Moja mama sa vydala za muza o 20 rokov starsieho, ktory mal deti vo veku mojej mamy. Tie ju neprijali.
Z tohto vztahu som vzisla ja
Otec zomrel a tak sa pretrhli vsetky vztahy s jeho detmi mojimi nevlastnymi surodencami
Problem je ten, ze som iba ja a mama
Nepoznam ujov, tety, sesternice, stari rodicia uz neziju. Najma na Vianoce ma to stve, ze nemame nikoho
Je tu niekto kto to ma podobne? Nech sa necitim tak sama
Ano kamaratov mam. Mam aj priatela s ktorym sme travili Vianoce a ma velku stastnu rodinu, prave preto ma ta moja situacii mrzi
Ahoj,myslím si,že je úplne lepšie tráviť Vianoce len s mamou,ktorá ta ma rada a ti ju než tráviť čas medzi ľuďmi ktorý teba a mamu neprijali. O pár toxických ľudí menej v tvojom živote.
Ak ta to mrzi, mozes skusit niekoho z tej povodnej rodiny vyhladat a kontaktovat. Mame by som o tom asi povedala, ale neda sa ocakavat, ze by mala zaujem pustit sa do toho s tebou. Ak je ta rodina normalna, myslim, ze by ti nedavali za vinu, za co predsa nemozes (ze tvoj otec si kedysi zalozil novu rodinu). Ak by to nevyslo, mas o dovod viac sustredit sa na to, aby ste si raz s priatelom tu velku stastnu rodinu zalozili spolu
Inak moja mama ma 2 sestry, s ktorymi takmer nie je v kontakte. Ja napriek tomu s jednou z nich aj s jej detmi v kontakte som. Mama mi v tom nebrani a ja ju tiez do nicoho nenutim.
lepsie je stravit Vianoce s mamou, ktora ta ma rada ako s niekym, komu na tebe nezalezi resp. s niekym, s kym nemas ziadne kontakty ani putá...
Ja zijem v zahranici, stari rodicia uz zomreli, nie je to tak davno, co zomreli aj rodičia, ani nie rok po sebe... mam v podstate už len brata na Slovensku a stryka, ktory ma dve deti (bratranec a sesternica) a kedze teraz je navyse situacia taka, aka je, tak som nemohol na sviatky ani domov... stryko ma este sestru, teda moju tetu, ale s tou sa nestykame, lebo je p......
nasrtastie tu byvam s priatelom, tak aspon ze tak...
Nic si z toho nerob, je to uplne normalne, ty za to nemozes, su aj ludia, ktori nemaju vobec nikoho, alebo sice maju, ale maju take zle vztahy v rodine, ze je to skor utrpenie. Treba travit cas s ludmi, ktori ta maju radi. Ci uz na sviatky, alebo mimo ne. Priatelia su rodina, ktoru si vyberame.
toto nemam velmi rada :/
ved bud vdacna, mas mamu, priatela, on ma super rodinu... kolko ludi nema zdaleka ani to
a nie sa furt stazovat, ze zivot neni dokonaly ._.
Ja to mám trosku podobne... vyrastala som len s mamou, z otcovej strany nepoznám žiadnu rodinu, našťastie mám 2 nevlastne sestry, ktoré sú síce o 15-20r staršie a nevyrastali sme spolu, ale aspoň 2x za rok sa vidíme, keď otec zorganizuje nejaké stretnutie, čo je lepšie ako nič. A bohvie ako to bude po jeho smrti, či sa budeme stretávať.. ale viem že by si prial aby áno.
A rodina z maminej strany je 400km od BA, cize sa vidíme raz za rok, takze tie vzťahy sú tiež slabé.
Tiež mi je občas smutno ako napr teraz na Vianoce keď som dávala anketu, kto koľko kupuje darčekov a ostatní tak 10+ a ja pre 2 ľudí..
Ale je to smutne, že tie deti tvojho otca, ktoré už boli vtedy určite dávno dospelé, ju neprijali. Môj otec sa teraz ženil 4.x a normálne sa bavíme s jeho manželkou a nemáme žiaden problém... (ak niečo by sme niekomu zazlievali, tak skôr otcovi...) .. aj my nevlastne dcéry nemáme problém sa spolu baviť, však vieme že to nie je naša vina.
Zváž si, či chceš nejako siliť ten kontakt s nevlastným súrodencami, keď nie, tak sa tým netráp. Nemá to zmysel... buď rada že máš mamu a priateľa A nech ta priateľ zoznámi s jeho rodinou, keď pises že sú super tak ta určite príjmu medzi seba, ak ti to chyba
Trošku mi ale nejde do hlavy, v koľkatich ťa mama mohla mať, keď sa vydala za toho o 20 rokov staršieho a ťa mala s ním. Som to prepočítaval nejako, ale vychádzalo mi to, že bol pomerne starý trocha.
@kerrang uplne normalne
Otec bol starsi ale moja mama bola mlada, mala tolko rokov ako jeho deti
Ked som sa narodila otec mal 48 mama 28
A jeho deti 24 a 20
Aj teraz maju ludia take vztahy a vacsina to berie uplne normalne
@sandriously však áno, aj keď teda myslel som to v tom prípade skôr v súvislosti s dosť vysokým rozdielom partnerov tuto, že už je tam u toho chlapa dosť riziko, že sa môže narodiť nezdravé. Aj keď teda Gott bol svetlou výnimkou v tomto, ale ktovie ako to môže byť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Z tohto vztahu som vzisla ja
Otec zomrel a tak sa pretrhli vsetky vztahy s jeho detmi mojimi nevlastnymi surodencami
Problem je ten, ze som iba ja a mama
Nepoznam ujov, tety, sesternice, stari rodicia uz neziju. Najma na Vianoce ma to stve, ze nemame nikoho
Je tu niekto kto to ma podobne? Nech sa necitim tak sama
Ano kamaratov mam. Mam aj priatela s ktorym sme travili Vianoce a ma velku stastnu rodinu, prave preto ma ta moja situacii mrzi
Ja zijem v zahranici, stari rodicia uz zomreli, nie je to tak davno, co zomreli aj rodičia, ani nie rok po sebe... mam v podstate už len brata na Slovensku a stryka, ktory ma dve deti (bratranec a sesternica) a kedze teraz je navyse situacia taka, aka je, tak som nemohol na sviatky ani domov... stryko ma este sestru, teda moju tetu, ale s tou sa nestykame, lebo je p......
nasrtastie tu byvam s priatelom, tak aspon ze tak...
a tým som ti chcela len povedať, že nie vždy veľká rodina, znamená aj šťastná rodina
ved bud vdacna, mas mamu, priatela, on ma super rodinu... kolko ludi nema zdaleka ani to
a nie sa furt stazovat, ze zivot neni dokonaly ._.
A rodina z maminej strany je 400km od BA, cize sa vidíme raz za rok, takze tie vzťahy sú tiež slabé.
Tiež mi je občas smutno ako napr teraz na Vianoce keď som dávala anketu, kto koľko kupuje darčekov a ostatní tak 10+ a ja pre 2 ľudí..
Ale je to smutne, že tie deti tvojho otca, ktoré už boli vtedy určite dávno dospelé, ju neprijali. Môj otec sa teraz ženil 4.x a normálne sa bavíme s jeho manželkou a nemáme žiaden problém... (ak niečo by sme niekomu zazlievali, tak skôr otcovi...) .. aj my nevlastne dcéry nemáme problém sa spolu baviť, však vieme že to nie je naša vina.
Zváž si, či chceš nejako siliť ten kontakt s nevlastným súrodencami, keď nie, tak sa tým netráp. Nemá to zmysel... buď rada že máš mamu a priateľa A nech ta priateľ zoznámi s jeho rodinou, keď pises že sú super tak ta určite príjmu medzi seba, ak ti to chyba
Otec bol starsi ale moja mama bola mlada, mala tolko rokov ako jeho deti
Ked som sa narodila otec mal 48 mama 28
A jeho deti 24 a 20
Aj teraz maju ludia take vztahy a vacsina to berie uplne normalne