nie že by sa mi to zlievalo, ale tieto dva hudobné žánre nejak nerozdeľujem. keď som doma a len tak si počúvam, tak pochopiteľne reggea, ale keď som tak na nejakom koncertíku či skôr festivale, tak sa rozhodne lepšie vyskáčem na ska ako na reggea. ale v podstate je mi to úplne jedno.
reggae v poslednej dobe doma nepocuvam vobec, ale na party a tak si zajdem rada (aaaa,reggae drum ) so ska som na tom podobne,sice to niekedy vypeckujem aj doma. (uz nie ako kedysi,ked mi ine ani nehralo) mam radsej ska parties ako ska koncert, neviem preco, ale proste su mi ska djs sympatickejsi. a co neznasam,je pogo na ska, to by mali zakazat. na ska sa predsa SKAcka a naj skladby?
(ska SkaDaddyz - Rude Boyz, Canaman - Fiesta Rasta
Regge je najlepsie stare anglicke zo 60.rokov a ska...naj je 2-Tone (Specials; Bad Manners; Madness...atd) rastafianske reggee je blbost tak isto ako Ska-p
zase polemic a bob marley...bob marley moc s originalnym reggee nema vela spolecne reggee. originalne reggee ma vela spolocne s anglickom v 60rokoch skuste si to nastudovad
jeho tvorba zacala v pociatku 70 rokov a prvy mal v 72 takze neni o com reggeea vzniklo na jamajke ale bolo domestifikovane v anglicku ako ska ska vzniklo z reggee ktore tam doniesli jamaisky pristahovalci z ktorych neskor vznikli tzv. rude boys pricom neskor si ho privlastnilo hnutie skinheads... sorac ale historia praveho reggee nezacala priamo na jamaice ale v anglicku
a vies,ze je to inak? ska vzniklo z jazzu, rovnako aj reggae. marley zacal tiez so ska,ale potom presli na reggae,ktore sa prave na jamaice rozvijalo. lenze ziadne vydavatelstvo na jamaice im nechcelo vydat album,pretoze chceli ska kapelu. a tak marley nahraval na britskych ostrovoch a ten album je naozaj prvym reggae albumom a hnutie rude boys je spojene so ska, ktore bolo do VB prinesene jamaiskymi pristahovalcami, neskor zacali aj s reggae, ktore sa nazyva skinhead reggae. a nemusis sa mi ospravedlnovat
tak si si overila dobru picovinu sorac historia je historia...ja som cital aj take veci ze skiini vznikli v 40rokoch v nemecku pricom poutekali po vojne do anglicka...takze blbost
no overovala som si to vo viacerych zdrojoch a prisla som na to,ze vacsinou len slov. zdroje hovoria o ska,ze vzniklo z reggae... a len tak mimochodom, zapocuvaj sa do ska a do reggae a zistis,ako velmi sa odlisuju... najma v tomz,e reggae je pesimisticke a ska optimisticke
...pozri na trojan sets a rok vyroby a pochopis... fuuu rastifianse reggee mozo ale stare anglicke spieva o laske skinheadoch bitkach a zabave...sa musis naucit rozlisovat rastifianske reggee a anglicke...je v tom obrovsky rozdiel priam az giganticky! a ska ma vela pesimistickych pesniciek...
damian marley nerobi reggae, je to blizsie k ragga a dancehallu.. Najkrajsie reggae podla mna jednoznacne robil Bob Marley.. Napr. So much trouble, iron lion zion alebo redemption song.. a ska?? udajne bolo skor, Love skavoovie A najradsej mam nase slovenske SKAcko
jaaaaaaaaaj zase nikdo nepocuva 2-tone...a hlavne ze kazdy druhy ma teras sachovnice a typickeho rude boya a ani neviete jak tieto loga vznikli a bob marleya ja neuznavam...rastafianske reggae nemusim absolutne
Ska bolo skôr a z neho neskôr vznilo reggea... Spomalilo sa tempo, pridal sa charakteristicky spev a texty politycke... a z neho vznikli ďalšie skupiny ako Dub, jungle reggae, roots rock reggae a ako už bolo spominane aj dancehall...
Osobne mam rada pesničku It Was written od Capleton, Damien a Stephen Marley... Ale to je skôr dancehall...
A Robert Nesta Marley (Bob Marley) je klasik... jeho meno je už značkou ..Bob a The Wailers su super..
marlley tvoril aj ska - spolu s wailers, koniec-koncov Tosh je predlohou pre Walt Jabsca - takze rastafariani v oblekoch a nalestenych topankach su trosku cudna predstava..
a mam rad Winstona Wrighta, teda tych par piesni co som mal stastie pocut, Joe the Boss Mansana, a dost ma chytili teraz aj tie soulom podmaznute reggae skladby..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
(ska SkaDaddyz - Rude Boyz, Canaman - Fiesta Rasta
(reggae Israel Vibration - Reggae On The River
je to jasne pustíš si bobíka (boba marley) a fičíš potom to prepneš na POLEMIC a fičíš dalej!!!
reggee vzniklo z jazzu aj malo prvky blues..atd...ale ska vzniklo z reggee a rude boys najprv doniesli reggee neskor sa z nich vyvinulo ska
A k povodnej teme, moja najoblubenejsia reggae pesnicka je Welcome to jamrock od Damiana Marleyho a ska She has a girlfriend now od Save Ferris.
Matysiahu, Gentleman mam rada z reggae.
Osobne mam rada pesničku It Was written od Capleton, Damien a Stephen Marley... Ale to je skôr dancehall...
A Robert Nesta Marley (Bob Marley) je klasik... jeho meno je už značkou ..Bob a The Wailers su super..
vidlacisko odkial si nastudoval take sracky??
marlley tvoril aj ska - spolu s wailers, koniec-koncov Tosh je predlohou pre Walt Jabsca - takze rastafariani v oblekoch a nalestenych topankach su trosku cudna predstava..