@danieldevil nie je to nahodou uz len 20%? viem ze kedysi padol vo vlade taky navrh a neviem ci presiel alebo nie... a ano bude to za nase dane a ked neprejde toho referendum tak sa mozu odvolat a zase sa odvolat a zase a zase
celé referendum je len taká mediálna sranda, aby ľudia zas mali čo kontroverzné riešiť a nezaujímali sa o iné veci. a snaha prezidenta tváriť sa strašne cool a byť naklonený v podstate všetkým skupinám občanom.
ale čo nenávisti to stihlo vyprodukovať za tú dobu, čo sa o tom diskutuje, je na zaplakanie, fakt.
@martin093 Nie nie 50%
A myslim si, ze pokial bude velmi nizka ucast (co si myslim ze bude), tak sa sice odvolat mozu, ale znova tie miliony do toho nepojdu. Dufam teda. Cele je to absolutna fraska a cely svet sa nam za to smeje.
Nie, nechcem aby tá kokotina mala 50% účasť tak bojkotujem a aj keby som išla, tak by som bola proti. @karlotiskot Aký billboard? Aliancia za hlúposti má billboard?
@sadistrom Psychológovia a sociológovia sa už vo viacerých štúdiach vyjadrili. Aliancia za hlúposti si určite ani jednu z tých štúdií neprečítala.
Ale aj ja by som chcela, aby sa k tomu vyjadrili odborníci a rozhodli o tom oni...
mozno ano mozno nie.pretoze minimalne otazka ohladne sexualnej vychovy je na zamyslenie. faktom je, ze referendum bude zbytocne lebo vacsina ludi nan najskor nepojde.
@gogobb a preto, že to nikoho nezaujíma, tak sa to všade pretriasa
Ja ešte neviem či sa zúčastním, ale problém s tým nemám. V každom prípade, aj napriek neplatnosti referenda, bude úplne jasne a zreteľne vyjadrený názor spoločnosti na tému homosexuality. Jediný rozdiel bude, že to nebude mať silu zákona, no ako prieskum názorov pre našich zákonodarcov je to myslím dostatočné a mali by sa uberať tým smerom, keďže by tu mala vládnuť vôľa ľudu.
Tie peniaze co do toho dali, mohli nakrmit, dat na teplo, ale ich zuzitkovat. Ale oni maju vlastné záujmy, a takety celonarodny ciel, zoskupy ich ovečky.
Co sa tyka otázky, nechal by som to tak. Fungovalo to doteraz tak ako to bolo, nech to funguje dalej.
@semhamforas keď sa nad tým zamyslíš tak diktatúra je zrejme najlepší režim. Síce to závisí od jednotlivca ktorý je pri moci ale pokiaľ je ten človek dosť inteligentný tak krajina prosperuje a obyvatelia majú všetko čo im treba. Média hovoria niečo iné lebo chcú aby ľudia verili tomu že naša "demokracia" je najlepšia ale človek čo sleduje dianie vo svete vie ako to naozaj je. V Líbyi sa tiež ludia mali dobre, každý mal prácu, mladý ľudia dostali k 18tke byt a dostávali obrovské príspevky od štátu na kúpu auta. Ale potom prišla USA "demokracia" a zničili im celú krajinu. Sorry že som odbočil od témy
@semhamforas áno preto som tam napísal "pokiaľ". V prípade že neni dosť inteligentný tak to samozrejme neplatí. Zbaviť ho moci sa dá jednoducho, atentát. Američania to robia už roky a celkom sa to osvedčilo.
1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?
-homosexuálne manželstvo je oxymoron
2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
-tu sa nedá povedať či súhlasíte, alebo nie, pretože obísť sa to dá na x spôsobov, zákony môžu byť akékoľvek, aj keď adopciu skupinám rovnakého pohlavia pokladám za tvrdú a bezohľadnú voči dieťaťu, možno minimálne dieťa môže získať nejaké materiálne zabezpečenie a dedičstvo, čiže po tejto stránke na tom môže byť lepšie ako v detskom domove, ale vymývanie mozgov, že je jedno či máš otca a matku, alebo matku a matku ...to už je iné kafé
3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?
-toto pokladám za čistú slobodu, čudujem sa, že mnohí "humanisti", liberáli a neviem čo ešte nepodporujú aspoň tento tretí bod, nie je to žiaden zákaz, čistá sloboda.
my sme sa o tom s mamou bavili už skôr, že tie otázky sú totálne zavádzajúce a zle postavené. teraz kým som bola preč nám vraj prišla pozvánka a mama že to hneď zoskartovala na žiadne referendum sa nejde.
@wewo takto to podla mna celkom nefunguje. ale povedzme, ze iste nanucovanie v tom podla mna citit. ale v konecnom dosledku, je to o slobode. a ty si buzna lebo niekto iny je buzna?
@dwarvax No nejaký názov to musí mať, pretože vždy bude časť homosexuálov s niekym žiť...
Ja by som povedal, že nemá význam nejako štátom upravovať takéto veci. Proste to o čo žiadajú sa dá dosiahnuť aj dnes, ale chápem, že je to obtiažnejšie, ja si myslím, že to o čo žiadajú by malo platiť pre každého človeka...máš majetok? Je to tvoja vec, daj komu chceš, Zastupovanie ? to isté.......podobné ostatné veci, proste nechal by som na každého človeka čo si želá, čo si neželá, nech sa urobia nejaké zmluvy a hotovo...vôbec by som do toho neťahal štát.
Zrejme nie, to je cele taký blud a ešte v škole na práve keď sme to rozoberali sa hovorilo niečo, že je to v rozpore s ústavou. Tak načo tak pojdem, keď to ajtak platne nebude.
toto je potrebné. je pekne vidieť ako sa ľudia podriaďujú spoločnosti vo všetkom. A čo taká pedofília? Nemajú aj oni právo na lásku? veď sa predsa tak narodili. svet potrebuje voľnosť vo všetkom a schováva sa za myšlienku slobody.
@emcbalance nemám rada prirovnávanie pedo/zoo/nekro/neviemčoeštefílie ku homosexualite.
homosexuál svojou láskou nikomu neubližuje, homosexuáli rovnako ako heterosexuáli vstupujú do vzťahov dobrovoľne.
čo sa týka pedofílie, nemyslím si, že by to tým malým deťom nejak vyhovovalo, že sú šťastné, že má s nimi sex dospelý človek.
nie, pretože to považujem za úplne ...nech rozmýšľam ako rozmýšľam iný výraz ako "prijebané" mi nenapadá.
a už som presvedčila aj celú rodinu aby tam nešli vôbec to nebolo ťažké, lebo to majú ťažko v paži (a bola som prekvapená, ale keď nám domov došli volebné hárky otec ani len netušil, že sa chystá nejaké referendum O___o a včera na angline sme sa o tom bavili, je nás 15 v triede, z toho 3 ľudia vedeli o čo ide. to len na margo toho ako našej spoločnosti celá problematika kresťansko-homosexuálnych vojen trhá žily) ale aj tak im pre istotu radšej siedmeho poschovávam občianske
@simka1311 jo to je pravda, oproti Gašparovičovi to je zmena k oveľa lepšiemu.
Akurát to je možno výhoda, ľahko sa poráža niekto, kto dosiahne nulové skóre
to neni referendum, ale scitanie imbecilov... preto sa ho aj nezucastnim
nevidel som jedineho vzdialene inteligentného cloveka, ktory by nan siel, bez ohladu na jeho odpovede.
ale strasne sa tesim na ten trapas s ucastou
@antifunebracka ani si vidiet nemohol ked asi cumis len do zrkadla
......
inak tie nazory a dovody co tu citam, inteligencia tu len prekvita proste.. lol..
ja pevne verim ze ti co nadavaju na toto referendum ( po financnej stranke cisto) nadavali I na uplne vsetky doteraz.. a ze si plne uvedomuju co REFERENDUM ako institut vobec pre obcana znamena...
a to, ze 400000 ludi chce nieco vediet, I keby je to hoci dlzka slonieho chobota.. je to stale 10 percent naroda s pravom volit a teda daleko daleko viav ako ziskala ktorakolvek opozicna strana ale tie o nas veselo rozhoduju ako sa im chce
@simka1311 ťažko povedať, ja nejak prestávam mať prehľad o politickom systéme na slovensku, ale v česku je prezident aký je a moc dobre to neni
ale o je o inom. ja by som navrhovala situáciu - kiska prezident, fico out of group a normálnu vládu.
Nie, pretože je to už dávno uzákonené. Manželstvo môžu uzatvoriť len muž a žena, takže o čom je toto referendum ? Len reklama a zviditeľnenie istých ľudí, ktorí chcú hlasovať o tom, čo už je roky zavedené a bude nás to stáť milióny eur. Hlavne, že na iné veci niet. Radšej mohla táto "tradičná kresťanská skupina" postaviť za tie peniaze nejaké Mega veľké sociálne zariadenie pre bezdomovcov, napr. v Bratislave, kde ich je najviac, alebo niečo iné...pokrytci, ľudia prežívajú, za hranicami zúri vojna a oni riešia takéto veci...nonsens
@marleymt no zas ja sa v česku nevyznám... a máš pravdu, lenže fico od tial dobrovoľne neodíde a smer si nedá svojho... ale aj tak, hocikto, kto by bol pri moci, každý by kradol (česť výnimkám)
@ssnehulienka som jedno ucho.. ake vyhosy ma reg partnerstvo? okrem toho ze je to ucelovo vytvoreny institut pre minimalnu cast obyvatelstva
este modre tabulky pri nazvoch miest mali vacsi dopad..
((a prepac mi konfrontacny ton.. len som proste neraz vysvetloval, ze vznik regpar sa nic nezmeni a ze sa jedna len o velky krik malej skupiny ludi, ktora pod heslom "diskriminacia" nieco chce..) )
@simka1311 a ovplyvníme aspoň nejakú časť? ideme šíriť osvetu?
@johnysheek zaručuje to aspoň niektoré právne výhody, ako možnosť dediť v prvej línii, zabezpečiť formálne zastupovanie v úradných veciach, právo poznať informácie o zdravotnom stave partnera a pod.
rovnako ako robíme výnimky pre etnické menšiny, pre ľudí v ťažkej situácii, pre zdravotne postihnutých a iné skupiny obyvateľov, registrované partnerstvá sú inštitút pre menšinu. ale dôležitý inštitút.
hlavne ničomu neškodí, ja mám taký pocit.
@johnysheek referendum by nemalo byť zneužívané na otázky, ktoré sa týkajú menšín. nemyslím si, že by väčšina mala rozhodovať o menšinách. malo by byť jedine na otázky, ktoré sa týkajú všetkých. to, či sa homosexuálne páry oficiálne berú či registrujú, sa ťa nijak netýka a neovplyvňuje tvoj život. ale ak sa väčšina rozhodne, že bude ovplyvňovať menšine život a rozhodovať o otázkach, ktoré sú skôr ľudskoprávneho charakteru, tak je to veľmi chorá spoločnosť.
a ak sa náhodou stane, že referendum bude úspešné a nedajbože to naozaj ovplyvní to, čo by nemalo, odchádzam zo Slovenska natrvalo. s takou krajinou by som nechcela mať nič spoločné.
@grietusha ak to spravne chapem, tak ak nieco skryjem za predstavu mensiny a diskriminaciu tak vacsina nema pravo mi v tom efektivne zabranit a to je ok?? ((neber to ako vyjadrenie k tejto veci ale ako vseobecny precedent toho co si ty napisala)
okrem toho.. cim su obmedzovane ich ludske prava?? je ludskym pravom mat dieta? je nim adopcia?? a to teda ked su urcene nejake podmienky pre nu, su vsetci ktori ich nesplnaju diskriminovani??
I really dont like this attitude ((nie nie som homofob ani slepy ci iny podporovatel azr.. len sa ticho prizeram na to ako obe strany hadzu zvasty kam sa pozru uplne bez rozmyslu..
vsetko sa da vyriesit v pohode, diskusiou a rozhovorom.. ak vsak jedna strana ide do ofenzivy, druha to oplaca.. smola je, ze jedna je v drvivej vacsine.. nemyslim si vsak, ze to boli oni co zacali )
TOTÁLNA pičovina.
1.) Nechápem, čo má spoločné manželstvo dvoch ľudí rovnakého pohlavia a "zväzky vnútri širších rodín, medzi troma osobami, štyrmi osobami...". Myslím si, že pokiaľ sa dvaja ľudia milujú, či už je muž a žena, žena a žena alebo muž a muž, mali by mať právo vziať sa. Len kvôli tomu, že pre ľudí je to divné a zdá sa im to maximálne nesprávne a neviem čo... Čo ja viem, každý má právo byť taký, aký je a nemal by mať dôvod hanbiť sa za to alebo čo.
2.) V živote som nepočula o tom, že by nejaké dieťa, ktorého rodičia by boli gayovia či lesby mali nejakú ujmu na psychickom zdraví. A okrem toho, ak dieťa potrebuje aj matku a aj otca, tak slobodným rodičom vezmú decko? Alebo ako? Ak napríklad jeho otec/matka zahynul/a, tak čo potom? Jasné že nie. Ide čisto len o to, aby sa decko nedostalo do rúk homosexuálom. To, že jeho rodičia sú teplí neznamená, že aj to decko bude na rovnaké pohlavie. Je to proste pičovina.
3.) Myslím si, že sexuálnou výchovou by si malo prejsť každé dieťa. O tej eutanázií to môže byť na rodičov, ale myslím si, že to decko by sa malo zamyslieť nad všetkým.
Nesúhlasím s tým. Proste vymýšľajú hovadiny a ak sa to schváli tak homosexuáli to budú buď tajiť, alebo sa odsťahujú. Postupne budú prichádať ďalšie návrhy a o pár rokov budeme mať určené ako sa máme správať, čo máme robiť a už nebude život o nejakých právach ale o tom, čo robiť, aby sme neboli na posmech
@johnysheek registrovane partnerstvo ma rovnake vyhody ako manzelstvo (ludske aj pravne) ale to ty s tvojimi limitovanmi moznostami chapania reality ocividne nvidis, ked sa to potrebujes pytat
Že je to vlastne demokracia lebo občan sám rozhodne jediný komu sa to nepáči a tvori antikampane odmieta informovať o referende a či ostatných odraďuje sú homofili. Buzničky, Pravdoláskari ĽP Aktivisti Média, Tupci a iní diletanti s podobným nacistickým zmýšľaním...
@wewo@27 ja by som hejterovi odporúčil že keď ide zase o vyhodene prachy tak nech tú možnosť využije aby neboli zbytočne vyhodene a nech si ide zahlásovať čo si myslí nikto mu v tom braniť nebude veď je demokracia.. A keď chce ostať iba pri nálepkovaní normálných ľudí a týchto primitívných hejterských sračkach ktoré z jeho dutej gebule vypadnú tak nech sa odsťahuje do Anglicka alebo Holandska tam má ten svoj vysnívaný úchylacky ráj...
@danieldevil@16 nebude lebo našé užasné objektívné televízie odmietajú o tom odvysielať informáciu čo je zo strany médii vpodstate porušovanie demokratických princípov...
@demoniqangel Celý svet? No ja Ameriku a čisto len EU za celý svet nepovažujem... A samozrejme pôjdu do toho ďalšie milióny a prečo? lebo ľudia na referendum odmietajú isť preto sa na to vyhadzujú zbytočne prachy a budú vyhadzovať.. miesto toho aby sa väčšina obyvateľstva zúčastnila a odhlasovala v jednom referende než by sme sa mal niekto do nekonečná odvolávať... Takže kto vôbec aj za to môže ak nie tí primitívi čo od referenda odhovárajú lebo sa boja že väčšina odhlasuje proti ich názoru...
@karlotiskot Aj ja poznám pár teplých a sojím si za tým že rodina je muž a žena a nezaujíma ma čo si myslí nejaký arogantný pseudohumanistický hejter čo má hlavú plnú sračiek...
@antifunebracka dovol mi sa zasmiat.. seriozne ma vsak zaujimaju hlavne "ludske dopady" registrovaneho partnerstva..
ano, pravne su jasne.. vtip je v tom, ze "pravne" dani ludia uz vsetci davno maju.. i teraz si napriklad mozu spravit svadbu v bielom akurat sa nebudu podpisovat do matriky ale si vymenia co ja viem, plnu moc na informovanost o zdravotnom stave ci kopiu zavete ulozenej u notara..
a nie, nikdy sa nebudu moct brat v kostole.. co zvykne byvat snom hlavne neviest.. ale to je trochu ina tema.. a nesuvisi s homofobiou, ale niecim inym
o co su teda aktualne ukrateni? o to jedine, ze si nemozu adoptovat dieta? a neviem ako to vidis ty, ale i teraz je mnoho parov, ktore chcu a nemozu mat dieta.. a tych deti v detskych domovoch velmi neubuda..
a mne sa nechce verit, ze ked budu moct adoptovat i homosexualne pary, tak zrazu zmiznu deti z detskych domov..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
119 komentov
» www.alianciazahodinu.sk/...
ale čo nenávisti to stihlo vyprodukovať za tú dobu, čo sa o tom diskutuje, je na zaplakanie, fakt.
A myslim si, ze pokial bude velmi nizka ucast (co si myslim ze bude), tak sa sice odvolat mozu, ale znova tie miliony do toho nepojdu. Dufam teda. Cele je to absolutna fraska a cely svet sa nam za to smeje.
@karlotiskot Aký billboard? Aliancia za hlúposti má billboard?
Ale aj ja by som chcela, aby sa k tomu vyjadrili odborníci a rozhodli o tom oni...
Ja ešte neviem či sa zúčastním, ale problém s tým nemám. V každom prípade, aj napriek neplatnosti referenda, bude úplne jasne a zreteľne vyjadrený názor spoločnosti na tému homosexuality. Jediný rozdiel bude, že to nebude mať silu zákona, no ako prieskum názorov pre našich zákonodarcov je to myslím dostatočné a mali by sa uberať tým smerom, keďže by tu mala vládnuť vôľa ľudu.
Co sa tyka otázky, nechal by som to tak. Fungovalo to doteraz tak ako to bolo, nech to funguje dalej.
nie je času
-homosexuálne manželstvo je oxymoron
2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
-tu sa nedá povedať či súhlasíte, alebo nie, pretože obísť sa to dá na x spôsobov, zákony môžu byť akékoľvek, aj keď adopciu skupinám rovnakého pohlavia pokladám za tvrdú a bezohľadnú voči dieťaťu, možno minimálne dieťa môže získať nejaké materiálne zabezpečenie a dedičstvo, čiže po tejto stránke na tom môže byť lepšie ako v detskom domove, ale vymývanie mozgov, že je jedno či máš otca a matku, alebo matku a matku ...to už je iné kafé
3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?
-toto pokladám za čistú slobodu, čudujem sa, že mnohí "humanisti", liberáli a neviem čo ešte nepodporujú aspoň tento tretí bod, nie je to žiaden zákaz, čistá sloboda.
dvojka je naozaj zbytocna uz len preto, ze sa tomu neda zabranit.
trojka je naopak myslim si kazdeho osobna vec a niekoho k tomu nutit povazujem za absurdizmus a nerespektovanie slobody.
Ja by som povedal, že nemá význam nejako štátom upravovať takéto veci. Proste to o čo žiadajú sa dá dosiahnuť aj dnes, ale chápem, že je to obtiažnejšie, ja si myslím, že to o čo žiadajú by malo platiť pre každého človeka...máš majetok? Je to tvoja vec, daj komu chceš, Zastupovanie ? to isté.......podobné ostatné veci, proste nechal by som na každého človeka čo si želá, čo si neželá, nech sa urobia nejaké zmluvy a hotovo...vôbec by som do toho neťahal štát.
@55 tým, že pôjdeš, zvýšiš účasť a možnosť platnosti...
Ale podľa mňa 50% účasť určite (dúfam) nebude
A ak to prejde, tak dúfam že sa o tri roky presne na deň nájde niekto, kto to zruší.
homosexuál svojou láskou nikomu neubližuje, homosexuáli rovnako ako heterosexuáli vstupujú do vzťahov dobrovoľne.
čo sa týka pedofílie, nemyslím si, že by to tým malým deťom nejak vyhovovalo, že sú šťastné, že má s nimi sex dospelý človek.
a už som presvedčila aj celú rodinu aby tam nešli vôbec to nebolo ťažké, lebo to majú ťažko v paži (a bola som prekvapená, ale keď nám domov došli volebné hárky otec ani len netušil, že sa chystá nejaké referendum O___o a včera na angline sme sa o tom bavili, je nás 15 v triede, z toho 3 ľudia vedeli o čo ide. to len na margo toho ako našej spoločnosti celá problematika kresťansko-homosexuálnych vojen trhá žily) ale aj tak im pre istotu radšej siedmeho poschovávam občianske
Akurát to je možno výhoda, ľahko sa poráža niekto, kto dosiahne nulové skóre
nevidel som jedineho vzdialene inteligentného cloveka, ktory by nan siel, bez ohladu na jeho odpovede.
ale strasne sa tesim na ten trapas s ucastou
zucastnim sa , vsetko ano, a nie som homofob ani krestan
len rozmyslam o konzekvenciach pre spolocnost
......
inak tie nazory a dovody co tu citam, inteligencia tu len prekvita proste.. lol..
ja pevne verim ze ti co nadavaju na toto referendum ( po financnej stranke cisto) nadavali I na uplne vsetky doteraz.. a ze si plne uvedomuju co REFERENDUM ako institut vobec pre obcana znamena...
a to, ze 400000 ludi chce nieco vediet, I keby je to hoci dlzka slonieho chobota.. je to stale 10 percent naroda s pravom volit a teda daleko daleko viav ako ziskala ktorakolvek opozicna strana ale tie o nas veselo rozhoduju ako sa im chce
a o štatne peniaze sa netreba strachovat, tuto inak šafaria
» pospisil.blog.sme.sk/c/43023/Partner...
ale o je o inom. ja by som navrhovala situáciu - kiska prezident, fico out of group a normálnu vládu.
skoro si ma urazil lentaktak ma to lizlo..
@ssnehulienka som jedno ucho.. ake vyhosy ma reg partnerstvo? okrem toho ze je to ucelovo vytvoreny institut pre minimalnu cast obyvatelstva
este modre tabulky pri nazvoch miest mali vacsi dopad..
((a prepac mi konfrontacny ton.. len som proste neraz vysvetloval, ze vznik regpar sa nic nezmeni a ze sa jedna len o velky krik malej skupiny ludi, ktora pod heslom "diskriminacia" nieco chce..) )
@johnysheek zaručuje to aspoň niektoré právne výhody, ako možnosť dediť v prvej línii, zabezpečiť formálne zastupovanie v úradných veciach, právo poznať informácie o zdravotnom stave partnera a pod.
rovnako ako robíme výnimky pre etnické menšiny, pre ľudí v ťažkej situácii, pre zdravotne postihnutých a iné skupiny obyvateľov, registrované partnerstvá sú inštitút pre menšinu. ale dôležitý inštitút.
hlavne ničomu neškodí, ja mám taký pocit.
a ak sa náhodou stane, že referendum bude úspešné a nedajbože to naozaj ovplyvní to, čo by nemalo, odchádzam zo Slovenska natrvalo. s takou krajinou by som nechcela mať nič spoločné.
čiže... nijeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
okrem toho.. cim su obmedzovane ich ludske prava?? je ludskym pravom mat dieta? je nim adopcia?? a to teda ked su urcene nejake podmienky pre nu, su vsetci ktori ich nesplnaju diskriminovani??
I really dont like this attitude ((nie nie som homofob ani slepy ci iny podporovatel azr.. len sa ticho prizeram na to ako obe strany hadzu zvasty kam sa pozru uplne bez rozmyslu..
vsetko sa da vyriesit v pohode, diskusiou a rozhovorom.. ak vsak jedna strana ide do ofenzivy, druha to oplaca.. smola je, ze jedna je v drvivej vacsine.. nemyslim si vsak, ze to boli oni co zacali )
1.) Nechápem, čo má spoločné manželstvo dvoch ľudí rovnakého pohlavia a "zväzky vnútri širších rodín, medzi troma osobami, štyrmi osobami...". Myslím si, že pokiaľ sa dvaja ľudia milujú, či už je muž a žena, žena a žena alebo muž a muž, mali by mať právo vziať sa. Len kvôli tomu, že pre ľudí je to divné a zdá sa im to maximálne nesprávne a neviem čo... Čo ja viem, každý má právo byť taký, aký je a nemal by mať dôvod hanbiť sa za to alebo čo.
2.) V živote som nepočula o tom, že by nejaké dieťa, ktorého rodičia by boli gayovia či lesby mali nejakú ujmu na psychickom zdraví. A okrem toho, ak dieťa potrebuje aj matku a aj otca, tak slobodným rodičom vezmú decko? Alebo ako? Ak napríklad jeho otec/matka zahynul/a, tak čo potom? Jasné že nie. Ide čisto len o to, aby sa decko nedostalo do rúk homosexuálom. To, že jeho rodičia sú teplí neznamená, že aj to decko bude na rovnaké pohlavie. Je to proste pičovina.
3.) Myslím si, že sexuálnou výchovou by si malo prejsť každé dieťa. O tej eutanázií to môže byť na rodičov, ale myslím si, že to decko by sa malo zamyslieť nad všetkým.
@simka1311 ale to nemá nič s referendom o rodine, ale s vysokými dôchodkami, vlakmi zadarmo a tak
ano, pravne su jasne.. vtip je v tom, ze "pravne" dani ludia uz vsetci davno maju.. i teraz si napriklad mozu spravit svadbu v bielom akurat sa nebudu podpisovat do matriky ale si vymenia co ja viem, plnu moc na informovanost o zdravotnom stave ci kopiu zavete ulozenej u notara..
a nie, nikdy sa nebudu moct brat v kostole.. co zvykne byvat snom hlavne neviest.. ale to je trochu ina tema.. a nesuvisi s homofobiou, ale niecim inym
o co su teda aktualne ukrateni? o to jedine, ze si nemozu adoptovat dieta? a neviem ako to vidis ty, ale i teraz je mnoho parov, ktore chcu a nemozu mat dieta.. a tych deti v detskych domovoch velmi neubuda..
a mne sa nechce verit, ze ked budu moct adoptovat i homosexualne pary, tak zrazu zmiznu deti z detskych domov..