btw co studujes? celkom by ma zaujimalo, aky zakerny satan zacne pythonom zatazovat ludi, ktori ani len nevedia, ako zapisat modulo. ten jazyk je uplna zloba, zvlast pre ludi bez elementarnych zakladov.
@zimme no ja ti neviem. ani s c++ nemam take problemy ako s pythonom. vlastne by som povedal, ze c++ je v porovnani s nim jednoduche. ten jazyk ma totalne odveci syntax. uz len obycajny for cyklus, ktory sa pise rovnako hadam vo vsetkom, len v pythone je plny bodiek, bodkociarok, dvojbodiek, takych zatvoriek, hentakych zatvoriek, klinoveho pisma a cinskych znakov. kolekcie su dalsia vesela zalezitost. uplne nemozem z tych 350tich kolekcii, ktore sa v pythone daju pouzit, pricom v jednej mozem menit dlzku a nie obsah, v druhej zase obsah a nie dlzku, v tretej len prve tri elementy v stvrtej len cisla delitelne odmocninou z pi... v normalnom jazyku si vystacim s jednou-dvoma kolekciami a schopnostou pouzivat konstanty. nemusim so sebou nosit encyklopediu kolekcii. ja chapem, ze je to do velkej miery subjektivne a ze python sa da velmi dobre aplikovat na nejake konkretne problemy, ale okrem mna poznam mnoho ludi, ktori ho doslova nenavidia a za seba som si uplne isty, ze ak by som sa s programovanim zoznamil prostrednictvom pythonu, tak by som od toho dal instantne ruky prec a siel radsej studovat teologiu alebo socialnu pracu.
Tu musim suhlasit s Notme. Charakter mojho studia ma zatial priviedol k C,C#, Jave, Asembleru a Pythonu a potom roznym vysokolevelovym ci analytickym jazykom ako Matlab,R ci Prolog.
Python je pre mna osobne interpretovany vysokolevelovy cancer. Uz len to, ze nedeklarujem typy premennych absolutne stazuju citanie kodu a to, ze to je strasne zly navyk, o tom nemam chut hovorit. Ano, sam sa obcas uchylujem k slovicku var, ked sa mi akurat nechce premyslat nad tym, ktory typ to ten C# vrati. Dalej si myslim, ze hodit niekoho na OOP bez znalosti klasickeho proceduralneho programovania, je chybou.
Mozno by to nebolo tak jednoduche, no Ccko by ludom, ktori sa tomu chcu venovat, dalo urcite viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Mna by pre zmenu zaujimalo preco sa ucis programovat ked nevies ani googlit?!
Tu musim suhlasit s Notme. Charakter mojho studia ma zatial priviedol k C,C#, Jave, Asembleru a Pythonu a potom roznym vysokolevelovym ci analytickym jazykom ako Matlab,R ci Prolog.
Python je pre mna osobne interpretovany vysokolevelovy cancer. Uz len to, ze nedeklarujem typy premennych absolutne stazuju citanie kodu a to, ze to je strasne zly navyk, o tom nemam chut hovorit. Ano, sam sa obcas uchylujem k slovicku var, ked sa mi akurat nechce premyslat nad tym, ktory typ to ten C# vrati. Dalej si myslim, ze hodit niekoho na OOP bez znalosti klasickeho proceduralneho programovania, je chybou.
Mozno by to nebolo tak jednoduche, no Ccko by ludom, ktori sa tomu chcu venovat, dalo urcite viac.