Pražský výběr: Stáří. Alebo Já rasisty neměl jsem nikdy rád
A zo zahraničných trebárs Pink Floyd: Wish You Were Here
...ale veľa toho je strašne, toto mi len 1. napadlo.
Dufam, ze toto forum bude mat tak 200 komentov, lebo milujem lyrics fora!!
Ale velmi nekonkretne zadanie, vacsina rocku okrem istych 80s discometalovych pocinov ma kus hlbsi text
Ale OK, v poslednej dobe ma zaujalo
POD - Youth of the Nation
RatM - Killing in the Name
No Doubt - Just a Girl (nedat sa odradit nazvom)
Pre specifickejsie vkusy Epica - Blank Infinity a Sepultura - Territory alebo cokolvek cca 20 rokov stare
Ťažko povedať, čo je objektívne hlboké, takže každý asi bude postovať to, čo sa jemu páči, čiže za mňa zopár:
Hocičo od Smiths, Tool, Porcupine Tree, Nicka Cavea, Boba Dylana (to je fakt poézia), Pink Floydu, PJ Harvey
Dosť veľa vecí mám rád aj od Oasis, Cat Power, Florence, Counting Crows majú podľa mňa extrémne osobné texty, v ktorých sa toho dá veľa nájsť
Potom Tori Amos, Cure, Dreden Dolls/Amanda Palmer, Sharon Van Etten, TV on The Radio, Radiohead a pod.
Nevypisujem konkrétne songy, lebo od každej z týchto je toho viac - individuálne by som asi upozornil napr. na Amused to Death od Rogera Watersa, Astral Weeks od Van Morrison alebo American Pie od Dona McLeana
Linkin Park - Hands Held High .. to je jeden z tych explicitných vyznamov, ale su aj take, ktore maju skryty vyznam. Momentalne mi vsak nic ine nenapadlo
ALE BA! Najhlbsi metaforicko-explicitny text maju Enter Shikari - Contellations. Metafora vlakov ako dvoch roznych osobnostných, ale aj pre ludstvo ciest, jeden veduci do zahuby a druhy do prosperujúcej spolocnosti... Aj ako to je cele naaranzovane hudobne z toho robi epicku skladbu!
Potom este hlboke texty podla mna maju pesnicky, ktore ropzravaju o osobných pribehoch roznych ludi. LP - Breaking The Habit (zavislosti), The Wonder Years - Cigaretts and Saints (smrt kamarata), Breaking Benjamin - Ashes of Eden (neviem o com, ja v osobnom pribehu to vidim o volani po Bohu, autor mozno myslel o známych/priateloch aby pri nom stali v tazkych casoch choroby /co som sa dopatral/), POD - Youth of the Nation ako uz bolo spomenute, Mumford and Sons - Lover of the Light (skor klip ako text)...
doteraz najlepšie texty čo som počul, tak od Complicité Candide, avšak je to menej známa pankovica z Rožnova pod Radhoštěm...ale tak aj Dead Kennedys je na tom napríklad moc dobre...a ďalších milión kapiel...
Je ich viac, ale v tejto chvíli ma napadli:
Lynyrd Skynyrd - Simple man
Pink Floyd - Mother, Time, Hey you,Wish you were here
The Doors - People are strange
Iron Maiden - Hallowed be thy name
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A zo zahraničných trebárs Pink Floyd: Wish You Were Here
...ale veľa toho je strašne, toto mi len 1. napadlo.
nič hlbšie nenájdeš
Ale velmi nekonkretne zadanie, vacsina rocku okrem istych 80s discometalovych pocinov ma kus hlbsi text
Ale OK, v poslednej dobe ma zaujalo
POD - Youth of the Nation
RatM - Killing in the Name
No Doubt - Just a Girl (nedat sa odradit nazvom)
Pre specifickejsie vkusy Epica - Blank Infinity a Sepultura - Territory alebo cokolvek cca 20 rokov stare
Hocičo od Smiths, Tool, Porcupine Tree, Nicka Cavea, Boba Dylana (to je fakt poézia), Pink Floydu, PJ Harvey
Dosť veľa vecí mám rád aj od Oasis, Cat Power, Florence, Counting Crows majú podľa mňa extrémne osobné texty, v ktorých sa toho dá veľa nájsť
Potom Tori Amos, Cure, Dreden Dolls/Amanda Palmer, Sharon Van Etten, TV on The Radio, Radiohead a pod.
Nevypisujem konkrétne songy, lebo od každej z týchto je toho viac - individuálne by som asi upozornil napr. na Amused to Death od Rogera Watersa, Astral Weeks od Van Morrison alebo American Pie od Dona McLeana
Atď.
Lynyrd Skynyrd - Simple man
Pink Floyd - Mother, Time, Hey you,Wish you were here
The Doors - People are strange
Iron Maiden - Hallowed be thy name