chystám sa zaobstarať si malé šteniatko rottweilera, len by som ešte chcela vedieť nejaké názory ľudí, čo túto rasu chovajú. klady, zápory, pred tým, nech sa 100%tne rozhodnem... čítala som, že môžu mať problémy so slabými kosťami, bedrovými kĺbmi, slabým
sú to mohutné psy preto majú viac zaťažované kĺby preto treba pestrú stravu a šteniatko treba strážiť aby veľmi nebehalo hore dole po schodoch pokým nebude mať plno vyvinuté kosti. Pokial sa mu budeš dostatočne venovať tak z neho vyrastie skvelý pes. Treba ho čím skôr zvykať na iných psov aby nebol agresívny
V ziadnom pripade nie do bytu.Potrebuju vychovu,pevnu ruku a vela lasky.Potom sa nemusis bat ze niekomu odkusnut hlavu Dobre je sa od mala pohybovat medzi psami a ludmi.Vedia to byt rozkosne maciky, zalezi na majitelovi .... samozrejme potrebuju vet. starostlivost, pestru vyvazenu stravu a pohyb.
a stymi ich vadami, tak ked si kupujes s papiermi tak sa popytaj ako su na tom jeho predkovia, lebo tie choroby sa mi zda, ze vznikli tym, ze sa vlastne stale krizi podobna geneticka informacia a tam je potom vo zvyku, ze sa prejavuju take vady... Ked je skrizeny s nejakym inym psom, tam si myslim, zeby nemal mat nabeh na take
podla mna ked je pes v malom bytiku neciti sa určite prijemne,však velke plemena su zviknute na dvore stale behať a tak,a nje spať v malom byte a raz za čas isť von...
Krsný si kupoval teraz v lete už v poradí tretieho, keď toho psa naučíš na ľudí,tak by nemal byť problém Na stráženie ho pravdepodobne v byte nepotrebuješ...
Hlavne ten pes potrebuje strašne veľa pohybu a tiež obmieňanú stravu bohatú hlavne na vápnik,lebo vraveli mu chovatelia že tie psy majú problémy s kosťamu a kĺbami
@kamush195 hej, ak by som bývala v garzónke, ani ja by som si ho tam nevedela predstaviť, ale hovorím o celkom priestrannom 4 izbovom byte a prechádzkach.
@bress chcem bez papierov, zbytočne je ten pes len drahší a vôbec nemám záujem s ním chodiť po výstavách a atď.
Ale teda v podstate nemáte s nimi nejaké zlé skúsenosti, čo by mal človek vedieť pred tým, ako si ho má kúpiť?
@malalu ak si chceš byť istá že pes ktorý ti vyrastie bude naozaj rotvík tak si radšej priplať. Nejde o to či chceš chodiť na výstavy... s papiermi máš záruku že naozaj kupuješ rotvíka zdravého a nie chorého prípadne kríženca
Ja som s rtw vyrastala .. mali sme ho spolu s NO,takže spolu vyrastali atď. No bol to mohutný pes,ktorý potreboval ráznu ruku..nemali sme s ním žiadne problémy len nemal rád kravy tak sme museli dávať pozor,aby nevybehol za bránu..ťahal ma na sánkach,keď bol už veľký.
Ale mal takú silu,že v pohode zvalil dospelého svalnatého muža.
Do bytu sa mi zdá až moc veľký resp. potrebuje podľa mňa neustály pohyb... aj keď poznám rotwíka čo je v byte,ale dennodenne s ním autom cestujú mimo mesta na prechádzky a to nie je pre každého si myslím.
@malalu je jasné že to nikdy nebude stopercentné ale ludia čo ponúkajú psy s papiermi to nerobia pre peniaze. Nie je im jedno s akým psom napária fenku a aký má ten pes rodokmeň... naozaj nejde o výstavy. Ide o udržovanie dobrej krvej línie a o to aby psy boli zdravé a podla štandartu. To že majú nejaké tituly krásny je len plus
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
sú to mohutné psy preto majú viac zaťažované kĺby preto treba pestrú stravu a šteniatko treba strážiť aby veľmi nebehalo hore dole po schodoch pokým nebude mať plno vyvinuté kosti. Pokial sa mu budeš dostatočne venovať tak z neho vyrastie skvelý pes. Treba ho čím skôr zvykať na iných psov aby nebol agresívny
Hlavne ten pes potrebuje strašne veľa pohybu a tiež obmieňanú stravu bohatú hlavne na vápnik,lebo vraveli mu chovatelia že tie psy majú problémy s kosťamu a kĺbami
@bress chcem bez papierov, zbytočne je ten pes len drahší a vôbec nemám záujem s ním chodiť po výstavách a atď.
Ale teda v podstate nemáte s nimi nejaké zlé skúsenosti, čo by mal človek vedieť pred tým, ako si ho má kúpiť?
Ale mal takú silu,že v pohode zvalil dospelého svalnatého muža.
Do bytu sa mi zdá až moc veľký resp. potrebuje podľa mňa neustály pohyb... aj keď poznám rotwíka čo je v byte,ale dennodenne s ním autom cestujú mimo mesta na prechádzky a to nie je pre každého si myslím.