Tak mi napadlo, že keď žiak vyrušuje na hodine učiteľ mu môže napísať poznámku. A ak teda tento žiak vyrušuje opakovane, môže mu učiteľ napísať 5? Akoby odpovedal či písal písomku, normálna 5 čo sa mu môže odraziť na vysvedčení?
a preco by nie - ved hodnoti sa aj spolupraca na hodine, nie len nabiflenie sa den pred pisomkou. Neraz sa stalo ze niekto dostal za aktvitu 1 u nas, lebo sa vela hlasil, pytal, rozumne diskutoval...a ak moze existovat 1 za aktivitu, potom aj 5
Však si to vydiskutuj medzi štyrmi očami a hlavne nie na hodine lebo ich dráždi, že sa venujú jednému žiakovi viac než učivu. A začni sa správať normálne, lebo takto to nikam nevedie, ako vidíš...
Ja som vzdy chcel aby ten co uci, nehodnotil, ale naopak bol hodnoteny podla vedomosti ziaka/studenta/posluchaca. Ostalo by mu len pravo vykazat nevhodne sa pravajucu osobu, osobu narusajucu priebeh prednasky, ci rusiacu spolusediacich vykazat z prednasky. A hodnotenie spravania, rozne poznamky, ci rozdavanie "5"tiek su blbosti.
keby mala ta ucitelka rozum, tak ta vyvola z toho uciva, pocas ktoreho si vyrusoval a dala by ti 5 za to, ze nedavas pozor a nevies co sa robi. tak by to bolo spravodlive. takto je to len smiesne ucitelske gesto ako dokazat ziakom, ze maju nad nimi moc. dnesne skolstvo ovladane zenami je jeden velky chaos a obcas mi to pripada, ze namiesto toho, aby sa vyucujuce snazili zvladnut situaciu siahnu po najprimitivnejsom rieseni - dostanes 5.
Aj keď si nájdeš múdry paragraf, ktorý to zakazuje (neviem, či taký existuje, a aký máte vnútorný poriadok), vždy sa môže pri záverečnom hodnotení odkloniť o jeden stupeň nahor alebo nadol na základe aktivity, prístupu a i. (pokojne aj preto,ž e ťa má/nemá rád)
môže dať akurát tak poznámku, návrh na pokarhania alebo zníženú známku zo správania ale zatoto päťku by len tak dávať nemohol u nás to robia ak vyrušujú tak vyvolajú a až potom keď nevie dá päťku
tak keď si s debilom nevedia rady a jeho rodičom je jeno že nosí domov poznámky, tak ak to zákon vyslovene nezakazuje, prečo nie. Nech má horší priemer a väčší problém ísť na dobrú školu. Istotne by bolo dávanie pätiek za správanie vo všeobecnosti efektívnejšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
prospech je predsa niečo celkom iné, ako správanie
ja by som to určite praktizovala....
Mňa zasa štve, že nemôžeme my dať poznámku učiteľovi.
Pre dobré chápanie:Ak učiteľovi cez vyučovanie niekto volá, dali by sme mu poznámku a podľa toho by sa znížil plat na jeden mesiac.