Ahojte,
chcem sa Vas opytat ze ako Vas ucili v autoskole rozbeh,-cisto iba zo spojkou alebo spojka a plyn? lebo som citala ze sa to da aj takto bez plynu...a plyn az potom na zvysenie rychlosti..lebo dost mam s rozbehom problemy...dakujem za kazdu odpoved
Nadpis mal byť asi rozbeh bez plynu Keďže bez spojky je to pre laika takmer nemožné
A k rozbiehaniu... Stačí sa naučiť cit tvojej spojky. Máš zaradené v jednotke a pomaly ju púšťaš do bodu kedy začne auto jemne zaberať aj otáčky sa ti trošku pohnú. V tom bode keď pridáš plyn a pokračuješ v púšťaní spojky tak sa rozbehneš v poho. Ovšem auto ti v tom zábere len na spojke tiež pojde dopredu ale akonáhle viac pustíš spojku ti skape motor. Preto sa uč s citom ovládať spojku. Tak, že keď cítiš, že ti to skapína tak stlač spojku a znovu povoľuj do toho bodu záberu. Je to o praxi.
nauc sa rozbiehat tak ako mas... ked sa to nenaucis, tak potom radsej ani na cestu nechod... potom je internet plny videi kde sa ludia smeju "vodicom" ktori nie su schopny zvladnut bezne riadenie... najhorsie na tom je, ze ti "vodici" su skutocne aj na ceste a stretnut ich nechce nikto...
tak ako sa aj mne stalo par tyzdnov dozadu kedy ma jedna mila pani skoro vytlacila z cesty, lebo sa nepozrela do spetakov tak ako ma... jednoducha vec, jednoducha chyba, no uz som sa mohol pri 90-ke kotulat po roli... A myslim si ze jej to je 3-5 doteraz... no mne vtedy vsetko jedno nebolo...
neboj sa toho, trenuj... vsetci nejako zacinali... len sa to nesnaz nejako obist alebo si to zlahcovat somarinami... moj nazor... drzim palce
šak to by som musela tú spojku úplne pomaly púšťať aby mi nezdochol motor.
takže učili ma to aj s plynom.
a jedno, čo som najviac neznášala, bol rozbeh do kopca so zatiahnutou ručnou (doteraz to neviem a ani nechcem vedieť). ááá! ešteže som mala fájn inštruktora, ktorý ma nenútil a nechal ma robiť si veci po svojom ak som ich robila správne. :letim:
Ono to celkovo záleží aj podľa auta. Na mojom keď som jazdil takto cez spojku ako v autoškole, mi to furt zdochínalo Takže u mňa už neexistuje také dačo, že cez spojku sa pohýnať. Vytočím otáčky na 2000 a púšťam spojku
tatko ma ucil bez, ale nie je auto ako auto.. na felice by to islo, ale musela by som ist riadne pomaly, aby to neskapalo.. a na to irl na ceste nema nikto cas
Záleží aj od stavu spojky aj od toho aké je to auto, benzín / diesel. Ja sa napríklad na svojom staršom aute bez plynu nepohnem už ani na rovinke v autoškole som chodil na Toyote Yaris tam to šlo parádne napríklad ale použil som to len na kuželkách inač všade s plynom
Musiš mat aj silne auto ale na rovine sa aj na 1.3jke rozbehneš mna učili najprv bez plynu to som robil asi trištvrte hodiny a dalšiu trištvrte hodinu som sa učil s plynom.Je to len o cviku o ničom inom to nieje.A poradim ked puštaš spojku tak nohou šuchaj po podlahe nie vo vzduchu ale celu nohu posuvaj po podlahe aby sa mala lepšiu citlivost pokial sa to nenaučiš.
@jeko ja viem. všetci mi to hovoria. ale už je v mojom okolí známe, že som podivnô.
proste ja to neviem, mne je to ľahšie bez ručnej aj keď kopisko veľký je.
@simka7192 bez spojky sa nepohnes len mozno kus a zdochne ti motor ale da sa pohynat spojkou ked mas islne auto a diesel ..s benzinom nwm - je to podla mna tazsie a zalezi od auta..ale lepsie sa naucit s plynom a citlivo s tym pedalom a da sa aj s plynom pomaly rozbehnut..ale v autoskole sa nauc najprv bez plynu a na cvicisku tiez tak len na krizovatkach je lepsie s plynom
Bez plynu sa ti rozbehne aj stara skodovka. Ale neviem aky tam mozes mat problem pri rozbehu s plynom. Problem vznika v tom ze pustas spojku prilis rychlo.
Novsie vykonne a lachke dieslaky sa ti v poho pohnu aj bez spojky. No pre rychlost pohybu je lepsie aj s plynom. Rozdiel s plynom som spozroval este ze niekto tuka do plynu a tak sa pohyna a niekto drzi plyn v jednej polohe.
Ja ti ani neviem povedat ktore pouzivam ja.. Proste to uz je v zvyku.
Toto si uplne pamatam na autoskole ma ucili bez (alebo som ja sama prisla na to ze sa to da aj bez a robila som to? nvm uz)....a potom mi raz dal ex auto ze ideme sa previezt a ked to zbadal tak mi povedal ze uz so mnou do auta nesadne ak sa to pekne nenaucim tak ja uz s vodicakom, sme zastavili na cesticke a ucila som sa rozbiehat a mimochodom mal urcite pravdu, hentake rozbiehanie je velmi riskantne ak vychadza clovek niekam napr na hlavnu cestu kde idu auta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ved skus len pomaly uvolnovat spojku a uvidis, ze sa auto trochu bude hybat a potom pomaly pridaj plyn
A k rozbiehaniu... Stačí sa naučiť cit tvojej spojky. Máš zaradené v jednotke a pomaly ju púšťaš do bodu kedy začne auto jemne zaberať aj otáčky sa ti trošku pohnú. V tom bode keď pridáš plyn a pokračuješ v púšťaní spojky tak sa rozbehneš v poho. Ovšem auto ti v tom zábere len na spojke tiež pojde dopredu ale akonáhle viac pustíš spojku ti skape motor. Preto sa uč s citom ovládať spojku. Tak, že keď cítiš, že ti to skapína tak stlač spojku a znovu povoľuj do toho bodu záberu. Je to o praxi.
a urcite si pridaj plyn, neviem preco by si sa chcela rozbiehat 300 rokov, ak ti to skapina tak to nebude kvoli tomu ze pridavas plymn
nauc sa rozbiehat tak ako mas... ked sa to nenaucis, tak potom radsej ani na cestu nechod... potom je internet plny videi kde sa ludia smeju "vodicom" ktori nie su schopny zvladnut bezne riadenie... najhorsie na tom je, ze ti "vodici" su skutocne aj na ceste a stretnut ich nechce nikto...
tak ako sa aj mne stalo par tyzdnov dozadu kedy ma jedna mila pani skoro vytlacila z cesty, lebo sa nepozrela do spetakov tak ako ma... jednoducha vec, jednoducha chyba, no uz som sa mohol pri 90-ke kotulat po roli... A myslim si ze jej to je 3-5 doteraz... no mne vtedy vsetko jedno nebolo...
neboj sa toho, trenuj... vsetci nejako zacinali... len sa to nesnaz nejako obist alebo si to zlahcovat somarinami... moj nazor... drzim palce
šak to by som musela tú spojku úplne pomaly púšťať aby mi nezdochol motor.
takže učili ma to aj s plynom.
a jedno, čo som najviac neznášala, bol rozbeh do kopca so zatiahnutou ručnou (doteraz to neviem a ani nechcem vedieť). ááá! ešteže som mala fájn inštruktora, ktorý ma nenútil a nechal ma robiť si veci po svojom ak som ich robila správne. :letim:
Nás najprv učil inštruktor normálne s plynom, až potom nám ukázal, že aha, ide to aj bez plynu
to mi pripomina moju segru
proste ja to neviem, mne je to ľahšie bez ručnej aj keď kopisko veľký je.
Ja ti ani neviem povedat ktore pouzivam ja.. Proste to uz je v zvyku.