no šak sa pýtaj. oni tam majú na stránke napísané, že máš mať JEDNU príručnú batožinu určených rozmerov. (kabelka sa ráta ako príručná batožina, takže ak si ju chceš zobrať, narvi ju do tašky/kufra, čo berieš jak príručnú batožinu)
Tá batožina sa má zmestiť do rozmerov, ako určite nájdeš na stránke, tuším 20*40*50 cm. Pred prechodom do lietadla niektoré kufre, ktoré vyzerajú moc veľko skúšajú narvať do takej testovacej srandy. Ak by sa tam nevošiel, bolo by to blbé
Ja som mal ruksak, ktorý ten 20cm rozmer určite prekračoval, ale keďže nevyzeral, že by sa nevošiel hore do priehradky na batožinu, tak ho ani neskúšali testovať, či nie je moc veľký, ani nič.
ja som mala 20 a v tom testovacom ráme som mala dobrú rezervu. v BA to tam niekde je pri checksprostostiach tuším, tak vyskúšaj a keď sa nemestí, reorganizuj.
@15 ono ani nie je nutné, aby to šlo hore. ja som si nechala príručnú batožinu v lietadle pod nohami a nikto mi nič nepovedal a to si to tuším nejaká letuška všimla
Na stránke alebo na letenke to máš napísané tie rozmery, my sme leteli teraz na konci mája... no a to je jedna príručná batožina, ktorú môžeš mať. V prípade, že tú príručnú batožinu ešte pre chekingom nenatrpeš do tej somariny a je vidieť, že je veľká, musíš si ju zaplatiť... Keď to platíš dopredu cez net, je to 15eur, keď tam, je to 60eur. Ak máš zaplatenú už aj spiatočnú letenku, nedá sa doplatiť to cez net za 15, automaticky to bude 60. Môžeš mať len JEDNU príručnú batožinu, čiže ak by si mala dve, tak jednu automaticky necháš tam alebo platíš. Ak je to príručná batožina čo vyzerá ako kabelka alebo tak a nie je to kufor, tak minimálne na Bratislavskom letisku ti to otvoria, vyhádžu, prekukajú, pootvárajú a všetky balenia nad 100ml ti vyhádžu, vodu ti vylejú. Takže vodu si kúp na letisku Ale celkovo lietadlo sa celkom dalo, bolo pohode. Príjemný let Jou a ešte oni to niekedy pchajú do tej srandy ale niektorým to tam aj merali obyčajným metrom, keď bolo zjavné, že to tam proste nasilu pchajú
O rozmeroch si už počul...Mne sa napríklad stalo,že tiež mi ju dali testovať do tej kovovej vecičky a nevopchala sa...pani mi oznámila,že budem platiť 80€ a vtedy sa kamarátka nasrala trocha viac pritlačila a bolo Síce sa tá milá pani celkom škaredo pozerala ale pustila nás...aaa s tými baleniami je to blbosť, že ti vyhádžu...Pozerajú keď tak len tekuté látky, ale pokiaľ si ich zabalíš do tých uzatvárateľných sáčkov, tak s tým môžeš ísť......
a podľa mňa,tie 4 cm vôbec nevadia...ja som prekročila viac a v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Tá batožina sa má zmestiť do rozmerov, ako určite nájdeš na stránke, tuším 20*40*50 cm. Pred prechodom do lietadla niektoré kufre, ktoré vyzerajú moc veľko skúšajú narvať do takej testovacej srandy. Ak by sa tam nevošiel, bolo by to blbé
Ja som mal ruksak, ktorý ten 20cm rozmer určite prekračoval, ale keďže nevyzeral, že by sa nevošiel hore do priehradky na batožinu, tak ho ani neskúšali testovať, či nie je moc veľký, ani nič.
Ak nie, ale si dobrá v ukecávaní, mala by si byť v pohode.
Ak nie, vyberieš z batožiny niečo, oblečieš si, niečo napcháš do vrecka a razom má príručná hrúbku 20 a narve sa do toho testera
Ale ten malý kúsok by fakt mal byť v pohode, lebo sa im to tam hore určite vojde.
a celkovo taska vypadala asi takto
hmotnostne som bol v norme a pohodys, nerobili vobec sceny.
a podľa mňa,tie 4 cm vôbec nevadia...ja som prekročila viac a v pohode