
btw ked ta nezaujima moj nazor na co si deres klavesnicu? ze by nejaka vrodena vada?
punk rock...tu je husteee
Get a haircut.
Tvoj prispevok bol dobry akurat na to aby si ludom dal vediet ze mas rad pivo. Wow.
btw tym ze mi stale odpisujes si potrvdila len to co som pisal v predchadzajucom commente..
Punk svojho casu bol fenomen, ktory sa v dnesnych casoch pokusaju napodobnit mnohe kapely, vid Green Day, Blink182 a podobne. Tak ja vidim poppunk(aj ked zastavam nazor, ze neico ako poppunk ani neexistuje, ja viem, ze to je akoby som si srala do huby, ale neserem . Jedine co pre mna existuje je punk ako zivotny styl a punkrock ako hudba. Vsetky tie odvetvia... je ich uz strasne vela. A ked nieco nemam rada je, ked sa tie komercne sracky oznacuju ako "punkova kapela". To len tak pomimo. Ron848 - jeb na to, naco sa zaoberat rozdielom medzi takym punkom a takym punkom, pokym punk nie je mrtvy, vsetko je ok
hovori vam nieco Sex Pistols, Ramones, Rancid, Exploited, Misfits, Clash? to je punk. Green day, to mi sedi skor do rock-u.
Pop+Punk...lol, urcite nie