Nazdar...mám taký "menší" problém...profesorka nám naordinovala napísať ročníkovú prácu (na ľubovoľnú tému), podmienka je, že to bude mať 7 strán textu, nejaké obrázky a musia sa použiť aspoň 3 knihy.
inac, najlepsie je pouzit jednu knihu z ktorej to do bodky opises a zvysne dve nejake leporela ktore vyuzijes ako tazitko na papier, pripadne si nimi podopries hlavu
úvod = uvádzaš, ako si sa k danej téme dostal, prečo ťa zaujala alebo "zaujala", mal by si si v úvode vytýčiť nejaké ciele, ktoré chceš svojou prácou dosiahnuť
záver= zhodnotíš zistené informácie, vyvodíš z nich závery pre danú tému a zhodnotíš, ako si splnil ciele vytýčené v úvode
úvod: prečo ťa tá téma zaujala, prečo si si ju vybrala, na čo sa chceš vo svoje práci zamerať
záver: zhrnutie toho, čo si napísala v jadre, zhodnotenie (napríklad aké posolstvo zanechal Amundsen budúcim generáciam, v čom bol významný, čo priniesol svetu, čo po ňom zostalo)
a inak... ak si nemyslíš, že to bolo dôležité, tak si nájdi lepšiu tému ktorá pre teba bude viac zaujímavá, lebo takto ked´ ťa to nezaujíma a nebaví a nezdá sa ti to dôležité, je to dvojnásobná námaha
@magorka no... pekne... ja dejepis študujem ale dejepis je v podstate univerzálny... všetky veci okolo nás majú svoje dejiny, takže sa skús pozrieť na niečo, čo je ti srdcu blízke a zistiť niečo z dejín tej oblasti... dejiny hudby, odievania, dokonca dejiny hygieny, dejiny MHD, dejiny topánok, dejiny líčenia, dejiny šperkov, dejiny školstva... stačí sa nad tým zamyslieť a nájsť si niečo čo ťa zaujme... mňa z dejepisu tiež nebaví všetko, ale mám rada ten pocit, že viem čo sú veci okolo mňa zač, prečo spoločnosť funguje tak ako funguje
prosim vas ucitelka nam zadala rocnikovu pracu na dejepis na temu:Akoby vyzeral môj život keby som sa narodila o 30rokov skôr. (1968) a newiem co mam napisat do uvodu pomohli by ste mi prosim ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
@etelnair ale patrí do minulosti, takže to môže byť aj deják ...lebo knihy sa mi zháňať nechce
vysmej sa aj ty mne ...
@kaylee no že prečo to bolo dôležité...ja si nemyslím že je to dôležité, ale to tam asi napísať nemôžem...ale díky...
záver= zhodnotíš zistené informácie, vyvodíš z nich závery pre danú tému a zhodnotíš, ako si splnil ciele vytýčené v úvode
@fox100 však sa normálne pýtam, nemusíš sa na mňa hneď osopovať...
záver: zhrnutie toho, čo si napísala v jadre, zhodnotenie (napríklad aké posolstvo zanechal Amundsen budúcim generáciam, v čom bol významný, čo priniesol svetu, čo po ňom zostalo)
a inak... ak si nemyslíš, že to bolo dôležité, tak si nájdi lepšiu tému ktorá pre teba bude viac zaujímavá, lebo takto ked´ ťa to nezaujíma a nebaví a nezdá sa ti to dôležité, je to dvojnásobná námaha