Ako co mi pripomina 1988 a skôr? To som bol strašne malý, a pamätám si pieskovisko, trojkolku, chodenie okolo činžiaku, a to, že v televízií keď končila rozprávka bol Copyright a céčko v krúžku a myslel som si, že Céčko v krúžku je medzinárodný symbol, že to natočili v Československu ako Czechoslovakii D Čiže Amerika má asi A alebo U ako USA, a Nemci majú určite že D ako Deutscheland, ale potom som rozmýšlal čo tam má Čína, keď mi máme C, tak som si vydedukoval, že asi CH, lebo CHina, ale neviem či to bolo v 1988, možno to bolo neskôr DD
no ja som si v detstve myslel ze THE END znamena KONIEC -to mi povedala sestra... ale preco preboha ked koniec je jedno slovo the end su dve? no jednoducho THE znamena KON a END znamena IEC The end = kon iec
ale to uz bolo mozno aj 21 storocie vtedy
ja si pamätám na Chevu - lámavú napodobeninu Lega, ale napríklad aj na Merkur, čo už bolo na mňa moc ... a na Knight Ridera, ktorý v 150tke vchádzal do kamióna... fascinujúce
jéj, a prečo nezaložil petrosant sám? či čo?
to som ja žila tri roky len, a to som žila ešte s otcom, a na to obdobie by som najradšej chcela zabudnúť; pamätám si len nejaké fajné termixy, modrožlté a cukríky v priesvitnom obale, dosť mi chutili... aby to neznelo debilne...už potom bolo fasa, jak sme s otcom dobíjali Oravu, to jo
@zipporah lebo títo ľudia majú na na takéto činnosti výkonných pracovníkov ale nieeee no ja som mu navrhla nech ju založí a on nevedel ako, tak poveril mňa
no ja som uz coto pospominal pod blogoom a co to v tskach s @petrosant om
ale tak KnightRider a MacGyver asi hovoria za seba
nehovoriac o futbalovych zapoasoch na vydupanom ihrisku pod svetlami nocnych lamp
zvonenie po domoch u starkej ci skryvanie sa..
este mi napada ze nocne sledovanie televizie = Ninja Korytnacky
a kopa dalsich vecii ako bmx ci prve horske bicykle, ze ked som ho videl doma tak ze wauu
ocinov stary sony ericsson s jednoriakovym displejom a 8mimi pismenami, z ktoreho sme boli namakko
uff vela je toho..
a pastekova a madej.. to boli hity mandarinka darinka.
juj este si pamatam ako sme na McErik a Barbara co pochybujem ze dnes niekto pozna tancovali cosi
môj brat chodil do triedy s barbarou a pred dvoma rokmi som ju videla u môjho voloďu... teda aby bolo jasné, voloďa je jenurológ a voláme ho s kamoškou aj kojot, nie je to samozrejme ten pravý voloďa, jo? ale nechala som to tak, bo sa vola vladimír a je to super super super super super super super naj naj naj naj lekár na svete spolu s troščim, ktorý mi pomohol veľmi poskytnutím parkinsonikov kedysi... stále ma dožiera ten fakt, že vojenskú nemocnicu zrušili, svine jedne, za toto u mňa skončili navždy všetci v košickej vláde, či v jakej, kto za to môže, všetci tam tí hore, či dole v pekle
tak ja si okrem mnohych veci co som tu cital pamatam cervene trenky u chlapcov a modre nohavicky u dievcat na telesnej vychove, biele tricka, ranny pozdrav "cest prace sudruzka" a ze vsade na uterakoch, poharoch a tanieroch v skole v prirode bolo napisane ROH. to som si vtedy myslel, ze mam ist niekam do rohu, alebo ja uz neviem co. pri mojom prvom nakupe v zivote som za mlieko, chlieb a zuvacku dal cca 10 Kcs (a aj to som asi prestrelil teraz) a byvali sme v takom sedom cinziaku (dnes ich uz vsetky zatepluju polystirenom a maluju na papagajove farby). fuuuu, je toho vela, no viem, ze mama sa ma vtedy ako 3 rocneho nebala nechat vonku hoci aj do vecera, ze sa nikto nikam tak velmi neponahlal, lebo v telke boli len dva programy a slovo pocitac bolo cudzie aj dospelym, nieto este nam detom. ze krupicova kasa bol ten najsamlepcejsi dezer aky si mozete predstavit a ze sme si ho mohli dovolit len obcas.. a podobne veci...
Najskôr chcem poďakovať Petka9 za uverejnenie tejto diskusie! ďakujem, bez teba by som to nedokázal!
som rád, že ste si trošku zaspomínali na svoje detstv
mne detstvo pripomína maľovanie sádrových odliatkov, modelovanie z plastelíny a robenie si pod stolom/raketou bunker, šmýkanie sa zo schodov u babky po zadku, premietanie obrázkov na stenu nad schodmi, stále naháňačky so zvieratkami a rodičmi pred kúpaním a schovávačka vždy predtým, než mal tatino prísť z roboty domov
takže všetci, pekne s úsmevom aj zajtra!
ja som sa narodila v r.1988 chi bebe puding a krupicu zboznujem doteraz a zuvačky pedro... kinderka... ako mala som zboznovala sladkosti a hlavne kexik kukuruku, ak si na nho niekto pametate v detskej izbe som mala oblepenu celu skrinu tymi nalepkami A MacGyver...-kedze ja som taky techicky typ, tak som snivala o tom ako raz zo zuvačky urobim bombu a ninja korytnačky....brat mal take malicke gumene figurky vsetkych clenov a jednemu som raz odhryzla ruku a najoblubenejsia ninja korytnacka bola ta s tou oranžovou šatkou ... No najoblubenejsia rozpravka bola jednoznacne Ferdo mravec alebo colacao-myslim tak sa volalo to kakavko...to bola moja droga alebo ked sme zbierali pogy a céčka... alebo sme hrali pred bytovkou guľky skakala som na svihadle a hrala som gumu
Jo a aby som bol k téme - pozeranie celovečerných rodinných "trhákov", spustenie Markízy ale aj JOJky, nahrávanie obľúbených songov z rádia na kazety Megahity od J.Lo, Eifel65 či (The) Offspring
Hmm.. najviac.. československé bankovky.. hlavne hnedú desaťkorunáčku a strašne dlhé fronty v potravinách. a čokokoládového miláčika našu starú 1203ku rádio slobodná európa čo chytala stará mama a potom také hlúposti ako prebaľovanie (handrové plienky ), LP platne s rozprávkami. A v 89tom štrnganie kľúčmi na námestí
@eraser teraz mi napadlo k tej markize.. FLIPPER to bol hadam prvy serial co som pozeral..
a este cosi TARZAN inak ten i teraz niekde siel, len kto to vie ked tv kukam raz za roku.. toho roku este vobec
mlieko za 2 KČS
všetko v škole zadarmo(okrem stravy samozrejme)
céčka
lego
barbiny
bicykel eska
veľa snehu v zime
lacné dovolenky z ROH
a kopec toho je,len kto by si všetko spomenul?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ale to uz bolo mozno aj 21 storocie vtedy
to som ja žila tri roky len, a to som žila ešte s otcom, a na to obdobie by som najradšej chcela zabudnúť; pamätám si len nejaké fajné termixy, modrožlté a cukríky v priesvitnom obale, dosť mi chutili... aby to neznelo debilne...už potom bolo fasa, jak sme s otcom dobíjali Oravu, to jo
ale tak KnightRider a MacGyver asi hovoria za seba
nehovoriac o futbalovych zapoasoch na vydupanom ihrisku pod svetlami nocnych lamp
zvonenie po domoch u starkej ci skryvanie sa..
este mi napada ze nocne sledovanie televizie = Ninja Korytnacky
a kopa dalsich vecii ako bmx ci prve horske bicykle, ze ked som ho videl doma tak ze wauu
ocinov stary sony ericsson s jednoriakovym displejom a 8mimi pismenami, z ktoreho sme boli namakko
uff vela je toho..
a pastekova a madej.. to boli hity mandarinka darinka.
juj este si pamatam ako sme na McErik a Barbara co pochybujem ze dnes niekto pozna tancovali cosi
i ked milacik, ci levik a podobne som jedaval i ako maly zrut
som rád, že ste si trošku zaspomínali na svoje detstv
mne detstvo pripomína maľovanie sádrových odliatkov, modelovanie z plastelíny a robenie si pod stolom/raketou bunker, šmýkanie sa zo schodov u babky po zadku, premietanie obrázkov na stenu nad schodmi, stále naháňačky so zvieratkami a rodičmi pred kúpaním a schovávačka vždy predtým, než mal tatino prísť z roboty domov
takže všetci, pekne s úsmevom aj zajtra!
novoročné príhovory prezidenta Havla
mečiarove volebné letáčiky keď bol ešte mladý a rovnako škaredý )
Dubčekov pohreb
československé známky s kolkami
prvé osobné počítače (Didaktik či ako sa volal, taký divný so zeleno čiernou obrazovkou )
počasie v ktorom bola ešte mapka československa
televízne hlásateľky - aj keď to teraz zase na joj plus zaviedli
a tak.. to by bolo na dlho
a este cosi TARZAN inak ten i teraz niekde siel, len kto to vie ked tv kukam raz za roku.. toho roku este vobec
všetko v škole zadarmo(okrem stravy samozrejme)
céčka
lego
barbiny
bicykel eska
veľa snehu v zime
lacné dovolenky z ROH
a kopec toho je,len kto by si všetko spomenul?