Zdravím som chalan mam 22 rokov moja priateľka mala 18.. Boli sme spolu 2 roky ale už to ukončila. Mohol som to ukončiť už ja keď si vypisovala z byvalim ja som jej dal šancu bo ma prosila.. Ale potom sa to už viezlo.. Hádky pri nezmyselných somarinach
Priznávam chybu bol som strašne žiarlivý.. Vždy som jej volal ze kde si a podobne ale to kvôli tomu ze som nemal takú dôveru.. Potom ja som bol taky ze som ju odbijal ona povedala ze milujem ta a ja ze mam ta rad.. Tak to trvalo 2 mesiace potom už urobila svoj krok a dala mi koniec a ja neviem com ale neviem sa cez to preniesť.. Uvedomil som až teraz jak som sa ku nej správal ze ona sa snažila a ja nič.. A poslednú dobu som sa snažil a vždy prosil o šancu a ako som si všimol čím viac som prosil tým viac sa to zhorsovalo.. A najväčší problém ze ja som ju zavolal do svojej partie.. Takže aj keď ideme vonku tak furt je z nami.. Ona mi povedala ze už nemá také city jak niekedy a ešte dodala že kto ma byt spolu tak bude ale teraz to na vzťah nevidí.. Zrobil som veľa chýb taktiež aj ona ale mam dat tomu čas aspoň 2 mesiace a potom skúsiť si ju dajak získať alebo kašľať na to? Len problém je ze neviem sa z toho dostať vždy kukám na instagrame na fb jej fotky.. Ach jaj.. Mam toľko všetkého v hlave len vyjadriť sa tak normálne neviem.. Ďakujem za radu všetkým
Proste ako som písal najprv som ju odbijal. Lebo som neveril ale keď už ona urobila ten krok a dala mi koniec tak už proste mi chýba a neviem sa z toho dostať..
" Mohol som to ukončiť už ja keď si vypisovala z byvalim ja som jej dal šancu bo ma prosila"
prehral si shit test lebo si sa prejavil ako rohožka/handra.
čiže ona s tebou bola len preto že vedela že hocičo spraví, tak s tebou bude, lebo to nejak zahovorí a ty si rohožka/handra.
čiže v momente keď to ona ukončila, ukončila to preto lebo našla niekoho koho považuje za lepšieho než si ty, tak už ťa nepotrebuje.
(odborný termín je "trading up", a je to jeden z primárnych mechanizmov hypergamie).
čiže je jedno čo si chcel napísať ako pokračovanie, lebo proste
a) nedostaneš ju späť, nijak
b) aj keby si ju dostal späť, tak po rokoch keď by si zrozumnel by si si uvedomil že by bolo lepšie ak by si ju nikdy nedostal späť
c) všetky tvoje pokusy dostať ju späť budú pre ňu len ďalšími dôkazmi že si rohožka/handra, čiže pod jej úroveň, čiže jej zo všetkých takých pokusov budeš len smiešnejší a trápnejší a úbohejší.
takže navrhujem nasledujúci budúci postup:
1. vyjeb sa naprosto na ňu. najjednoduchší spôsob je prehovoriť sa do viery že to bola proste sprostá piča nechutná fuj kurva čo si ťa nikdy ani nezaslúžila. je to síce obrovský extrém, ale je bližšie k pravde ako ten druhý extrém, a je omnoho menej tebe škodlivý ako ten druhý extrém.
a časom sa nejak automaticky vyhladí a zrovná na "hej, nie je piča, je to proste osoba, ale vtedy som ju chvíľu hrozne neznášal lebo som to potreboval, a hej, pomohlo to".
to nemusíš riešiť teraz. proste prvý krok, je to piča ktorá už nestojí za jedinú myšlienku. a už vôbec nie pozitívnu.
2. ale existujú aj nepiče, a na to aby si nepiču našiel sa potrebuješ nepoložiť úplne kvôli tejto jednej pičke
3. tak sa nepolož, ži si ďalej svoj život, zabudni na ňu, rob si radosť a príjemno ako vieš, chodievaj medzi ľudí, a všímaj si ich, či náhodou medzi nimi nezazrieš nejakú nepiču čo je hodná tomu aby si sa jej prihovoril.
4. trpezlivosť
5. veci prídu a budeš rád a prekvapený aké sú pekné
@peke1211 uf,, s tou partiou si to posral.
budeš musieť dať kamarátom na výber, že buď vykopnú teba, alebo ju. lebo s jej permanentnou prítomnosťou ti potrvá aj dva až štyri roky sa z toho reálne dostať.
čiže budeš musieť dať kamarátom na výber, sorry.
a opisuješ to pekne. bol to nejaký taký... prvý vzťah čo si bral vážnejšie, pre teba? tak nejak to znie. všetku vinu hádžeš na seba, za triviality čo by mala byť schopná chápať a komunikovať o nich (lebo veď ženy sú empatické)...
za pár rokov uvidíš jasnejšie, čo sa tam vlastne stalo. teraz vidíš len to čo ona chce aby si videl.
teraz hlavne potrebuješ vydezinfikovať zo systému jej vplyv.
čiže spomeň si ako si fungoval keď ste sa ešte nepoznali/nechodili spolu, a toho sa chyť a tam začni. potom postupne sa od toho posúvaj ďalej, samozrejme. ale proste...
...čím dlhšie ti bude trvať vygumovať ju z hlavy a konania a života svojho, tým dlhšie ti bude trvať vyliečiť sa, pohnúť sa ďalej, a byť zasa rád že žiješ, a byť spokojný sám so sebou, a zariadiť si dobrý život, ako si zaslúžiš.
Mas naprostu pravdu kamarát.. Proste ma zmanipulovala totálne.. Ja som jej dal všetko keď niečo jej trebalo.. Ci peniaze keď nemala alebo furt som jej dačo kúpil.. Ešte raz si pamätám jak mi povedala ze 'aj tak mi koniec nedáš' ona mne naposledy povedala ze sa správam jak decko.. Ze furt to riešim a podobne.. A ja som jej povedal tak kľudom skus sa vzit do mojej situácie klamala si ma písala si si z bývalim a tak.. Klamala ma napr v tom ze mi tvrdila ze ide opekať z kamarátkami a nakoniec som sa stretol z kolegom a mi povedal ze ju videl v meste.. Proste zhrniem to nakoniec bola na chate a boli tam chlapci.. Vyplakala sa mi na ramene a zase som jej odpustil.. Mňa len štve to ze som vždy bol pri nej keď niečo trebalo a vždy som dal šancu ale keď som chcel aby Mne dala šancu tak ma odpalkovala.. Proste dýka do srdca.. Fakt som už zúfalý.. Lebo 2 roky sú pre mňa dosť.. A ja som dosť vzťahovy založený chlapec ako sem tam keď som sám a je príležitosť tak áno poriesim sa ale keď som bol z nou som mal x šancí ju podviest ale ani raz som to nedokázal urobiť aj keď som bol pripity. A som sa jej aj priznal keď niečo také bolo..
Už aj kamaráti no partia majú nervy na mňa bo aj keď som bol z nou von a z partiou v tom istom Bare tak som sa z nou pohádal a mi povedala ze moja bývalá že už na mňa nemajú nervy jak ay vidia na mne že neviem sa cez to preniesť.. Ale jak sa to dá keď chodíme všetci vonku.. Jak povedal som jej slušne že keby dám ako jej koniec tak dám odídem z tvojej partie aby si sa netrápila a ona že ona si na mojich kamarátov navykla a nikam nepôjde že bude chodiť von naďalej z nami
Nebol to prvý vzťah ale prvý taky najdlhší.. Proste si ma nevazila a dala mi koniec.. Ja som jej šancu dal a keď som chcel ja tak vôbec že už nemá city.. A teraz sa správa tak jak by ani zo mnou nebola úplne iná je.. Ja nechápem absolútne tomu... Toľko všetkého som pre ňu obetoval..
@Obsession ja viem.. Ma prosila strašne. Písala mi ze sa zabije keď jej nedám šancu že život nemá zmysel a dokonca aj mi posielala fotku jak si porezala nohu.. No ze sa podreze a tak a ja som jej odpustil..
"povedal som jej slušne že keby dám ako jej koniec tak dám odídem z tvojej partie aby si sa netrápila a ona že ona si na mojich kamarátov navykla a nikam nepôjde že bude chodiť von naďalej z nami"
... :/ a ich si omotala tiež, zdá sa, alebo je v procese toho. takže keby si im dal ultimátum tak vykopnú teba?
hm, tak potom asi im ultimátum nedávaj :/
k tomu už asi neviem poradiť.
ale teda držím palce, budeš to mať ešte silno kolotoče pocitové, ale... drž sa
Podla mna len blby clovek sa poreze na nohe a posle fotky.. a este blbsie mi to znie ked ten clovek pise s inym a ma druheho len ako nejaku istotu
Sam si napisal ze s nim manipulovala...
A on je blby uz len preto ze je nedal kosom uz preto ze si pisala s byvalym .
A teraz za nou place no jasne mu dala najavo ..
Brat vazne ? Ano urcite by som jej pomohla pochopit ze takto sa veci neriesia.Bolo to vydieranie ..a kebyze mna niekto takymto sposobom vydiera. Tak nie som snim vo vztahu.
Bodka. (Urcite by som bola blizko ako clovek ale nie ako partnerka alebo frajerka )
Btw teraz si uz nereze nohy ?
Ale pred mesiacom dvoma ano ?
Omg no
Prečo sa niekto nevie vypísať do znakov ktoré má vyčlenené na bližšie špecifikovaní témy? Myslim si ze to o niečom svedčí keď človek nevie svoje myšlienky formulovať na vyčlenenú dĺžku. Česť výnimkám ktorých nie je málo.
@kierkegaard nikdy som nevedel písať krátke príspevky. Aj maturitný sloh som napísal za tú hodinu na 30 strán Budeš sa musieť zmieriť s tým, že aj takí ľudia existujú
jeb sa na ňu, ignoruj ju.. uvidiš jak bude za tebou doliezať... a potom neurob chybu, že si ju pustiš k telu . nechaj ju len sa namotať , nech ju porazi čim skôr z toho
@midnight ďakujem budem sa snažiť dajak to prekonať a zvládnuť to. Aj keď si to hovorím ze jedno dievča mi za to nestojí ale furt som myšlienkami inde.. Proste dajak neviem zniesť ten zlý pocit ze zo vzťahu ako sme boli už úplne nič 0 fáza jak keby by som sa z nou ani nepoznal.. Ale musím pochopiť jedno keď sa budem naďalej trápiť tak mi to nepomôže.. Ale fakt ďakujem za radu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
prehral si shit test lebo si sa prejavil ako rohožka/handra.
čiže ona s tebou bola len preto že vedela že hocičo spraví, tak s tebou bude, lebo to nejak zahovorí a ty si rohožka/handra.
čiže v momente keď to ona ukončila, ukončila to preto lebo našla niekoho koho považuje za lepšieho než si ty, tak už ťa nepotrebuje.
(odborný termín je "trading up", a je to jeden z primárnych mechanizmov hypergamie).
čiže je jedno čo si chcel napísať ako pokračovanie, lebo proste
a) nedostaneš ju späť, nijak
b) aj keby si ju dostal späť, tak po rokoch keď by si zrozumnel by si si uvedomil že by bolo lepšie ak by si ju nikdy nedostal späť
c) všetky tvoje pokusy dostať ju späť budú pre ňu len ďalšími dôkazmi že si rohožka/handra, čiže pod jej úroveň, čiže jej zo všetkých takých pokusov budeš len smiešnejší a trápnejší a úbohejší.
takže navrhujem nasledujúci budúci postup:
1. vyjeb sa naprosto na ňu. najjednoduchší spôsob je prehovoriť sa do viery že to bola proste sprostá piča nechutná fuj kurva čo si ťa nikdy ani nezaslúžila. je to síce obrovský extrém, ale je bližšie k pravde ako ten druhý extrém, a je omnoho menej tebe škodlivý ako ten druhý extrém.
a časom sa nejak automaticky vyhladí a zrovná na "hej, nie je piča, je to proste osoba, ale vtedy som ju chvíľu hrozne neznášal lebo som to potreboval, a hej, pomohlo to".
to nemusíš riešiť teraz. proste prvý krok, je to piča ktorá už nestojí za jedinú myšlienku. a už vôbec nie pozitívnu.
2. ale existujú aj nepiče, a na to aby si nepiču našiel sa potrebuješ nepoložiť úplne kvôli tejto jednej pičke
3. tak sa nepolož, ži si ďalej svoj život, zabudni na ňu, rob si radosť a príjemno ako vieš, chodievaj medzi ľudí, a všímaj si ich, či náhodou medzi nimi nezazrieš nejakú nepiču čo je hodná tomu aby si sa jej prihovoril.
4. trpezlivosť
5. veci prídu a budeš rád a prekvapený aké sú pekné
budeš musieť dať kamarátom na výber, že buď vykopnú teba, alebo ju. lebo s jej permanentnou prítomnosťou ti potrvá aj dva až štyri roky sa z toho reálne dostať.
čiže budeš musieť dať kamarátom na výber, sorry.
a opisuješ to pekne. bol to nejaký taký... prvý vzťah čo si bral vážnejšie, pre teba? tak nejak to znie. všetku vinu hádžeš na seba, za triviality čo by mala byť schopná chápať a komunikovať o nich (lebo veď ženy sú empatické)...
za pár rokov uvidíš jasnejšie, čo sa tam vlastne stalo. teraz vidíš len to čo ona chce aby si videl.
teraz hlavne potrebuješ vydezinfikovať zo systému jej vplyv.
čiže spomeň si ako si fungoval keď ste sa ešte nepoznali/nechodili spolu, a toho sa chyť a tam začni. potom postupne sa od toho posúvaj ďalej, samozrejme. ale proste...
...čím dlhšie ti bude trvať vygumovať ju z hlavy a konania a života svojho, tým dlhšie ti bude trvať vyliečiť sa, pohnúť sa ďalej, a byť zasa rád že žiješ, a byť spokojný sám so sebou, a zariadiť si dobrý život, ako si zaslúžiš.
Keby ta milovala je stebou stale
Blba a blbsi
Sorry no ..idem radsej spat
... :/ a ich si omotala tiež, zdá sa, alebo je v procese toho. takže keby si im dal ultimátum tak vykopnú teba?
hm, tak potom asi im ultimátum nedávaj :/
k tomu už asi neviem poradiť.
ale teda držím palce, budeš to mať ešte silno kolotoče pocitové, ale... drž sa
niekto ťa vydiera samovraždou ak naňho budeš zlá, tak sa bojíš nebrať ho vážne, tak si blbšia? O_o
Podla mna len blby clovek sa poreze na nohe a posle fotky.. a este blbsie mi to znie ked ten clovek pise s inym a ma druheho len ako nejaku istotu
Sam si napisal ze s nim manipulovala...
A on je blby uz len preto ze je nedal kosom uz preto ze si pisala s byvalym .
A teraz za nou place no jasne mu dala najavo ..
Brat vazne ? Ano urcite by som jej pomohla pochopit ze takto sa veci neriesia.Bolo to vydieranie ..a kebyze mna niekto takymto sposobom vydiera. Tak nie som snim vo vztahu.
Bodka. (Urcite by som bola blizko ako clovek ale nie ako partnerka alebo frajerka )
Btw teraz si uz nereze nohy ?
Ale pred mesiacom dvoma ano ?
Omg no