Pretze mava obrovske straty v inych ako sprinterkych tratiach. A jemu o celkove ani nejde, bojuje len o sprinterky dres.. preto napr. aj dnes v casovke sral na to.. a mal stratu 5 ci 6 minut, to su dost velke cisla na to aby bol v nejakej dop 50.
Tour vyhráva jazdec s najlepším časom ako píše smajdalf. Sagan vyhral etapu, kde veľká časť pelotónu došla do cieľa spoločne so Saganom a keďže každému členovi skupiny, ktorá dorazí naraz, sa ráta čas prvého jazdca tejto skupiny (kvôli tomu aby sa v pelotóne nepozabíjali), tak Sagan, ktorý dorazil ako prvý jazdec tejto skupiny nezískal žiadny náskok, resp. keďže dorazil 10 m pred skupinou (kde bol aj Froome), tak získal náskok 2s.
Na druhej strane taký Froome, síce v rovinatých alebo kopcovitých etapách stratil na Sagana dovedna možno 20s (ktoré získal Sagan tým, že narozdiel od Frooma šprintoval), ale v horských etapách a časovkách mu Froome "nadelil" od 3 do 30 min, takže preto má Sagan v sumáre oveľa horší celkový čas ako Froome. A keďže za víťazstvá na etapách nie sú časové prémie a žltý dres získava pretekár, ktorý prejde Tour s najlepším časom, tak Sagan nemá proti Froomovi a ani proti pretekárom, ktorý nevyhrali, ale nestrácali veľa v celkovom čase šancu
Okrem toho v rovinatých etapách sa konečný čas určuje 3 km pred cieľom a vtedy sú Sagan a Froome spolu v pelotóne, takže aj v rovinatejších etapách sagan nezíska ani tých pár sekúnd
@frodo2 Sagan sa sústreďuje len na viac rovinaté etapy a etapy, kde sú bodovacie súťaže. V tých rovinatých sa snaží došpurtovať na prvých miestach aby mal body v bodovacej súťaži o zelený dres.
V etapách, ktoré sú skôr kopcovité sa pretekajú uchádzači o ostatné dresy, keďže oni sú na to viac stavaní a idú si po najlepší čas. Saganovi je celkové poradie ukradnuté, on bojuje iba o body o zelený dres.
@trdelniiiq Prepáč som výbušný a moje reakcie sú niekedy arogantné. Chcel som napísať "nie, mýliš sa" ale mám vo zvyku moje odpovede okoreniť a dať im útočný tvar. Pane Bože odpusť mi moje hriechy.
bo to nie je formula :d kde sa boduje umiestnenie každého závodu ale celkový čas zo všetkých etapu :d
Sagan berie body zo šprintérkach prémií a dojazdou za ktoré dostava patričné body ako vo formuly... ale vlani sagan pomáhal i nibalimu v kopcoch tak bol celkovo na tom lepšie tento rok cannondale na to nejde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
on je casovkar a spurter, preto ide na zelene
velits je o hodne lepsi vrchar a pravidelne sa umiestnuje v prednych poziciach pellotonu.
Na druhej strane taký Froome, síce v rovinatých alebo kopcovitých etapách stratil na Sagana dovedna možno 20s (ktoré získal Sagan tým, že narozdiel od Frooma šprintoval), ale v horských etapách a časovkách mu Froome "nadelil" od 3 do 30 min, takže preto má Sagan v sumáre oveľa horší celkový čas ako Froome. A keďže za víťazstvá na etapách nie sú časové prémie a žltý dres získava pretekár, ktorý prejde Tour s najlepším časom, tak Sagan nemá proti Froomovi a ani proti pretekárom, ktorý nevyhrali, ale nestrácali veľa v celkovom čase šancu
Okrem toho v rovinatých etapách sa konečný čas určuje 3 km pred cieľom a vtedy sú Sagan a Froome spolu v pelotóne, takže aj v rovinatejších etapách sagan nezíska ani tých pár sekúnd
V etapách, ktoré sú skôr kopcovité sa pretekajú uchádzači o ostatné dresy, keďže oni sú na to viac stavaní a idú si po najlepší čas. Saganovi je celkové poradie ukradnuté, on bojuje iba o body o zelený dres.
Sagan berie body zo šprintérkach prémií a dojazdou za ktoré dostava patričné body ako vo formuly... ale vlani sagan pomáhal i nibalimu v kopcoch tak bol celkovo na tom lepšie tento rok cannondale na to nejde