Pán Rýchly a pán Ťarbák v rovnakom čase vyštartovali na tú istú turistickú trasu, len pán Rýchly ju išiel zhora z horskej chaty a pán Ťarbák naopak z mesta smerom nahor. Keď bolo 10:00, stretli sa na trase. Pán rýchly sa ponáhľal a už o 12:00 bol v cieli.
keby siel prvy 1km/h tak cesta je dlha 12km ... teda ked ide druhy 4km/h a vystartuje o siestej tak do 12:00 prejde 24 km a kedze je v zadani ze isli na tu istu trasu tak skor jeden siel 1km/h a druhy 2km/h nie? ci? som teraz zmateny
@lochnessko , @kikushenka ..ja vzorec na toto nepoznám ale najprv som vychádzal z podobného príkladu a tam stačilo odpočítať 18-12 ale nevedel som si to oddôvodniť a preto som sa tým začal zaoberať
@kikushenka no ono sa to moze zdat ked si to vezmes od toho momentu ked sa stretli..lenze oni presli urcitu vzdialenost este pred tou desiatou hodinou chapes?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@ardonaiel gratulujem ale aj to prve co si napisal bolo zaujimave riesenie
a ako si to myslel, ze nie je co pocitat? ako potom na to?
@ardonaiel a zas tolko nie mna len tie kilometre zmiatli trosku
ale aj tak hlavne ze sme na to prisli ejha dobri sme
lebo som nejaka zmätena moje pocitanie skoncilo na jednej plnej A4 s milionmi skrkancov