Aký máte názor na ráčkovanie? Ja račkujem a nepáči sa mi to vôbec,aj keď pár ľuďom to prišlo milé dokonca sexi Tak neviem čo je na tom pravda,mne to na sebe hrozne vadí.Môže račkovanie pokaziť prvý dojem z človeka?
Na väčšine ľudí je to hrooozne milé. A pri niektorých ľuďoch je to aj fakt sexy. Ale to nie je len o račkovaní, ale aj o iných faktoroch.
A či to pokazí prvý dojem? Ja osobne si to niekedy na prvýkrát ani nevšimnem, že človek račkuje. A ak som si niekedy aj všimla na prvýkrát, tak to absolútne neskazilo dojem.
Vôbec mi to nevadí, väčšinou si to ani neuvedomujem...Ale keby som račkovala ja asi by ma to štvalo, no Ale zase, je dosť zlaté keď niekto, kto račkuje povie slovo s "r" úplne pekne
ja som alergická celkovo na rečové vady a hlavne, pokiaľ niekto, kto ráčkuje, schválne vyberá slová, kde je r, lebo si myslí, že to je príťažlivé. moja niekdajšia spolubývajúca v tom bola úplne strašná. namiesto fajčím vravela kurim a podobne.
a najhoršie je ráčkovanie u Čechov, keď nevedia vysloviť ř a zráčkujú to na to rh. to ma ide z toho rozsekať.
u niekoho je to počuť viac u niekoho takmer vôbec, myslím že každý normálny človek si to síce všimne ale nijak extra sa nad tým nepozastaví (okrem deciek zo základky ,ale to je iná liga). Je to podobné ako keby vám vadil alebo by ste sa dokonca smiali na niekoho prízvuku.
páči sa mi to, hlavne u kamaráta, ktorý mi vysvetľoval prečo má problém vyslovovať r a l tak, že chodil ku logopédovi s tým, že nevie r a odišiel s tým, že nevedel ani l
Vadí mi to na jednom našom prednášajúcom, on nevie povedať ani l a ani r, takže keď hovorí nejaké neznáme slovo, ktoré má v sebe r aj l, človek nemá tušenie, čo to má byť.Tak jedine tam mi to vadí, až tak, že nechodím na tie prednášky.
Takže extracelulárna matrix v jeho podaní znie ako extuaceuáuna matuix
p.s. každý mi tvrdí, že je to na mne sexi. to bude asi tým, že neračkujem až tak príliš. niektorí si ani nevšimli, že račkujem občas normálne pekne vyslovím "r" som nejaký račkový mutant
Ja račkujem a kedysi som to strašne zakrývala (keď som s niekým volala, som hovorila slová iba bez r ) Ale teraz som si zvykla a beriem to ako normálnu vec
je to pohodičke chlapec, ktorý sa mi páči, je starší, má hrubý hlas, ale trošičku rčkuje, a to ho robí takým zlatým drsňákom ale moja kamarátka, tak tá tiež rčkuje, a na nej sa smejem, lebo ona je celá dáka pomýlená
mne nevadí račkovanie, veď tí ľudia za to nemôžu. práveže je to zaujímavé, len neviem či by som do rádia alebo do telky takého človeka dala rozprávať...jediná nevýhoda toho.
Nehodí sa to do rádia a TV. ak vidím v novinách hovorcu čo račkuje mám chuť mu nasadiť gagball.
Račkujem, snažil som sa s tým niečo robiť keď som mal čas. Trošku sa to zlepšilo ale nedokážem tomu venovať dlhodobo čas.
Veľa ľudí si to nevšimlo, pretože sa snažím nepoužívať slová s R a keď už nejaké použijem dokážem ho povedať tak aby nebolo počuť že račkujem
- ak by som hovoril nahlas do mikrofónu počuť to určite.
- keď som nachladený alebo mám podráždené hrdlo nedá sa to zakrývať.
Podľa mňa to uberá na serióznosti reči. U detí to rešpektujem, ale keď niekto starší tvrdo račkuje tak je to len o jeho pohodlnosti nenapraviť si "vadu reči".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
A či to pokazí prvý dojem? Ja osobne si to niekedy na prvýkrát ani nevšimnem, že človek račkuje. A ak som si niekedy aj všimla na prvýkrát, tak to absolútne neskazilo dojem.
a myslím že ten kto si na základe račkovania o niekom spraví zlý dojem by sa mal nad sebou zamyslieť...
vadí mi to iba u @keepoff
akoze je mi to jedno viac menej pokial clovek hovori francuzske r vadi mi to len ked namiesto r alebo aj l hovori take u
pri iných ľuďoch si to ani nevšimnem, a ak aj áno, tak mi to vôbec nevadí...
lebo si to zaslúži
ty račkuješ ale originálne!
tak ale! jazykom!
na Stuááž
Milujem to
ale mám spolužiačku, tá ráčkuje a ešte pritom strašne kričí, neskutočne ma to dráždi... to už ju mám chuť zapichnúť.
a najhoršie je ráčkovanie u Čechov, keď nevedia vysloviť ř a zráčkujú to na to rh. to ma ide z toho rozsekať.
rhíkali, že bychom měli prhijít už zítrha.
neviem ako sa to mohlo stať, ale verím mu
Takže extracelulárna matrix v jeho podaní znie ako extuaceuáuna matuix
Mne to vôbec nevadí, páči sa mi to u niektorých
p.s. každý mi tvrdí, že je to na mne sexi. to bude asi tým, že neračkujem až tak príliš. niektorí si ani nevšimli, že račkujem občas normálne pekne vyslovím "r" som nejaký račkový mutant
ale mám takých spolužiakov, ktorí si robia srandu z kamošky, pretože ráčkuje...to mi vadí
veď hovorím! Originálne!
Račkujem, snažil som sa s tým niečo robiť keď som mal čas. Trošku sa to zlepšilo ale nedokážem tomu venovať dlhodobo čas.
Veľa ľudí si to nevšimlo, pretože sa snažím nepoužívať slová s R a keď už nejaké použijem dokážem ho povedať tak aby nebolo počuť že račkujem
- ak by som hovoril nahlas do mikrofónu počuť to určite.
- keď som nachladený alebo mám podráždené hrdlo nedá sa to zakrývať.
Podľa mňa to uberá na serióznosti reči. U detí to rešpektujem, ale keď niekto starší tvrdo račkuje tak je to len o jeho pohodlnosti nenapraviť si "vadu reči".