Je to blbost , nastarsia pyramidy boli postavene cca 2700 rokov pred kristom v egypte.ten kopec co je na fotke urcite pyramidou nie je je to strasna blbost
@opinko je to zaujimavy clanok , bohuzial ja sa vo fyzike a tym padom aj vo vsetkch typoch rezonancie velmi nevyznam ale tie teorie maju nieco do seba.Aj ked podla mna nebolo mozne vytvorit vodik resp. ho vytvarat tak aby neznicil pyramidu.
Vyrabaju sa z takych plechovych minci s priemerom do 5cm, na jeden uder + opracovanie spodnych hran a vyroba uchytenia. Dakedy to robili ucni v skole v ramci rucneho obrabania kovov. Ale inak to nema vyznam, pretoze nasi azijsky bratia zaplavuju nas trh zeleziarstvom na "gumo-eko-kozenke"
Historiu . . . to nie, ale prve som si kupil, neskor som dostal tip na vyrobu (kde sucastou bolo vselico, taky pribeh kuska plechu) . . . a neskor ma to nadchlo, tak som si ich vyrabal a bol to pekny pocit z vlastnorucnej vyroby. Co som vyrobil . . . som nosil, predal daroval . . . a potom ma to uz nebavilo.
@opinko podla mna cely ten clanok je blbost..ako nezaoberam sa az tak moc egyptom ako greckom a rimom, ale aj tak mi tam nesedi vela veci.Napriklad preco rozobera len tu jednu pyramidu.Alebo ostatne su hroby faraonov len chufuova je nejaky zdroj energie.Trosku ma udivuje aj ten ich laket, ktory tak presne vedia kolko mera, ked iba v grecku laket predstavoval viacero dlzok a nie jednu presnu mieru.Udaje pyramidy spomenute v clanku su sice ako tak spravne.Ale podobne "zahady" sa daju vyvodit z nameranych udajov aj v inych stavbach na zemi, staci stipka fantazie a uz to ide samo.
Neviem,ale pre mna to je urcite ovela priatelnejsia teoria ako mysliet si ze to je iba nejaka hrobka.
A ti co postavili pyramidy museli mat velke znalosti...
Taku pyramidu by nepostavili mozno ani v dnesnej dobe...ze tie jednotlive kamene su take presne ze sa neda medzi ne strcit ani list papiera...strany su skoro presne orientovane podla svetovych stran,iba par stupnova vychylka,ktora moze byt zapricinena posuvom kontinentov...
Tak preco v nich nasli sarkofagy.Ci to len tak tam boli aby zmiatli egyptologov?Ale to mas pravdu,ze museli mat egyptania velke znalosti a hlavne v stavebnictve.A rovno ti mozem povedat,ze aj mali.Dokazuje to napr.chram Ramessa II v Abu Simbel, alebo samotne hrobky faraonov Novej rise (ked uz pyramidy nestavali). A k tomu,ze by pyramidu ani teraz nepostavili.Jedna americka firma ma v logu,ze postavia hocico aj pyramidu.Ale neviem ti povedat presne ako sa ta firma vola.Mozem ti vsak povedat, ze su na svete postavene aj gigantickejsie stavby ako su pyramidy.
A teraz k pyramide.Cela pyramida je postavena z nahrubo otesanych kamenov s pekne velkymi skarami. Iba pohrebna komora a velka galeria ma ulozene kamene tak dokonale,ze sa medzi ne neda strcit papier ako hovoris.Tie svetove strany. Egyptania verili,ze ich duch po smrti ide k polarke cize na sever.Preto vychod pyramidy orientovali na sever podla polarky.Cize nieje na tom nic take tazke.Iba nejaky rok sledovat pohyb polarky a urcit stred pri pohybe po oblohe. Ale pyramidy su ohromujece stavby aj ked ja v tom vidim vykoristovanie ludi, ktory to stavali.
Tak preco v nich nasli sarkofagy.Ci to len tak tam boli aby zmiatli egyptologov?Ale to mas pravdu,ze museli mat egyptania velke znalosti a hlavne v stavebnictve.A rovno ti mozem povedat,ze aj mali.Dokazuje to napr.chram Ramessa II v Abu Simbel, alebo samotne hrobky faraonov Novej rise (ked uz pyramidy nestavali). A k tomu,ze by pyramidu ani teraz nepostavili.Jedna americka firma ma v logu,ze postavia hocico aj pyramidu.Ale neviem ti povedat presne ako sa ta firma vola.Mozem ti vsak povedat, ze su na svete postavene aj gigantickejsie stavby ako su pyramidy.
A teraz k pyramide.Cela pyramida je postavena z nahrubo otesanych kamenov s pekne velkymi skarami. Iba pohrebna komora a velka galeria ma ulozene kamene tak dokonale,ze sa medzi ne neda strcit papier ako hovoris.Tie svetove strany. Egyptania verili,ze ich duch po smrti ide k polarke cize na sever.Preto vychod pyramidy orientovali na sever podla polarky.Cize nieje na tom nic take tazke.Iba nejaky rok sledovat pohyb polarky a urcit stred pri pohybe po oblohe. Ale pyramidy su ohromujece stavby aj ked ja v tom vidim vykoristovanie ludi, ktory to stavali.
cize tvrdis,ze oni ich nepostavili a kto potom...a s tou sfingou ty tomu aj veris ze je otocena k niecomu co sa objavy raz za 12000 rokov...a kto to vlastne zistil...ked to nieco sa ukazuje len raz za 12000 rokov...
cize sa dostavame ku atlantide ..vies aspon odkial je prva sprava o atlantide?
dobre tak dajme tomu ze to vedci vedia vypocitat...a podla teba je aka stara sfinga...a majovia vedeli vypocitat ale podla toho ze to zatmenie zopar krat prezili..a tak vedeli vypocitat, kedy bude dalsie..a to vypocitat dokazali aj babyloncania aj greci aj rimania a urcite aj vela inych narodov..greci si dokonca postavili nieco take ako hodiny ktore im ukazovali kedy presne bude zatmenie slnka zatmenie mesiaca..a aj ukazovali pohyb viacerych planet na oblohe..teraz na nieco take treba pocitac a skvely program...cize to bol prepracovany stroj a tiez si zato budes mysliet ze je z atlantidy?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
» www.zahady-sveta.estranky.sk/clanky/pyramida...
Len dakedy tie plechove . . . aj som ich vyrabal.
--
. . . som zabudol.
Neviem,ale pre mna to je urcite ovela priatelnejsia teoria ako mysliet si ze to je iba nejaka hrobka.
A ti co postavili pyramidy museli mat velke znalosti...
Taku pyramidu by nepostavili mozno ani v dnesnej dobe...ze tie jednotlive kamene su take presne ze sa neda medzi ne strcit ani list papiera...strany su skoro presne orientovane podla svetovych stran,iba par stupnova vychylka,ktora moze byt zapricinena posuvom kontinentov...
Sfinga je otocena smerom kde sa objavi na oblohe nieco (uz si nepametam co) raz za 12000 rokov.
cize tvrdis,ze oni ich nepostavili a kto potom...a s tou sfingou ty tomu aj veris ze je otocena k niecomu co sa objavy raz za 12000 rokov...a kto to vlastne zistil...ked to nieco sa ukazuje len raz za 12000 rokov...
Hej,vedci to vedia vypocitat.
Aj majovia vedeli vypocitat kedy bude zatmenie Slnka.
cize sa dostavame ku atlantide ..vies aspon odkial je prva sprava o atlantide?
dobre tak dajme tomu ze to vedci vedia vypocitat...a podla teba je aka stara sfinga...a majovia vedeli vypocitat ale podla toho ze to zatmenie zopar krat prezili..a tak vedeli vypocitat, kedy bude dalsie..a to vypocitat dokazali aj babyloncania aj greci aj rimania a urcite aj vela inych narodov..greci si dokonca postavili nieco take ako hodiny ktore im ukazovali kedy presne bude zatmenie slnka zatmenie mesiaca..a aj ukazovali pohyb viacerych planet na oblohe..teraz na nieco take treba pocitac a skvely program...cize to bol prepracovany stroj a tiez si zato budes mysliet ze je z atlantidy?
este sa ta opytam jednu vec kedy podla teba bolo to obdobie atlantidy ked ju spajas s pyramidou krala chufua a so sfingou
Co????? co jak utieram???
Neviem,asi viac ako pred 6000 rokmi.