isiel by som. hoci v tom case, ked by to mohlo byt pre mna aktualne, by som asi nesiel.
pre - zazijes veci, ktore inak nezazijes, rozvijas samostatnost, ziskas nadhlad, precvicis jazyk,
proti - budu ti chybat ludia a domov (to je individualne dost no), zrejme budes mat aj stresy nejake okolo toho, mozno financne narocne, zrejme budes musiet doberat ucivo potom, ak nebudes chciet studovat rok navyse - lebo pochybujem, ze by si sa tam ucila to iste, co by si sa ucila tu mozno sa vratis ako snob a budes znechutena z toho, ake sproste veci mozes zazivat na Slovensku
Nesiel by som , keby boli in okolnosti (nespoznal by som priatelku tak určite ano ) Asi by som si tma nasiel nejakú a po skole sa tam odstahoval snazil by som sa tam co najviac zdokonalit jazyk . Skor by som siel do kanady
Ja som mohla ísť, zvolila som si NIE. Prečo? Lebo som si uvedomila, že niektoré veci, na ktorých mi začalo záležať a chcem sa nimi zaoberať, lebo ma bavia a možno mi budú do budúcna užitočné, by som tým stratila. Hovorím o korešpondenčných seminároch a olympiádach... proste ma to baví, a nechcela som o ne prísť
lebo tam by som si nenašiel pracu popri škole a ta, ktoru mam ma strašne bavi ...nejak by mi chybali akcie, ktore robime s partiou.... auto by som tam nemal ....ale keby tam bolo cely čas leto tak by som si nechal povedať ...zaleži od okolnosti
ked začnete chodiť v zahraničí do školy tak je dosť problematické a hlavne na strednej.. nestačí vedieť trocha reč ale všetky výrazy , spôsoby pravidlá atd.. a je to dosť namáhavé hlavne prvé mesiace.. ale ked si pomyslím že ja by som sa mal vrátiť na slovensko a začať tam chodiť do školy tak by som asi umrel. už si neviem predstaviť sa vrátiť späť a začať chodiť do slovenskej školy..
Spoznáš novu krajinu, nových ludi, ziskas nove skusenosti s novymi vecami, budes samostatnejsia a budes sa musiet ucit qk nepojdes do ameriky alebo canady
Nevýhody:
1. ak budeš niekde V Amerike tak budeš v nekultúrnom prostredí, pokial nemas odvahu vyskusat rozne kluby, ktoré tam su a ktore su oazami kultury v USA
isla by som hned...podla mna velmi dobra skusenost..lenze ked ides iba na jeden rok..prides spat..robis asi komisionalky preto vacsina ludi z mojej skoly ked isli do zahranicia prestupili na inu lebo ich chceli nechat opakovat rocnik ktory stravili v zahranici..
ja by som chcela odist zo slovenska..ale uz na stálo
tak ja som prisla koncom maja z irska kde som bola rok na strednej skole .... isla som cez stipko a bolo super.... zaciatky su vsak tazke pokym si zvykneš na anglicky jazyk na ich skratky atd, na novu rodinu a ich zvyky .. na vsetky pravidla a celkom ine prostredie ( premna to nebol problem , mne sa viac paci tam ako tu) ale potom ked si najdes novych priatelou, udomacnis sa budes sa mat super... mne to dalo vela naucila som sa lepsie anglictinu , stala som sa samostatnou viac vyspelou a keby ze sa mozem vratit tak nevaham... nechcela som s tamat odíst to mi ver .... preplakala som 3 dní .... co je proti : ze musis zvladnut odchod od vlastnej rodiny a preradit sa na uplne iny rezim... potom zapadnut do skoly ... a nakoniec zvladnut odíjst od tvojej novej rodiny a uplne nakoniec biflit sa cele prazdniny na komisionalky ako ja teraz takze tak ..... ale myslím si ze ked mas moznost tak chod da ti to vela ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
pre - zazijes veci, ktore inak nezazijes, rozvijas samostatnost, ziskas nadhlad, precvicis jazyk,
proti - budu ti chybat ludia a domov (to je individualne dost no), zrejme budes mat aj stresy nejake okolo toho, mozno financne narocne, zrejme budes musiet doberat ucivo potom, ak nebudes chciet studovat rok navyse - lebo pochybujem, ze by si sa tam ucila to iste, co by si sa ucila tu mozno sa vratis ako snob a budes znechutena z toho, ake sproste veci mozes zazivat na Slovensku
a tak
Nevýhody:
1. ak budeš niekde V Amerike tak budeš v nekultúrnom prostredí, pokial nemas odvahu vyskusat rozne kluby, ktoré tam su a ktore su oazami kultury v USA
2. Nový ľudia
PROTI je len cena
ja by som chcela odist zo slovenska..ale uz na stálo
cojaviem...neslubuj si od toho vela